صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ناشران در مصرف کاغذ صرفه‌جویی کنند/طراحی داخلی کتب به کاهش استفاده کاغذ کمک می‌کند

۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۱:۲۸
کد خبر: ۵۱۸۳۴۳
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده «سایه تاک» گفت: ناشران و فعالان این حوزه می‌توانند با صرفه‌جویی در کاغذ به واسطه نوع طراحی داخلی کتاب شرایطی را بوجود آورند که در زمان کنونی که حوزه نشر دچار مشکلات متعددی است، مصرف کاغذ کاهش یابد و گرانی ملزومات چاپ کمتر روی انتشار تاثیر بگذارد.

راحله صبوری نویسنده «سایه تاک» در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره وضعیت حوزه نشر گفت: بحران کاغذ فقط مختص به این ایام نیست، همیشه قیمت کتاب در وضعیتی بوده که همه اقشار جامعه قادر به خرید آن نبوده‌اند، در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امسال نیز متوجه شدم که بسیاری از افراد قادر به خرید تمام آثار منتشر شده مورد نیازشان نیستند.


این نویسنده درباره راهکارها برای بهبود شرایط کنونی حوزه نشر اظهار کرد: فکر می‌کنم باید همیاری، سوبسید یا تسهیلاتی در زمینه کتاب برای تمامی ناشران در نظر گرفته شود تا هم مدیران انتشارات‌ها بتوانند بدون دغدغه کار کنند، هم نویسندگان و پژوهشگران بتوانند فعال باشند و هم داستان‌نویسانی که به صورت مستقل کار می‌کنند نگرانی نسبت به انتشار قصه‌ها و داستانهایشان نداشته باشند.

وی در ادامه یادآور شد: موضوع ادبیات و کتاب بخش مهمی از فرهنگ محسوب می‌شود که اگر متزلزل شود گویا یکی از ستون‌های فرهنگی مشکلی پیدا کرده و جز آسیب به جامعه جوان کتابخوان نباید انتظار نتیجه‌ای دیگری از آن داشت.

صبوری تاکید کرد: من به عنوان نویسنده‌ای که معیشت زندگی‌ام از طریق نوشتن تامین می‌شود، دغدغه خوب چاپ شدن، زیاد منتشر شدن و فروش کتابم را دارم، چراکه تمامی این عوامل باعث می‌شود تا با انگیزه بیشتری بتوانم به کارم ادامه دهم.


وی بیان کرد: وقتی کتاب من خوب چاپ و فروخته نشود من به عنوان نویسنده انگیزه‌ای برای نوشتن و ادامه فعالیت نخواهم داشت و مخاطبم هم انگیزه‌ای برای خواندن ندارد.

این نویسنده عنوان کرد: رفع معضلات حوزه چاپ و نشر مثل برخی راهکارها همچون تخصیص کاغذ دولتی، تصمیم مدیران به منظور رفع مشکلات ناشران و نویسندگان و سعی آنها برای آینده بهتر، کاری بسیار خوب و قابل تقدیر است.

البته پیشنهاد من این است که تخصیص بودجه دولتی به حوزه چاپ و نشر نیز همچون سایر بخش‌ها و سازمان‌ها باشد و با ارائه تسهیلاتی برای ناشر شرایطی فراهم شود که فعالان حوزه فرهنگ و ادب با خیال آسوده‌تری کار کنند.

صبوری گفت: حوزه چاپ و نشر در تقسیم بندی بودجه تاکنون جایی نداشته و همین مورد از علل اصلی عدم رشد آن بوده است.


وی تصریح کرد: ناشران و فعالان این حوزه می‌توانند با صرفه‌جویی در کاغذ به واسطه نوع طراحی داخلی کتاب شرایطی را بوجود آورند که در زمان کنونی که حوزه نشر دچار مشکلات متعددی است، مصرف کاغذ کاهش یابد و گرانی ملزومات چاپ کمتر روی انتشار تاثیر بگذارد.

این نویسنده خاطرنشان کرد: همه ما نسبت به کاغذی که خریداری می‌شود مسئول هستیم و باید از آن به نحو درست استفاده کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *