متهمان مشارکت در قتل عمد جوان ۲۵ ساله روانه زندان شدند
این مقام قضائی گفت: از همان ابتدای وصول این خبر، تحقیقات گسترده و پردامنه درباره ماهیت و ابعاد مختلف این موضوع آغاز گردید و طبق سرنخهای بعمل آمده از مسیر آخرین مکالمات صورت گرفته بین فرد مفقود شده با یک خانم، از فرد مذکور در خصوص بازجویی به عمل آمد.
دادستان عمومی و انقلاب فاروج خاطرنشان کرد: پس از انقضاء چند ماه و علیرغم تحقیقات انجام گرفته در حالی که هنوز ابهامات زیادی در خصوص ماهیت و علت مفقود شدن آن فرد وجود داشت و بررسی گمانه زنیها و اقدامات قضائی مختلف از جمله بازجویی از برخی افراد مظنون به ارتباط در این ماجرا، نتیجه مشخصی در پی نداشت، سرانجام با به دست آمدن یک سرنخ جدید از طریق یکی از منابع خبری مردمی، پرده از راز وقوع یک جنایت برداشته شد.
وی افزود: بر اساس اظهارات فرد مطلع و تقویت شائبه بروز قتل عمدی همه نگاهها معطوف محل اختفاء جسد گردید و به همین اعتبار با بررسی اطلاعات به دست آمده، جسد فرد مفقود شده در درون یکی از اراضی کشاورزی شهرستان فاروج و از داخل چاهی به عمق ۷۰ متر کشف و خارج گردید.
صفدری بیان کرد: از آنجاییکه جسد، طی سه ماه در چاه آب قرار داشت، جمود و فساد نعشی کاملا استقرار یافته بود. با این وجود هویت جسد پس از بررسیهای اولیه و مطابقت شواهد و قرائن موجود احراز گردید و جسد به منظور انجام کالبدشکافی و تشخیص علت تامه فوت با دستور مقام قضائی به پزشکی قانونی انتقال یافت.
دادستان عمومی و انقلاب فاروج گفت: با توجه به تحقیقات تکمیلی انجام شده و مشخص شدن تعادی از ایادی مرتبط با این حادثه تاکنون ۶ نفر در این خصوص دستگیر و پس از اخذ بازجوییهای مقدماتی به اتهام مشارکت در قتل عمد جوان ۲۵ ساله به صدور قرار تأمین کیفری از نوع بازداشت موقت روانه زندان شدهاند و تحقیقات، تا زمان روشن شدن تمامی ابعاد و زاویای پنهانی ماجرا و کشف علل و انگیزههای احتمالی و همچنین وصول نظریه پزشکی قانونی کماکان ادامه دارد.
صفدری اظهار داشت: از ظواهر امر و شواهد به نظر میرسد در این حادثه جنایت قتل عمد حادث شده، بطوریکه به اذعان برخی متهمین دستگیر شده، مقتول در نتیجه اختلافات قبلی با متهمین در منزلی مسکونی در فاروج ابتدا مورد ضرب و شتم با چوب قرار میگیرد و پس از این که ضربات وارده منجر به مرگ او میشود، توسط متهمین به یکی از اراضی کشاورزی اطراف شهر منتقل و به درون چاه انداخته میشود.
وی شکل گیری ارتباطات نامتعارف در فضای مجازی، وجود انگیزههای تلافی جویانه و همچنین تسویه حسابهای شخصی را از جمله مهمترین علل وقوع قتل در خراسان شمالی دانست و با اشاره به تبعات منفی مترتب بر این گونه افعال مجرمانه و این نوع انگیزههای انتقام جویانه خاطرنشان کرد: وقتی قانون بعنوان خط قرمز برای تمامی مردم وجود دارد، همه باید تابع آن باشند و در واقع عمل به قانون را فصل الخطاب قرار دهند.
صفدری گفت: وقتی جنایتی واقع شود دیر یا زود اسباب و علل و عوامل آن مشخص خواهند شد و مجرمین راه فراری به جز تمکین از اراده قانون ندارند؛ لذا بهتر است افراد، قبل از این که تصمیمی خطرناک بگیرند و یا دچار ماجرا جوییهای پرمخاطره شوند به نتایج کارشان خوب فکر کنند.
دادستان عمومی و انقلاب فاروج پیشگیری از وقوع جرم را یکی از مهمترین اولویتهای این دادستانی برشمرد و درباره اثرات نامطلوب تصمیم گیریهای آنی گفت: خیلی وقتها شاید افراد، انگیزهای برای ارتکاب جرم و جنایت نداشته باشند. ولی ممکن است بر اثر خشم و عصبانیت مفرط، در لحظه و بطور ناگهانی تصمیمی نابخردانه بگیرند و به همین راحتی مرتکب جرمی بزرگ شوند.
وی خاطرنشان کرد: آموزش راهکارهای کنترل خشم و فرهنگ سازی عمومی درباره سازوکارهای بازدارنده از وقوع جرائم و آسیبهای اجتماعی از جمله آسیبهای مبتلابه افراد از طریق برقراری روابط خارج از عرف در فضای مجازی میتواند در کاهش میزان ارتکاب جرائم تأثیرگذار باشد.