صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آرایش سپهر سیاسی در آستانه انتخابات ۹۸/ تنور انتخابات رفته رفته گرم می‌شود

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۶:۰۱
کد خبر: ۵۱۸۶۷۹
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
بی‌تردید هر چه به موعد انتخابات مجلس یازدهم در دوم اسفند ۹۸ نزدیک‌تر می‌شویم بر تکاپوی انتخاباتی جریانات و احزاب سیاسی افزوده خواهد شد.

گروه سیاسی ؛ انتخابات مجلس یازدهم در تاریخ دوم اسفند سال جاری یعنی چیزی حدود ۲۸۰ روز دیگر برگزار می‌شود؛ در این میان، احزاب و تشکل‌های سیاسی برای وارد شدن به یک رقابت گرم در چارچوب گفتمان مردم سالاری دینی، آماده می‌شوند.

شورای وحدت اصولگرایان
اصولگرایان طی سال‌های اخیر در هر انتخاباتی اعم از ریاست جمهوری و مجلس با سازوکار‌های مختلفی که عناوین متعددی هم داشته، شرکت کرده‌اند؛ در انتخابات قبلی یعنی انتخابات ریاست جمهوری ۹۶، تشکل اجماعی آن‌ها «جبهه مردمی انقلاب اسلامی» با نام اختصاری «جمنا» بود.

برای انتخابات مجلس یازدهم نیز اصولگرایان با یک تشکیلات جدید وارد میدان رقابت شده‌اند؛ تشکیلاتی به نام «شورای وحدت اصولگرایان» که از مهر سال ۹۷ تاسیس شده است. آنگونه که اعضای این تشکیلات گفته‌اند، جامعیت آن، بیشتر از جمنا است و نام و نشانی آن دسته از شخصیت‌ها و گروه‌های اصولگرا هم که در ساختار جمنا حضور نداشتند در «شورای وحدت اصولگرایان» به چشم می‌خورد.

محمدرضا باهنر دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در جریان نشست خبری اخیر خود با اشاره به حرکت راهبردی «شورای وحدت اصولگرایان» و چتر فراگیر این شورا برای کنار هم نشاندن تمام طیف‌های اصولگرایی تصریح کرد: ریاست شورای وحدت اصولگرایان برعهده غلامعلی حدادعادل است و هدف این شورا اجماع و وحدت صددرصدی در بین اصولگرایان برای انتخابات مجلس یازدهم است.

آنطور که باهنر گفته است، در شورای وحدت اصولگرایی، جریان آقای قالیباف و جبهه ایستادگی که شخصیت‌های نزدیک به محسن رضایی هستند هم حضور دارند.

اما علاوه بر شورای وحدت اصولگرایی که در صدد ایجاد اجماع انتخاباتی در میان اصولگرایان است، هر یک از تشکل‌های جناح راست نیز تحرکات و برنامه‌هایی را به صورت منفرد در پیش گرفته‌اند؛ تحرکاتی که البته همه آن‌ها انتخاباتی نیست.

جامعه روحانیت مبارز
جامعه روحانیت مبارز، یکی از اصیلترین تشکل‌های کشور است؛  اواخر آذرماه سال گذشته خبر رسید که نام این تشکل از جامعه روحانیت مبارز تهران به جامعه روحانیت مبارز کشور، تغییر رسمی پیدا کرده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، اسفند سال گذشته در یک گفت‌وگوی تلویزیونی تصریح کرد که عمده تمرکز جامعه روحانیت مبارز بر روی بازسازی تشکیلاتی قراردارد نه انتخابات.

البته نشست‌های هم‌اندیشی تشکل‌های اصولگرا با جامعه روحانیت مبارز، به صورت منظم برگزار می‌شود.

در آخرین نشست هم‌اندیشی تشکل‌های اصولگرا با جامعه روحانیت مبارز، بر ضرورت انسجام حداکثری میان تشکل‌ها و گروه‌های اصولگرا تاکید شد و کلیات مبانی و شاخص‌های این انسجام و وفاق حداکثری میان نیرو‌های این جریان سیاسی توسط اعضا تصویب شد.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز از دیگر تشکل‌های ریشه‌دارِ کشور است که به نوعی نقش پدری و ریش سفیدی را در میان جریانات سیاسی و فکری ایفا می‌کند. در اوایل اردیبهشت‌ماه، انتخابات هیئت رئیسه جامعه مدرسین برگزار شد و آیت‌الله محمد یزدی برای یک دوره دو ساله دیگر به سمت ریاست شورای عالی این تشکل فقاهتی – سیاسی منصوب شد. همچنین آیات سید هاشم حسینی بوشهری و سید احمد خاتمی نیز به عنوان نواب اول و دوم جامعه مدرسین انتخاب شدند.

گفت‌وگوی ملی
اما به موازات فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی در آستانه انتخابات مجلس یازدهم، طرحی بین‌الجریانی نیز در دستور کار شخصیت‌های دو جناح اصولگرا و جریان موسوم به اصلاح طلب قرار دارد؛ طرحی موسوم به گفت‌وگوی ملی که هدفش تقریب هر چه بیشتر جریان‌های سیاسی کشور با تاکید بر مشترکات بارزی همچون اعتقاد و الترام به مبانی نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

باهنر دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در همین رابطه گفته است: باید جریانات مختلف سیاسی جلساتی داشته باشند و مذاکراتی انجام دهند؛ این جلسات تاکنون مرتب برگزار نشده، ولی سعی می‌کنیم که هر از چندگاهی این جلسات را داشته باشیم.

آنطور که باهنر گفته است، جلسات جریانات مختلف سیاسی کشور که از آن با عنوان «گفت‌وگوی ملی» یاد می‌شود، بیشتر حول محور شخصیت‌هایی نظیر عزت‌الله ضرغامی، محمدرضا عارف و برخی دیگر از چهره‌های حاضر در مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌چرخد.

به گفته باهنر اگر چه نشست‌های گفت‌وگوی ملی هنوز دارای یک ساختار تعریف شده نیست، اما این امکان وجود دارد که این نشست‌ها به یکسری جلسات منسجم تبدیل شود که اگر چنین شود، یک سخنگو نیز برای آن تعیین خواهد شد.

رئیس جبهه پیروان امام و رهبری چندی پیش نیز در جریان آخرین نشست خبری‌اش گفت: نشست‌های گفت‌وگوی ملی، جلسات ساختارمند، تشکیلاتی و با اساسنامه نیست بلکه صرفا یک ایده است که به تدریج در حال شکل گیری است.

به هر ترتیب باید منتظر ماند و فعل و انفعالات سپهر سیاسی کشور را طی روز‌های آینده به نظاره نشست بی‌تردید هر چه به موعد انتخابات مجلس یازدهم در دوم اسفند ۹۸ نزدیک‌تر می‌شویم بر تکاپوی انتخاباتی جریانات و احزاب سیاسی افزوده خواهد شد.

بیشتر بخوانید:
۲۸۳ روز تا رقابت اسفند ۹۸/ از «اما و اگرهای انتخابات الکترونیک» تا «تبعات استانی‌شدن»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *