صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عوارض مصرف زیاد نمک بر سلامت ایرانی ها/ کودکانی که زیاد تلویزیون تماشا می‌کنند خواب کمتری دارند/ اعضایی که نباید به خاک سپرده شوند!

۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۷:۵۴
کد خبر: ۵۱۸۷۸۴
عوارض مصرف زیاد نمک بر سلامت ایرانی ها، کودکانی که زیاد تلویزیون تماشا می‌کنند خواب کمتری دارند، اعضایی که نباید به خاک سپرده شوند!، گزارش نشدنِ نقض حقوق کودک در مدارس، جرم است، ۱۱ میلیون نفر در مناطق حاشیه‌ای زندگی می‌کنند و ... گزیده‌ای از اخبار در بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، عوارض مصرف زیاد نمک بر سلامت ایرانی ها، کودکانی که زیاد تلویزیون تماشا می‌کنند خواب کمتری دارند، اعضایی که نباید به خاک سپرده شوند!، گزارش نشدنِ نقض حقوق کودک در مدارس، جرم است، ۱۱ میلیون نفر در مناطق حاشیه‌ای زندگی می‌کنند و ... گزیده‌ای از اخبار در بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.

• عوارض مصرف زیاد نمک بر سلامت ایرانی‌ها
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: شیوع فشار خون بالا در ایران حدود ۱۸ درصد گزارش شده و مصرف زیاد نمک، یکی از دلایل اصلی آن است. زهرا عبداللهی اظهار داشت: بیماری‌های قلبی عروقی، علت اصلی یک سوم موارد مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر و علت اصلی مرگ در افراد بالای ۳۰ سال و دومین عامل مرگ در افراد ۱۵ تا ۵۹ ساله محسوب می‌شود. به گزارش مهر، وی با بیان اینکه فشار خون بالا علت ۶.۷ میلیون مرگ زودرس و ۹۲ میلیون ناتوانی و عوارض ناشی از بیماری در جهان بوده است، افزود: بیماری‌های قلبی-عروقی، شایع‌ترین علت مرگ و میر در جهان است، از طرفی حدود ۸۰ درصد مرگ و میر‌ها در بیماری‌های قلبی-عروقی ناشی از فشار خون بالا، مصرف سیگار و کلسترول بالا رخ می‌دهد که از میان این سه علت، فشار خون بالا مهمترین علت مستقیم در مرگ و میر در کل دنیا است.

• کودکانی که زیاد تلویزیون تماشا می‌کنند خواب کمتری دارند
طبق مطالعه جدید محققان، تماشای تلویزیون می‌تواند بر کیفیت و مدت خواب کودک تاثیر گذارد. محققان دانشگاه ماساچوست آمریکا دریافتند کودکان پیش دبستانی که رزوانه کمتر از یک ساعت تلویزیون تماشا می‌کنند در مقایسه با کودکانی که بیش از یک ساعت در روز پای تلویزیون می‌نشینند، خواب شبانه شأن ۲۲ دقیقه بیشتر است یا هفته ایی تقریباً ۲.۵ ساعت بیشتر می‌خوابند. به گزارش مهر، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، کودکان بین ۲ تا ۴ سال نباید بیش از یک ساعت در روز بی تحرک پای تلویزیون بنشینند و هر چقدر طول مدت تماشای تلویزیون شأن کمتر از یک ساعت باشد بهتر است.

• طالبی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و فشار خون
مسئول واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به خواص میوه‌های تابستانی طالبی و هندوانه، نقش بارز آن‌ها در ارتقای سلامتی و ایمنی بدن را تشریح کرد. مینا کاویانی با اشاره به خواص میوه تابستانی طالبی، تشریح کرد: طالبی میوه‌ای آبدار است که تشنگی را بر طرف می‌کند. مصرف این میوه به علت داشتن پتاسیم بالا در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و فشار خون موثر است. با توجه به نتایج تحقیقات مبنی بر نقش پتاسیم در تنظیم فعالیت‌های عصبی، ماهیچه‌ای، همچنین تنظیم آب بدن، طالبی با داشتن مقادیر مناسبی از پتاسیم می‌تواند نقش مهمی در این موارد داشته باشد. به گزارش ایسنا، وی افزود: از املاح دیگر موجود در طالبی می‌توان به کلسیم، منیزیم و فسفر اشاره کرد. همچنین طالبی سرشار از پیش ساز ویتامین A. است که می‌تواند بخشی از نیاز بدن به این ویتامین را تامین کند. ویتامین A. همچنین در حفظ سلامت چشم و بینایی، تامین رشد و نمو و بهبود عملکرد ایمنی بدن نقش دارد؛ بنابراین مصرف طالبی برای تامین سلامت و رشد و نمو مفید است. طالبی همچنین حاوی ویتامین C. و برخی ویتامین‌های گروه B. است که در تامین بخشی از نیاز‌های بدن به این مواد مغذی کمک می‌کند.

