معدوم شدن ۱۸۵ هزار ۶۵۹ کیلو مواد غذایی غیر بهداشتی در ۱۰ روز اول ماه رمضان/استفاده از پنبه در حلیم غیر ممکن است
سید رضا غلامی، رییس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره اجرای طرح بهداشت محیط در سلامت رمضان گفت: این طرح هر ساله از یک هفته قبل از ماه رمضان آغاز میشود و تا ۲ روز بعد از ماه رمضان ادامه دارد.
وی در ادامه بیان کرد: در ۱۰ روزه اول ماه رمضان ۱۲۰ هزار بازدید از مراکز تهیه و توزیع و عرضه زولبیا بامیه شرینی سنتی آش، حلیم و مراکز و اماکن بین راهی و یا مراکزی که به ویژه بعد از افطار فعال میشوند رستوران ها، فسد فودها و همچنین مراکز و اماکن متبرکه که مراسمات افطاری مطرح میشود بازدید شده است.
غلامی افزد: این ۱۲۰ هزار بازرسی از کل کشور بوده است. بازرسین بهداشت محیط ۱۲۰ هزار بازرسی را در طی ۱۰ روز اول ماه رمضان انجام داده اند.
وی در ادامه بیان کرد: اینکه تمام این ۱۲۰ هزار واحد شرایط را داشته اند درست نیست. قطعا موارد تخلفی نیز وجود داشته که به مراجع قضایی ارجاع شده است.
غلامی افزود: در این بازه زمانی بازرسیهای مشترکی با سازمانهای مرتبط از جمله تعزیرات را نیز داشتیم که در زمان حضور قاضی تعزیرات موارد تخلف برخورد شده است.
وی در ادامه درباره اجرای طرح بهداشت محیط در سلامت رمضان گفت: در قالب برنامه مهندسی بهداشت محیط کنترل کلیه مراکز و اماکنی که در تهیه و توزیع تبخ مواد غذایی به ویژه مواردی که قبلا گفتیم مثل آش و حلیم و شیرینی سنتی و همچنین مکانهایی که افطار بخش میکنند کنترل میشوند.
وی در ادامه بیان کرد: در قالب این برنامه به صورت عادی و معمولی در طی سال برنامه کنترل و نظارت را داریم به عنوان مثال در ایام خاص مثل محرم و ماه رمضان برنامههای خاص در مکانهایی که برنامه هاص خاص وجود دارد نظارت خود را بیشتر میکنیم. در ایام تعطلیات مکانهای مسافر پذیر را نیز بررسی میکنیم. در ماه محرم مراکز عزاداری نیز بررسی میشود.
وی در ادامه درباره انتشار اخباری مبنی بر استفاده از پنبه و پشم گوسفند در حلیم گفت: استفاده از پنبه و پشم در حلیم را ما هم شنیده ایم و حدود یکی دو سال است که این امر مطرح شده است.
وی افزود: طی بررسی از نمونههایی که گرفته شده وجود پنبه و پشم در حلیم کاملا تکذیب شد. با اطمینان خاطر عرض میکنیم هیچ موردی تاکنون مشاهده نشده نمونهها به مرکز آزمایشگاه بافت شناسی سازمان دامپزشکی ارسال شده و تاکنون هیچ موردی نداشتیم.
وی در ادامه در توضیح دلایل کذب بودن این شایعه گفت: تحت هیچ شرایطی پنبه یا پشم گوسفند با هیچ گونه مواد غذایی ترکیب نخواهد شد حتی در درجه حرارت بالا بنابراین انجام این امر از لحاظ فنی امکان پذیر نیست.
وی در ادامه گفت: اولین بار که این شایعه مطرح شد فیلمی پخش شد که در آن فیلم فردی حیلیم را چند بار میشورد که در نهایت فقط تارهایی باقی میماند و مطرح شد که این تارها پنبه است در صورتی که تارهای باقی مانده تارهای پروتئین گوشت بوده است. گوشت وقتی تولید میشود به صورت تار درمی آید و طبیعتا امکان این موضوع وجود دارد.
وی در ادامه با تاکید بر اینک وجود پنبه و پشم در کوشت را تکذیب میکنیم افزود: دلایل فنی (عدم ترکیب شدن گوشت با مواد غذایی) و نمونه گیریهای انجام شده نشان داده که این امر اتفاق نیافتاده است.
وی تاکید کرد: نه تنها امسال بلکه در طی دو سال اخیر هم موردی مشاهده نشده و شدیدا تکذیب میکنیم.
غلامی در پاسخ به این سوال که بیشترین موارد تخلف در رستورانها و اماکن و اغذیه فروشی چیست؟ افزود: بحث بهداشت فردی تعددی از شاغلین، عدم اعتبار کارت بهداشت، عدم رعایت رعایت بهداشت فردی در هنگام کار جز بیشترین موارد تخلف بود و بعد از آن نگهداری مواد اولیه در شرایط نامطلوب جز بیشترین موارد تخلف است.
وی افزود: با تعزیرات حکومتی ۵ هزار ۸۳۷ بازرسی مشترک داشته ایم.
غلامی در ادامه گفت: ۱۸۵ هزار ۶۵۹ کیلو مواد غذایی غیر بهداشتی در ۱۰ روز اول ماه رمضان توسط بازرسین از چرخه مصرف مردم معدوم شده است.
وی گفت: در هنگام بازرسی کارشناسان بهداشت فردی و مواد غذایی را کنترل میکنند و درصدی از تخلفات هم توسط مردم با سامانه ۱۹۰ به ما اطلاع داده میشود. سامانه ۱۹۰ پاسخگوی شبانه روزی مردم به شکایات و پیشنهادات است.