صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ماه مبارک رمضان فرصتی برای تقویت امانت‌داری است/حفظ زبان و دوری از سوءظن راهی برای تمرین امانت‌داری

۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۷:۴۹
کد خبر: ۵۱۷۷۹۳
پژوهشگر دینی گفت: امانت‌داری یکی از فضیلت‌های بزرگ در اخلاق اسلامی است که با استفاده از ماه مبارک رمضان می‌توان خصیصه ارزشمند را در وجود خود تقویت کرد.

محمدحسین رجبی دوانی استاد دانشگاه و پژوهشگر دینی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره امانت‌داری گفت: امانت داری یکی از فضیلت‌های بزرگ برای انسان در اخلاق اسلامی محسوب می‌شود و خوب است که با انجام یکسری راهکار‌ها در ماه مبارک رمضان این خصیصه ارزشمند را در وجود خود تقویت کنیم.

وی اظهار کرد: در امانت داری حفظ زبان و دوری از سوءظن اهمیت دارد یعنی باید یکسری صفات رذیله را از خود دور کنیم و در ماه مبارک رمضان تمرین کنیم تا از کسی که سخن چین است، غیبت می‌کند و بی‌پروا اتهامی به دیگران می‌زند، اجتناب کنیم چراکه چنین فردی نمی‌تواند امین باشد.

این پژوهشگر دینی درباره دیگر کار‌هایی که باید برای تمرین امانت‌داری انجام داد بیان کرد: انسان باید زبانش را از زیاده‌گویی، تهمت و غیبت حفظ کند، رازدار باشد و این مسئله را به عنوان یک اصل جا بیندازد که اگر کسی با او رازی در میان گذاشت آن سر را در خود نگه دارد و باعث آسایش و حفظ آبروی آن فرد شود.

وی تصریح کرد: ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای تمرین امانت‌داری است و افراد می‌توانند در موارد مادی هم به گونه‌ای رفتار کنند که اعتماد مردم به آن‌ها جلب شود و به اخلاق خوب، رفتار درست، صداقت و پاکی شناخته شوند.

رجبی دوانی تاکید کرد: از آنجا که خداوند در ماه مبارک رمضان عنایت خاصی به بندگانش دارد و می‌خواهد راه سعادت و نجات فراهم‌تر از سایر ایام باشد؛ در این روز‌ها می‌توان از فرصت بوجود آمده استفاده کرد و تبدیل به فردی شد که از دیرباز امین دانسته می‌شود.

وی درباره شرایط مهیا شده در ماه مبارک رمضان برای آموختن امانت‌داری تشریح کرد: روز‌ها و شب‌های این ماه متبرک شده، در‌های رحمت به روی بندگان گشوده شده و طبق روایات شیطان و عوامل او همه در بند و زنجیر هستند یعنی شیطان در این ماه قادر به فعالیتی برای منحرف کردن انسان نیست و این آدمی است که اگر از فرصت‌های استثنایی بخصوص شب قدر که ارزشش در پیشگاه خداوند بالاتر از هزار ماه است، استفاده کند از شقاوت، بیچارگی و بدبختی رهایی پیدا خواهد کرد.

این پژوهشگر دینی تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان هر فضیلت و صفت ارزشمندی که انسان بتواند درون خود ایجاد کند و خود را به آن زینت دهد، بسیار مغتنم است.

وی افزود: در اسلام روی امانت داری تاکید زیادی شده، چون شخص امین در نزد مردم جایگاه خاصی خواهد داشت.

رجبی دوانی گفت: افراد در تمرین امانت‌داری باید به یاد داشته باشند که این فضیلت صرفا به امانت مادی و فیزیکی محدود نمی‌شود بلکه می‌تواند راز یا اطلاعی از موقعیت ناهنجار فردی باشد که دوست ندارد کسی از آن آگاهی پیدا کند.

وی با یادآوری اینکه امانت داری از صفات بارز پیامبر اسلام (ص) است عنوان کرد: در یادگیری امانت‌داری باید به خاطر داشته باشیم که رسول خدا (ص) حتی قبل از اینکه به رسالت مبعوث شود، محمد امین خوانده می‌شد، چون در توجه به خواسته‌های مردم و حفظ امانت هایشان سرآمد روزگار بود و بر همین اساس توجه به انتظارات افراد یک اصل در ایجاد این فضیلت است.

این پژوهشگر دینی خاطرنشان کرد: امانت داری پیامبر (ص) در زمانی که اسلام ظهور کرد تا حدی بود که وقتی اشراف مکه با رسول خدا (ص) دشمنی می‌کردند هم اموال و دارایی‌ها باز به پیامبر اکرم (ص) سپرده می‌شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *