رفعتی: مهمترین بحث راه اندازی سیستم VAR آموزش داوران است
وی ادامه داد: نزدیک به ۱۰ برند برای VAR وجود دارد که فیفا و بورد بینالمللی آنها را به فدراسیون فوتبال معرفی کرده اند. برهمین اساس باشگاهها باید همان برندی را وارد کنند که فدارسیون وارد میکند، زیرا وقتی نمایندگان فیفا برای بازرسی میآیند باید سیستمها از یک برند باشند که عملکرد یکسانی هم داشته باشند. در بحث مالی واردات سیستم ها، کمیته داوران هیچ نقش و دخالتی نخواهد داشت و فقط ناظر به مسائل فنی آن است. آنچه مسلم است تمام ورزشگاهها باید با محوریت فدراسیون و سازمان لیگ یک سیستم واحد داشته باشند.
رفعتی درخصوص همکاری باشگاهها گفت: فدراسیون فوتبال آمادگی این را دارد که برای لیگ نوزدهم سیستم ویدئو چک را راهاندازی کند که آن هم منوط به همکاری باشگاهها خواهد بود. با مدیر عاملان باشگاهها جلسه گذاشتیم تا آنها را با روند راهاندازی این تکنولوژی آشنا کنیم که متاسفانه ۶ تا ۷ باشگاه در این نشست حاضر شدند. مجددا از طریق سازمان لیگ نامهنگاری میکنیم و آنها را دعوت خواهیم کرد. این پروسه هر چقدر بیشتر طول بکشد، مطمئنا دیرتر راهاندازی خواهد شد. مهمترین بحث راه اندازی این تکنولوژی آموزش داوران است که آن هم به موقع انجام خواهد شد.
وی افزود: برای تائید تستهای آنلاین طبق توافقی که با بورد بینالمللی فیفا داشتیم. یکی از کارشناسان آسیایی مانند فرهاد از ازبکستان یا سوبخیدین از مالزی به ایران میآید و نیازی به کارشناسان اروپایی نیست. تمام تلاشمان را میکنیم تا با کمترین هزینه این سیستم را برای فصل جدید آماده کنیم. ما هنوز هم امیدواریم که یک شرکت داخلی هم بتواند همانند نمونه خارجی این سیستم را بسازد.
رئیس دپارتمان داوران در پایان با بیان این که VAR اشتباهات داوری را به صفر نمیرساند خاطرنشان کرد: طبق آمار فیفا، صحت تصمیمات داوران در فوتبال دنیا %۹۳ بوده که با سیستم کمک داور ویدئویی به %۹۸ میرسد یعنی دو درصد امکان اشتباه باقی میماند و ممکن است داوری که پشت سیستم است یا خود داور بازی که در مانیتور صحنه را بازبینی میکند اشتباه کنند و این طور نیست که این سیستم اشتباهات را به صفر برساند، اما تمام تلاش VAR این است که اشتباهات داوران، به ویژه اشتباهات تاثیرگذاری که در محوطه جریمه اتفاق میافتد را کمتر کند.