باکتریهای روده به چه دلیل دشمن بدن می شوند؟
براساس گزارش «فربز»، محققان برای انجام تحقیقات خود، گروهی از موشها را به مدت ۱۰ روز در معرض استرس قرار دادند و گروهی دیگر را در همین مدت زمان و بدون اعمال استرس تحت نظر گرفتند.
محققان سپس میکروبهای مفید روده هر دو گروه را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که تغییراتی در ترکیب باکتریهای روده موشهای با استرس به وجود آمده است، این تغییرات به طور خاص در باکتریهای «بیوفیل» و «دهالوباکتریوم» که هر دو با اختلالات خودایمنی به ویژه بیماری «مولتیپل اسکلروزیس (اماس)» مرتبط هستند، مشاهده شد.
طبق این گزارش، محققان با تجزیه و تحلیل ژنتیکی باکتریها نشان دادند که آنها به پاتوژنهای مخربی تبدیل شدند که توانایی بیشتری برای انتقال از طریق بدن و تاثیر بر بافتها را دارند.
از طرفی بررسیهای بیشتر از گرههای لنفی موشهای با استرس این ارتباط را تایید کرد و محققان سطوح بالایی از پاتوژنهای باکتریها و غلظت سلولهای ایمنی مرتبط با اختلالات خودایمنی را پیدا کردند.
در نهایت نتایج نشان داد که یک درصد از باکتریهای مفید روده موشهای با استرس به پاتوژنها تبدیل شده و بافتهایشان را آلوده کرده و در نتیجه باعث شده تا سیستم ایمنی به بدن حمله کند.