پهپادهایی که به قلب عربستان رسیدند؛ آشکار شدن شکنندگی امنیت عربستان در پی واکنش نیروهای انصارالله به جنایات جنگی ریاض
هدف قرار گرفتن مواضعی در قلب عربستان و بسیار دورتر از خطوط مقدم نبرد نابرابر با نیروهای یمنی، پرده از شکنندگی امنیت عربستان برداشت.
جنگندههای ائتلاف سعودی به سرکردگی عربستان در روزهای اخیر حملات خود به مناطق غیرنظامی یمن را افزایش داده و شهروندان را قتل عام میکنند.
پادشاهی نفت خیز عربستان که از آوریل ۲۰۱۵ جنگی نابرابر را علیه فقیرترین کشور غرب آسیا آغاز کرد، حربههای متعددی را برای پیروزی به کار گرفت؛ از حملات نظامی تا محاصره اقتصادی، از سیاست گرسنگی تا قتل عام غیرنظامیان با مدرنترین تسلیحات غربی.
اما در نهایت هیچ یک از این حربهها مسیر عربستان در دستیابی به پیروزی را هموار نکرد و ریاض در ماه اخیر بیش از هر زمان دیگری شاهد واکنش نیروهای یمنی به جنایات خود بود. حمله موشکی نیروهای یمنی به تاسیسات نفتی آرامکو در قلب ریاض، عقب راندن مزدوران سعودی در خاک این کشور، هدف قرار دادن مناطق به اصطلاح دست نیافتنی و امن عربستان نشان داد که امنیت این پادشاهی برخلاف ادعاهای مختلف و هجو آمیز خود و متحدانش بسیار شکننده است.
عربستان و امارات دو کشور مهم ائتلاف سعودی در جنگ علیه یمن که در رده برترین کشورهای دارای تسلیحات نظامی پیشرفته قرار دارند، با وجود گذشت چهار سال جنایت نتوانستند خود را از باتلاق خودساخته یمن خارج کنند.
کارشناسان، محدودیتهای ارتش عربستان را در عواملی مانند وابستگی در زمینه تسلیحاتی اعم از سوختگیری و نگهداری مهمات و تسلیحات و نیز ضعف در سرمایه انسانی آن میدانند. استفاده از مزدورانی از کشورهای مختلف از سوی عربستان در همین راستا قابل ملاحظه است. ضعف اطلاعاتی عربستان، ساختار عملیاتی بسیار متمرکز و عدم آگاهی از شرایط منطقهای مهمترین عوامل ناتوانی ریاض و ابوظبی در نیل به هدف اولیه جنگ یمن یعنی کشاندن نیروهای یمنی پای میز بوده است.
در نهایت باید گذشته از ضعفهای کاملا آشکار عربستان در زمینه نظامی، به توانایی نیروهای یمنی برای مقابله با متجاوزان اشاره داشت که توانستند توهم نفوذناپذیربودن عربستان نزد سران ریاض را نابود کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *