اهمیت خواندن دعای روز دهم ماه مبارک رمضان/چگونه رستگار شویم؟
آیت الله صمصامالدین قوامی رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی و امام جمعه پردیسان قم در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره دعای روز دهم ماه مبارک رمضان گفت: در دهمین روز از ماه مبارک رمضان از خداوند طلب رستگاری میکنیم و با توکل بر خالق یکتا میخواهیم تا از مقربان درگاهش باشیم.
وی اظهار کرد: در دهمین روز از ماه مبارک رمضان میخوانیم: «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلِینَ عَلَیْکَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْفَائِزِینَ لَدَیْکَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ اِلَیْکَ بِاِحْسَانِکَ یَا غَایَهَ الطَّالِبِینَ» یعنی خدایا من را در این ماه از توکل کنندگان و از رستگاران نزد خود و از مقرّبان درگاهت قرار بده، به احسانتای هدف جویندگان.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی بیان کرد: رستگاری از واژه رستن و رها شدن میآید و طلب رستگاری برای انسانی که در قفس هوا و هوس گرفتار شده و بر اثر حسادتها، کدورتها و رقابت با دیگران در مسیر رو به انحطاط و افسردگی قرار گرفته، خواستن آزادی است.
وی تصریح کرد: حضرت علی (ع) که در این ماه به شهادت رسیدهاند و امام حسن(ع) که در این ماه متولد شدهاند میفرمایند که خدا انسان را آزاد خلق کرده بنابراین نباید عبد دیگری بود و این نشانههایی از این است که انسان خودش را اسیر میکند و بجای عبودیت الهی به عبودیت بندگان ناچار میشود و این به معنای قرار نگرفتن در مسیر رستگاری است.
قوامی افزود: انسانها نامحدود هستند و به هیچ چیزی قانع نمیشوند چون دوست دارند همه چیز مختص به خودشان باشد و این کمالجویی و میل به رستگاری در فطرت بشر است.
امام جمعه پردیسان قم بیان کرد: طلب رستگاری به معنای طلب سعادت است، پس کسی که طلب رستگاری دارد کسی است که حیات طیبه و سبک زندگی معنوی و عالی میخواهد که مناسب با ساختار وجودیاش و متناسب با روح و فطرت او باشد تا هیچ مانعی برای رسیدن به خدا برایش وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: نماد جامعه ایدهآل یا مدینه فاضله، اجتماعی است که با ظهور حضرت مهدی (عجل الله) محقق میشود و انتظار حضرت هم انتظار عدالت، سعادت و رستگاری است بنابراین طلب رستگاری آرزوی فردی نیست بلکه خواستهای اجتماعی است، لذا وقتی میگوییم خدایا من را از رستگاران قرار ده یعنی امامی که میتواند رستگاری را در هر دو جهان تامین کند را برایم مقدر کن.
قوامی تاکید کرد: در بخش دیگری از دعای روز دهم ماه مبارک رمضان به توکل بر خدا اشاره میشود که به معنای تکیه کردن و کمک گرفتن است و بر همین اساس طلب رستگاری بدون تکیه بر خداوند یک توهم و خیال محسوب میشود.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی تصریح کرد: اینکه کارهای بزرگ باید با تکیه بر یک موجود عالی انجام شود یک اصل است و توکل به خداوند از منابع ایجاد رستگاری محسوب میشود که قطعا بدون توکل بر او هی چیز امکانپذیر نخواهد بود.