• اعضایی که نباید به خاک سپرده شوند!
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت از تدوین پروتکل ترابری عضو در کشور خبر داد و گفت: در آینده و در وهله اول اعضای اهدایی از سمت شهرستان‌ها به سمت تهران برای مراکز پیوند منتقل می‌شوند. مهدی شادنوش افزود: طی ماه اخیر برای دومین بار، موفق شدیم یک قلب اهدایی را از استان یزد برای بیمارستان قلب شهید رجایی تهران منتقل کنیم. اولین بار نیز در نیمه شعبان این اقدام را از شهرستان رشت به بیمارستان امام خمینی (ره) تهران انجام داده و عضوی را برای پیوند به تهران منتقل کردیم. به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه باید در این راستا حرکت کنیم که کمترین عضوی که امکان اهدایش وجود دارد، به خاک سپرده شود و امسال برای این موضوع برنامه داریم، افزود: در نقاط مختلف کشور، مراکز پیوندی تاسیس شده که طبیعی و البته ممکن است که برخی از این مراکز امکان پیوند یک ارگان خاص را نداشته باشند. به عنوان مثال مراکزی داریم که در آن‌ها پیوند کلیه، کبد و پانکراس انجام می‌شود، اما امکان پیوند قلب را ندارند. حال امکان‌پذیر نیست که فرد اهداکننده از شهرستان به مراکز پیوند مختلف منتقل شود، بلکه تنها راه این است که عضو اهدایی، به مرکز پیوندی که آن عضو را پیوند می‌زنند، منتقل شود.

• گزارش نشدنِ نقض حقوق کودک در مدارس، جرم است
رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق قانون حمایت از کودک و نوجوان مصوبه سال ۸۱، اگر مسئولی در سازمان ها، نهاد‌ها یا موسساتی که محل نگهداری کودکان است، متوجه «نقض حقوق کودک» یا خشونت علیه کودکی شود و گزارش ندهد، طبق قانون مجرم است. رضا جعفری افزود: چنین فردی تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد و فرقی نمی‌کند که محل آن مدرسه، مهدکودک یا مرکز نگهداری کودکان بهزیستی باشد. به گزارش ایرنا، وی خاطرنشان کرد: مواردی داریم که خود پرسنل سیستم آموزش و پرورش مانند مدیر، مربی یا ناظم از طریق مشاهده تغییرات رفتاری کودک، افت تحصیلی، حضور نامنظم یا رفتار‌های پرخاشگرانه متوجه موارد سوءرفتار با کودکان می‌شوند و موارد این چنینی را به اورژانس اجتماعی اطلاع می‌دهند.

• خودشیفتگی بدون مشاوره قابل درمان نیست
عضو انجمن علمی روانپزشکان گفت: خودشیفتگی یا نارسیست، اختلال روانی است که بدون راهنمایی و مشاوره گرفتن از روانپزشک یا روانکاو قابل درمان و تغییر رفتار نیست و توصیه اطرافیان تا حدودی خودآگاهی چنین افرادی را افزایش می‌دهد. به گزارش ایرنا، فربد فدایی افزود: خودشیفته یا نارسیست، به شخصیتی بسیار ضعیف گفته می‌شود که همواره در ایجاد روابط احساسی و عاطفی نه تنها فاقد همدلی و انگیزه بلکه با ابراز خشونت به دنبال آزار دیگران است.

• ۱۱ میلیون نفر در مناطق حاشیه‌ای زندگی می‌کنند

تقی رستم وند، رئیس سازمان امور اجتماعی کشور به ایرنا، گفت: ۱۱ میلیون نفر در کشور حاشیه نشین هستند که با درنظرگرفتن هشت میلیون نفر که در بافت‌های فرسوده و تاریخی زندگی می‌کنند، در مجموع ۱۹ میلیون نفر از ۶۰ میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق حاشیه نشین و بافت‌های فرسوده به سر می‌برند.

• پرونده الکترونیک سلامت در حال پیشرفت است
سعید نمکی، وزیر بهداشت درباره قول خود برای تکمیل پرونده الکترونیک سلامت تا پایان خرداد ۹۸ نیز به ایرنا، گفت: جلسه‌ای برای ادامه کار پرونده الکترونیک سلامت به صورت ویدیو کنفرانس با دانشگاه‌های علوم پزشکی داشتیم و کار به خوبی در حال پیشرفت است. به شکل قرارگاهی موضوع پرونده الکترونیک سلامت را پیش می‌بریم و قطعا تا پایان خرداد ۹۸ این پروژه را به سرانجام می‌رسانیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *