صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کتاب‌های آموزشی نیاز چندانی به کاغذ دولتی ندارند/سوره مهر از دریافت کاغذ دولتی بی بهره نبوده است

۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۱۸۵۲۸
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
مدیرعامل انتشارات سوره مهر گفت: به اعتقاد من کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی ضرورت چندانی برای برخورداری از کاغذ دولتی و استفاده از این سوبسید ندارند یا اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد باید این میزان درصد پایین‌تری نسبت به ناشران غیرآموزشی باشد.

عبدالحمید قره‌داغی مدیرعامل انتشارات سوره مهر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره وضعیت حوزه نشر گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از شش ماه پیش تخصیص کاغذ دولتی را از سوی اتحادیه ناشران اجرایی کرد، اگرچه این طرح معایب و محاسنی دارد، اما امیدوارم امسال ساز و کار بهتری پیدا کند و کاغذ به مقدار نیاز و راحت‌تر در اختیار ناشران قرار گیرد.

وی بیان کرد: اگرچه انتشارات سوره مهر از دریافت کاغذ دولتی بی بهره نبوده، اما میزان کاغذ اختصاص یافته هم به اندازه کل نیازش نبوده است.


مدیرعامل انتشارات سوره مهر تصریح کرد: اگر میزان کاغذ به اندازه تمام نیاز ما باشد در قیمت تمام‌شده کتاب‌هایمان نیز تاثیرات بسیار زیادی دارد.

وی عنوان کرد: مبنا‌ها در اعطای کاغذ، مجوزی است که بابت نشر آن کتاب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته می‌شود، بنابراین کاغذ بر اساس نیاز و مصرف برای چاپ آن کتاب، عرضه می‌شود.

قره‌داغی درباره اینکه چقدر کاغذ دولتی در رفع نیاز ناشران تاثیرگذار بوده اظهار کرد: تا جایی که می‌دانم عمده ناشران کوچک به راحتی کاغذ مورد نیاز خود را با کاغذ دولتی تامین کرده‌اند در حالیکه ناشران بزرگ که معمولا حجم بالایی از کتاب در صف انتظار برای انتشار دارند در تامین کاغذ مورد نیازشان دچار مشکل هستند.

وی درباره اولویت‌های تخصیص کاغذ دولتی تصریح کرد: معتقدم بهتر است همچنان مجوز چاپ کتاب برای تخصیص کاغذ در دستور کار قرار گیرد و از طرفی به محتوای مورد انتشار هم توجه شود، زیرا برخی از کتاب‌ها به لحاظ مضمونی اولویت بیشتری برای چاپ دارند.

مدیرعامل انتشارات سوره مهر افزود: به اعتقاد من کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی ضرورت چندانی برای برخورداری از کاغذ دولتی و استفاده از این سوبسید ندارند یا اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد باید این میزان درصد پایین‌تری نسبت به ناشران غیرآموزشی باشد.


وی درباره کنترل بر حجم کاغذ‌هایی که به ناشران داده می‌شود تصریح کرد: اجرای این طرح کنترل و نظارت جدی می‌طلبد و متاسفانه تمام ابزار کنترل در دست اتحادیه نیست و این از ایراد‌های بزرگ کار است، چون نمی‌توانند نظارتی بر این که چقدر از کاغذی که به ناشران تحویل می‌دهند تبدیل به کتاب می‌شود، داشته باشند.

قره داغی خاطرنشان کرد: ابزار‌های لازم در دست اتحادیه نیست، اما در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و اعلام وصول کتاب‌ها و بازرسی‌های مقطعی این موضوع را تا حدی کنترل می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *