منشاء رانت و فساد در عرصه کاغذ خشکانده شود/ارز دولتی برای واردات کاغذ تخصیص ندهیم
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در همین راستا ادامه داد: کشور به صورت سالانه به چهار هزار و صد تن کاغذ نیاز دارد که این میزان تمامی بخشها همچون کتاب ، روزنامه و غیره را در بر میگیرد که به صورت تقریبی یک چهارم این میزان صرف چاپ ، نشر و روزنامه میشود.
وی درباره توزیع کاغذ بین ناشران و تولیدکنندگان اظهار کرد: میزان کاغذی که تاکنون وارد شده و در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته به خوبی توزیع و به دست متقاضی رسیده است، خوشبختانه در مورد توزیع ما مشکلی نداریم اما مشکل اساسی کمبود کاغذ است.
این مسئول فرهنگی مشکل کاغذ را مشکلی اقتصادی دانست و اضافه کرد: مشکل اصلی ما در بحث کاغذ، به اصل کاغذ به عنوان یک کالای اقتصادی بر میگردد که علی رغم اختصاص ارز دولتی باز هم با مشکل روبرو هستیم.
وی در همین رابطه ادامه داد: بانک مرکزی در هفت تعرفه مشخص برای واردات کاغذ رقمی را اختصاص داده که متاسفانه بخشی از این رقم هنوز تکلیفش مشخص نیست، یعنی مشخص نیست که آیا واقعاً کاغذی وارد شده است یا نه و اگر کاغذی وارد شده در چرخه بازار به دست مصرف کننده رسیده است یا خیر، این نمود بارز تخلف، رانت و فساد در بخش کاغذ است که بدون شک باید به جدیت با آن برخورد شود.
آزادیخواه برخورد قاطع با فساد در بخش کاغذ را لازم دانست و افزود: ما قویاً معتقدیم که باید منشاء رانت و فساد در عرصه کاغذ خشکانده شود و به همین دلیل کمیسیون فرهنگی ورودی جدی به این مبحث داشته است، از نظر من بهترین راهکار برای جلوگیری از وضعیت کنونی کاغذ این است که از این پس ارز دولتی برای واردات کاغذ تخصیص ندهیم.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم صرفه جویی ناشران و مصرف کنندگان خاطرنشان کرد: صرفه جویی در بخش کاغذ بسیار لازم بوده و لزوم آن مثل روز روشن است. ما باید مصرف کاغذ را به تعادل برسانیم و با اولویت قراردادن کتابهای مورد نیاز جامعه از چاپ آثار غیر ضروری اجتناب کنیم.