صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توقف کنکور در ایستگاه بهارستان؟ / طرحی برای تصمیم‌گیری ظرف ۳۰ روز راهی صحن می‌شود

۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۶:۰۲
کد خبر: ۵۱۹۶۸۹
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
عضو هیئت رئیسه مجلس معتقد است برخی‌ها درآمد‌های کلانی از طریق برگزاری کلاس‌های کنکور به جیب می‌زنند و عضو کمیسیون «آموزش، تحقیقات و فناوری» می‌گوید مرکز پژوهش‌های مجلس ظرف یک ماه آینده طرحی را در خصوص نحوه سنجش و پذیرش دانشجو به مجلس ارائه می‌کند.
گروه سیاسی ؛ افرادی در جریان برگزاری کنکور درآمد‌های کلانی را از طریق برگزاری کلاس‌های کنکور به جیب می‌زنند. همچنین این افراد هزینه زیادی هم می‌کنند که کنکور حذف نشود.
 
این موضوع را اسدالله عباسی، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس به خبرنگار میزان گفت.
 
«انتظار ما این بود که در فرآیند پذیرش دانشجویان به مرور زمان تغییراتی ایجاد شود، اما متأسفانه اقدامی در این راستا نشد.» عباسی ضمن تاکید بر این نکته یادآور می‌شود طبق تصمیمی که در مجلس هشتم گرفته شد باید حذف تدریجی کنکور طی ۵ سال اخیر در دستور کار قرار می‌گرفت، اما متأسفانه این قانون اجرا نشد و حتی دانشگاه آزاد و وزارت علوم به صورت مستقل اقدام به برگزاری آزمون کردند که این روند هنوز هم ادامه دارد.

عضو کمیسیون آموزش مجلس می‌گوید که حتی این مسئله در مجلس نهم هم مورد اصرار نمایندگان قرار گرفت، اما این بار هم شاهد مقاومت‌هایی در اجرای این قانون بودیم چراکه منافع برخی افراد در این است که کنکور حذف نشود.

مقام معظم رهبری پیش تر- ۱۱ اردیبهشت- در آستانه روز معلم در دیدار هزاران نفر از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور با انتقاد از برخی برنامه‌ها در بعضی مدارس به بهانه نشاط و سرزندگی افزودند: گاهی اوقات فشار‌های درسی در مدارس و در آموزشگاه‌هایی که به دنبال قبولی بیشتر در کنکور یا به دست آوردن رتبه‌های بالا هستند، جوان را پژمرده و افسرده می‌کند که باید برای حل این مسائل فکر و تدبیر و اقدام کرد. توصیه دیگر رهبر انقلاب به مسئولان آموزش و پرورش، فکر و تصمیم دقیق کارشناسی درباره کنکور بود. ایشان گفتند: دانشگاه‌ها می‌گویند در سال‌های اخیر صندلی خالی هم داشته‌اند، لازم است کارشناسان با بررسی عمیق درباره «بودن یا نبودن کنکور، ادامه آن به شکل فعلی یا تغییر آن»، تصمیم گیری کنند و مسئولان مربوط این تصمیمات را اجرا کنند.بیشتر
 
البته این عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس می‌گوید برخی از رشته‌ها مانند رشته‌های علوم پزشکی یا فنی و مهندسی متقاضی زیاد دارند که ظرفیت این رشته‌ها کمتر از میزان تقاضاست، بنابراین لازم است که برای پذیرش در این رشته‌ها کنکور برگزار شود، اما برای برخی از رشته‌های تحصیلی در بسیاری از دانشگاه‌های نیازی به برگزاری کنکور نیست و باید در این زمینه بررسی و پایش صورت گیرد، به این معنا که اگر در رشته‌ای متقاضی کافی وجود ندارد، پذیرش آن رشته‌ها با کنکور کنار گذشته شود و مطابق با استعداد افراد این پذیرش صورت گیرد.

با همه این اوصاف مجلس برای حذف کنکور مجددا در سال ۹۸ دست به کار شده و پیشنهاد یک طرح ۷ ماده‌ای را مطرح کرده است. حجت الاسلام علیرضا سلیم در همین زمینه به خبرنگار میزان گفت که مرکز پژوهش‌های مجلس درباره جدا شدن سنجش از پژوهش، متعدد شدن سنجش و افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها و حذف تدریجی کنکور مطالعاتی انجام داده است. همچنین قرار است مرکز پژوهش‌های مجلس ظرف یک ماه آینده طرحی را در خصوص نحوه سنجش و پذیرش دانشجو به مجلس ارائه می‌کند تا درباره سهمیه‌‎ها و اصل کنکور تصمیم جدی گرفته شود.

پیرو موضوع حذف کنکور پیش‌تر -۲ اردیبهشت- جلسه‌ای با حضور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات، رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش،  رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و رئیس سازمان سنجش در دفتر علی لاریجانی برگزار شد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *