صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیاز «ترامپ» به مذاکره صد برابر بیشتر از «اوباما» است/ آمریکا ظرفیت اقدام تجاوزکارانه ندارد

۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۸:۰۱
کد خبر: ۵۱۷۶۷۷
دسته بندی‌: سیاست
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم گفت: آمریکا در حال وارد آوردن فشار در جنبه‌های اقتصادی و روانی به ایران است تا اسباب مذاکره با تهران را فراهم آورد اما ایران به کرات اعلام کرده که تن به مذاکره در شرایط فعلی نمی‌دهد و استراتژی‌اش مقاومت است.

احمد بخشایش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین معضلات آمریکا در عرصه یکه تازی جهانی، مقاومت و اطاعت‌ناپذیری ایران است، گفت: ایران رویکردها و سیاست‌های حق‌مدارانه خود را در تمام عرصه‌ها دنبال می‌کند و این امر به الگویی برای سایر مخالفان مشی تکروانه آمریکا در جهان تبدیل شده است.

این استاد دانشگاه در رشته روابط بین‌الملل تصریح کرد: نیاز ترامپ و آمریکای فعلی برای مذاکره با ایران صدبرابر بیشتر از دوران اوباما است. ترامپ برای اینکه به دموکرات‌ها بفهماند صرفا یک تاجر و بیزینس‌من نیست و از سیاست نیز سر در می‌آورد، قراردادهای سیاست خارجی دوران اوباما از جمله برجام را ملغی کرد و اکنون به دنبال احیای آن قراردادها با درج نام خود است.

آری به مقاومت؛ نه به مذاکره
بخشایش بیان داشت: آمریکا در حال وارد آوردن فشار در جنبه‌های اقتصادی و روانی به ایران است تا اسباب مذاکره با تهران را فراهم آورد اما ایران به کرات اعلام کرده که تن به مذاکره در شرایط فعلی نمی‌دهد و استراتژی‌اش مقاومت است.

این عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، اظهار داشت: تحرکات اخیر آمریکا در منطقه غرب آسیا و خلیج فارس از جمله اعزام ناوهای مختلف و سایر ادوات نظامی، اقداماتی طبیعی و مسبوق به سابقه است و نباید این اقدام آمریکایی‌ها گمانه تلاش واشنگتن برای آغاز جنگ با ایران را در اذهان ایجاد کند.

آمریکا ظرفیت نظامی اقدام تجاوزکارانه علیه ایران را ندارد  
بخشایش بیان داشت: زمانی که آمریکایی‌ها قصد حمله به عراق داشتند، نیروهای خود را در منطقه غرب آسیا به ۱۶۰ هزار نفر افزایش دادند؛ حال آنکه در شرایط فعلی آمریکایی‌ها دارای ۹ هرار نیرو در عراق، ۳ هزار نیرو در سوریه، ۶ هزار و ۵۰۰ نیرو در افغانستان و مقداری نیرو در قطر و برخی دیگر از شیخ‌نشین‌های خلیج فارس هستند؛ بنابراین ظرفیت انسانی و نظامی اقدام تجاوزکارانه علیه ایران را ندارند.   

اهرم‌های متنوع قدرت منطقه‌ای ایران
این کارشناس ارشد روابط بین‌الملل با بیان اینکه مختصات منطقه‌ای گواه آن است که آمریکا تمایلی به درگیری فیزیکی با ایران ندارد و صرفا بر روی جنگ اقتصادی و روانی برای شکستن مقاومت ایران تمرکز کرده است، گفت: در چنین شرایطی ایران باید از اهرم‌های متنوع قدرت خود در سطح منطقه‌ای بهره بگیرد که یکی از این اهرم‌ها تسلط ایران بر تنگه استراتژیک هرمز و ضریب نفوذش در تنگه باب‌المندب است؛ این دو آبراه شریان‌های انرژی در منطقه ژئواستراتژیک غرب آسیا هستند و هر گونه بروز و ظهور تنشی در آن، نبض انرژی در سطح جهان را با اخلال مواجه می‌سازد. کمااینکه اتفاقات اخیر در بندر فجیره امارات و بندر ینبع عربستان ثابت کرد، تحقق امنیت در منطقه نیازمند یک همگرایی و کنش جمعی است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *