صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سفارش به خواندن سوره قدر و دعای افتتاح در شب‌های ماه مبارک رمضان/هنگام افطار چه دعایی بخوانیم؟

۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۱۹۴۸۹
کارشناس علوم قرآنی گفت: خواندن هزار مرتبه سوره قدر در هر یک از شب‌های ماه رمضان و خواندن دعای افتتاح در هر یک از شب‌های این ماه مبارک از دیگر اعمال مشترک ماه مبارک رمضان است.

محمد طا‌ها مرادی کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: ماه مبارک رمضان اعمال پرفضیلت بسیاری دارد که بر این اساس بخشی از این اعمال، به اعمال مشترک مشهور هستند.

وی توضیح داد: سید بن طاوس از حضرت امام جعفر صادق(ع) و امام موسى کاظم (ع) روایت کرده است که پس از هر نماز در ماه رمضان دعای زیر را بخوانید:


«اَللّـهُمَّ ارْزُقْنی حَجَّ بَیْتِکَ الْحَرامِ فِی عامی هذا وَفی کُلِّ عامٍ ما اَبْقَیْتَنی فی یُسْرٍ مِنْکَ وَعافِیَةٍ، وَسَعَةِ رِزْقٍ، وَلا تُخْلِنی مِنْ تِلْکَ الْمواقِفِ الْکَریمَةِ، وَالْمَشاهِدِ الشَّریفَةِ، وَزِیارَةِ قَبْرِ نَبِیِّکَ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَآلِهِ، وَفی جَمیعِ حَوائِجِ الدُّنْیا وَالاَْخِرَةِ فَکُنْ لی، اَللّـهُمَّ اِنّی اَساَلُکَ فیـما تَقْضی وَتُقَدِّرُ مِنَ الاََمْرِ الَْمحْتُومِ فی لَیْلَةِ الْقَدْرِ، مِنَ الْقَضاءِ الَّذی لا یُرَدُّ وَلا یُبَدَّلُ، اَنْ تَکْتُبَنی مِنْ حُجّاجِ بَیْتِکَ الْحَرامِ، الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ، الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ، الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ، الْمُکَفَّرِ عَنْهُمْ سَیِّئاتُهُمْ، واجْعَلْ فیـما تَقْضی وَتُقَدِّرُ، اَنْ تُطیلَ عُمْری، وَتُوَسِّعَ عَلَیَّ رِزْقی، وَتُؤدِّی عَنّی اَمانَتی وَدَیْنی آمینَ رَبَّ الْعالَمین»

«خدایا! در این سال و هر سال، تا زمانى که عمرم باقى است و در آسایش و گشایش روزى به سر مى برم، زیارت خانه ات(بیت الحرام) را نصیبم گردان؛ و مرا از درک موقف هاى گرامى و دیدن مکان هاى شریف و زیارت قبر پیغمبرت (که درودت بر او و آلش باد) محروم مکن؛ و در برآوردن جمیع احتیاجات دنیا و آخرتم یارى ام کن. اى خدا! از تو درخواست مى کنم هر آنچه از قضا و قَدَرت را که در شب قدر حتمى قرار دادى و دیگر برگشت و تغییرى نمى پذیرد، مرا از حجاج بیت الحرامت قرار دهى. حاجیانى که حجشان پسندیده، سعیشان پذیرفته، گناهانشان آمرزیده و اعمال بدشان بخشیده شده است؛ و عمر طولانى در راه بندگى ات و روزىام را فراوان قرار ده و امانت‌ها و قرضم را ادا فرما».

این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: همچنین افطار کردن پس از نماز مستحب است مگر آن که بر فرد روزه‌دار ضعف غلبه کرده باشد یا جمعى منتظر باشند.


وی اظهار کرد: همچنین برای افزایش هرچه بیشتر ثواب روزه، سفارش شده فرد روزه‌دار در هنگام افطار این دعا را بخواند: «اللَّهُمَّ لَکَ صُمْتُ وَ عَلَی رِزْقِکَ أَفْطَرْتُ وَ عَلَیْکَ تَوَکَّلْتُ؛ خدایا براى تو روزه گرفتم و با روزى تو افطار مى کنم و بر تو توکل دارم».

مرادی خاطرنشان کرد: خواندن هزار مرتبه سوره قدر در هر یک از شب‌های ماه مبارک رمضان و خواندن دعای افتتاح در هر یک از شب‌های این ماه مبارک از دیگر اعمال مشترک ماه مبارک رمضان است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *