صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درآمد هنگفت "طالبان" از دریافت هزینه گمرکی

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۳:۰۱
کد خبر: ۵۱۸۸۳۲
درآمدهای سالانه طالبان از طریق دریافت هزینه های گمرکی و جمع آوری زکات در افغانستان به 22 میلیارد افغانی می رسد؛ علاوه بر این قاچاق مواد مخدر، زورگیری و سرقت‌ های مسلحانه، استخراج غیرقانونی معادن از منابع اصلی درآمد طالبان در افغانستان هستند.

به گزارش گروه بین الملل ،  خبرگزاری صدای افغان (آوا) در گزارشی نوشت، طالبان سال‌ هاست که با حکومت افغانستان و نیروهای خارجی مستقر در این کشور می‌ جنگند، با وجود این که اخیرا تلاش‌ ها برای مذاکره با این گروه افزایش یافته است، اما طالبان تاکنون انعطافی از خود برای مذاکره با دولت افغانستان نشان نداده است. 
علاوه بر این همزمان با قدرت گرفتن طالبان یکی از موارد بسیار جنجالی و بحث برانگیز درباره این گروه تامین منابع مالی آنها است؛ برخی بر این باورند که طالبان از سوی سازمان‌های جاسوسی منطقه تامین مالی و تجهیز می ‌شوند و برخی نیز پای کشورهای بزرگ را به میان می‌آورند. در این میان منابع مالی همچون گمرک‌ ها و مسیرهای تجاری کمتر در معرض توجه قرار گرفته اند. 

به گزارش تارنمای سلام وطندار، درآمد سالانه طالبان از گمرک ‌ها و جمع‌ آوری زکات از سراسر افغانستان به رقمی بیش از 22 میلیارد افغانی می ‌رسد. 

به نوشته این تارنما، برخلاف تصورات، گمرک طالبان بسیار منظم است. این گروه بر اساس فهرستی در گمرک‌ های خود از کالاهای مختلف مالیات مشخصی دریافت می کنند. مالیات کالاها نسبت به حجم آنها متفاوت است. 
به صورت میانگین روزانه از شاهراه‌ های شمالی، جنوبی، شرقی و غربی افغانستان، بیش از 30 خودروی باربری تردد می کنند و این رقم برای مناطق اطراف کابل به 200 تا 300 خودرو می ‌رسد. نظم در گمرک‌ های طالبان حرف اول را می‌ زند و مردم با کمال میل هزینه های گمرک کالاهای تجاری خود را می‌ پردازند، در حالی که این وضعیت در گمرک‌ های دولتی افغانستان کاملا برعکس است. 

مهم‌ ترین و بزرگ‌ ترین منبع درآمد گروه‌ تروریستی طالبان از طریق تجارت مواد مخدر است. البته فعالیت ‌ها و تجارت‌های غیرقانونی دیگری نیز وجود دارد که طالبان خود را با آن سرگرم می‌ کنند تا درآمدی به دست بیاورند. 
به نوشته خبرگزاری آریانا نیوز، افغانستان طی 2 دهه گذشته با تامین حدود 70 تا 90 درصد از مواد مخدر جهان، از جمله بزگترین و مهمترین کشورهای تولید کننده مواد مخدر شناخته شده است. 
درآمد سالانه طالبان از طریق قاچاق مواد مخدر حدود 100 تا 400 میلیون دلار و از طریق استخراج غیرقانونی از معادن 50 میلیون دلار تخمین زده شده است. 

افغانستان همچنین دارای ذخایر معدنی چون زغال سنگ، مس، سنگ آهن، روی، جیوه و عناصر خاکی کمیاب و سنگ‌ های قیمتی مانند یاقوت، زمرد، طلا، نقره است که ارزش گذاری این معادن بسیار دشوار است. متاسفانه مقدار بسیار کمی از ثروت این معادن از طریق قانونی و زیر نظر دولت استخراج می ‌شود. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *