صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موضوع دفاع مقدس هیچگاه کهنه نمی‌شود/هنوز دینمان را به ۸سال دفاع مقدس ادا نکرده‌ایم

۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۰:۰۱
کد خبر: ۵۱۸۶۳۵
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
دبیر علمی جایزه جلال آل احمد گفت: برخی‌ها فکر می‌کنند سوژه دفاع مقدس با گذشت سال‌ها کهنه شده در حالی که من فکر می‌کنم دفاع مقدس هنوز در زندگی ما جاری و اتفاقات و تبعاتش همچنان مشهود است و ما دینمان را به این رویداد مهم تاریخی هنوز نتوانسته ایم ادا کنیم.

شهریار عباسی دبیر علمی جایزه جلال آل احمد و نویسنده رمان «هتل گمو» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی درباره  فعالیت های اخیر خود گفت: یک  کارگاه آموزشی دارم که از برگزاری آن راضی هستم، چراکه فرصتی فراهم شد تا در بازه یکساله موضوع دفاع مقدس را دستمایه رمان‌نویسی برای جوانان کنم.

وی در خصوص تاثیر حضور زنان در عرصه ادبیات دفاع مقدس بیان کرد: نگاه زنانه به موضوع دفاع مقدس خیلی کم است، در سینما «نرگس آبیار» صرفا به این مضمون می‌پردازد و در حوزه ادبیات هم بیشتر نویسندگان در حوزه دفاع مقدس بیشتر مردان هستند در حالی که بخش مهمی از هشت سال دفاع مقدس مسائل زنانه است، بنابراین باید نویسندگانی پرورش یابند که بتوانند روی چنین سوژه‌ای کار کنند.

وی درباره اینکه چرا موضوع دفاع مقدس را برای آموزش هنرجویانش انتخاب کرده عنوان کرد: من معتقدم در داستان نویسی فرمولی وجود دارد که می‌گوید همیشه در نوشتن باید تعادلی را به هم ریخت، یعنی وقتی زندگی در جریان است یک رویداد باید این تعادل را بر هم ریزد تا داستان در پی چرایی و بعد در مسیر باز گرداندن به تعادل قرار گیرد تا بتوان درباره آن نوشت، بنابراین موضوع دفاع مقدس به عنوان سوژه‌ای که زندگی آدم‌ها را در برهه اتفاق افتادش تغییر داد اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه برخی معتقدند سوژه دفاع مقدس دیگر برای جذب مخاطب کهنه شد است، اظهار کرد: برخی‌ها فکر می‌کنند سوژه دفاع مقدس با گذشت سال‌ها کهنه شده در حالی که من فکر می‌کنم دفاع مقدس هنوز در زندگی ما جاری و اتفاقات و تبعاتش همچنان مشهود است و ما دینمان را به این رویداد مهم تاریخی هنوز نتوانسته ایم ادا کنیم.

این نویسنده درباره نوع نگاه نسل جوان به این اتفاق تاریخی که معتقدند باید نویسنده آن از همان دوره آمده باشد افزود: هشت سال دفاع مقدس فقط صحنه نبرد نیست و بسیاری از فیلمسازان و نویسندگان در دوران دفاع مقدس به دنیا نیامده‌اند همچنین ما با رمان‌های متعددی از دوره جنگ جهانی اول مواجه هستیم که نشان می‌دهد پرداختن به یک موضوع نیازمند زندگی کردن در آن دوره تاریخی نیست.

وی خاطرنشان کرد: گاه نویسنده تجربه شخصی‌اش را ملاک قرار می‌دهد و گاه با استفاده از اسناد به یک موضوع می‌پردازد و این کاملا طبیعی است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *