مصرف روزانه یک تخم مرغ سکته مغزی را افزایش نمیدهد
فنوتیپ APOE۴ بر سوخت و ساز کلسترول تاثیر دارد و به اندازه قابل توجهی در جمعیت فنلاندی مشاهده میشود.
یافتههای مطالعات قبلی در مورد ارتباط مصرف تخم مرغ با خطر ابتلا به سکته مغزی ضد و نقیض بوده اند.
برخی مطالعات، ارتباطی میان مصرف بالای کلسترول غذایی با افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی پیدا کرده اند در حالیکه مطالعات دیگر نشان داده اند که مصرف تخم مرغ که کلسترول بالایی دارد، خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش میدهد.
برای بیشتر افراد کلسترول غذایی نقش بسیار کوچکی در سطح کلسترول خون آنها دارد.
اما تاثیر کلسترول غذایی بر سطح کلسترول خون در حاملان فنوتیپ APOE۴ -- که بطور قابل توجهی بر متابولیسم کلسترول تاثیر میگذارد-- بیشتر است. حاملان فنوتیپ APOE۴ در میان جمعیت فنلاندی به وفور یافت میشود.
محققان فنلاندی در این مطالعه جدید با بررسی هزار و ۹۵۰ مرد فنلاندی ۴۲ و ۶۰ ساله که ۳۲ درصد آنها حامل فنوتیپ APOE۴ بودند متوجه شدند که مصرف روزی یک عدد تخم مرغ با خطر ابتلا به سکته مغزی حتی در افرادی که از لحاظ ژنتیکی مستعد افزایش سطح کلسترول خون بر اثر مصرف کلسترول غذایی هستند، ارتباط ندارد.
یک تخم مرغ تقریبا حاوی ۲۰۰ میلی گرم کلسترول است.
با این حال محققان خاطر نشان کردند از آنجایی که این مطالعه بر روی افرادی انجام شده است که سابقه ابتلا به بیماری قلبی عروقی نداشتند، لازم است مطالعات بیشتری بر روی افراد بیشتر و نیز افرادی که سابقه بیماری قلبی عروقی دارند، انجام شود.