صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم ساماندهی حوزه گردشگری سلامت/ مرگ سالانه ۱۶ هزار نفر در کشور به دلیل سوانح جاده‌ای و ترافیکی/ بیماران مبتلا به دیابت برای روزه داری باید با پزشک معالج مشورت کنند

۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۳:۳۳
کد خبر: ۵۱۷۵۵۶
لزوم ساماندهی حوزه گردشگری سلامت، مرگ سالانه ۱۶ هزار نفر در کشور به دلیل سوانح جاده‌ای و ترافیکی، بیماران مبتلا به دیابت برای روزه داری باید با پزشک معالج مشورت کنند و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، لزوم ساماندهی حوزه گردشگری سلامت، مرگ سالانه ۱۶ هزار نفر در کشور به دلیل سوانح جاده‌ای و ترافیکی، بیماران مبتلا به دیابت برای روزه داری باید با پزشک معالج مشورت کنند و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.

 

• لزوم ساماندهی حوزه گردشگری سلامت
وزیر بهداشت با بیان اینکه گردشگران سلامت باید بهترین خدمات را دریافت کنند، بر لزوم ساماندهی صنعت گردشگری سلامت تاکید کرد. سعید نمکی با اشاره به چگونگی جذب گردشگران سلامت از کشور‌های مبدا در حوزه سازمان میراث فرهنگی، توضیح داد: تدوین بسته‌های ارائه خدمت و همچنین سازوکار‌هایی برای ارائه خدمات مناسب با کمترین قیمت در حیطه کار وزارت بهداشت است. به گزارش فارس، وی تصریح کرد: ارائه خدمات اقامتی و گردشگری برای این بیماران در حوزه کار سازمان میراث فرهنگی قرار دارد و ما باید به نحوی توریست‌ها را مداوا کنیم که احساس کنند بهترین خدمت را دریافت کرده است.


• مرگ سالانه ۱۶ هزار نفر در کشور به دلیل سوانح جاده‌ای و ترافیکی

رئیس مرکز تحقیقات ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت‌ها گفت: سالانه ۱۶هزار نفر در سوانح ترافیکی و جاده‌ای در کشور از بین می‌روند. حمید سوری با بیان اینکه حدود ۶.۵درصد از کل درآمد ناخالص در ایران صرف سوانح ترافیکی می‌شود. به گزارش فارس، وی ادامه داد:۲۵درصد از کسانی که تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد بازماندگان قربانیان سوانح ترافیکی هستند.


• بیماران مبتلا به دیابت برای روزه داری باید با پزشک معالج مشورت کنند
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بیماران مبتلا به دیابت برای روزه‌داری با پزشک معالج خود و متخصص تغذیه مشورت کنند. مریم پورآدینه اظهار کرد: بیماران مبتلا به دیابت نوع یک، دیابت دوران بارداری و دیابت کنترل نشده نباید روزه بگیرند، اما روزه‌داری برای بیماران نوع دو که بیماری آن‌ها بوسیله دارو و رژیم غذایی کنترل شده، مفید است.


• کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی قابل رویت است
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: در حال حاضر کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی قابل رویت است و باعث فرسودگی شغلی جامعه پرستاران شده است و وزارت بهداشت باید از طریق سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی این موضوع را پیگیری کند. به گزارش تسنیم، بشیر خالقی با اشاره به پیگیری‌های کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص مسائل پرستاران اظهار کرد: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص قانون ارتقا بهره‌وری برای جامعه پرستاران پیگیری‌های بسیاری انجام داده و امیدوار هستیم که این قانون برای پرستاران سراسر کشور اجرایی شود.

• تزریق واکسن مننژیت برای حجاج اجباری است
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از آمادگی کامل پایگاه‌های هلال احمر کشور برای تزریق واکسن مننژیت به زائران حج تمتع ۹۸ خبر داد و گفت: تمامی زائران حج تمتع باید واکسن مننژیت را تزریق کرده و کارت واکسن را تا پایان سفر حفظ کنند. محمد‌تقی حلی‌ساز با اشاره به آمادگی کامل مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر کشور برای واکسیناسیون زائران حج تمتع ۹۸ افزود: واکسن مننژیت برای واکسیناسیون زائران حج تمتع امسال تامین شده است. به گزارش تسنیم، وی افزود: زائران حج تمتع امسال که مراحل تاییدیه پزشکی را طی کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به نزدیکترین پایگاه هلال احمر، نسبت به تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند؛ کار واکسیناسیون زائران حج امسال در سراسر کشور آغاز شده و متقاضیان باید هرچه سریعتر به این مهم مبادرت ورزند.

• وقوع سالانه ۱۰۰هزار مرگ در کشور به دلیل فشار خون بالا

افشین استوار، مدیرکل مدیریت دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: از تمام مرگ و میر‌های کشور که کمتر از حدود ۴۰۰ هزار مورد گزارش می‌شود، نزدیک به ۱۰۰ هزار مرگ به علت فشار خون بالا اتفاق می‌افتد که البته می‌توان از بروز چنین مرگ‌هایی جلوگیری کرد. بر اساس مطالعات صورت گرفته، به طور متوسط ۲۲ درصد زنان و ۲۱ درصد مردان ایرانی مبتلا به فشارخون بالا بوده‌اند. همچنین گروه سنی ۵۵ تا ۶۹ سال نیز بیش از ۵۰ درصد دچار عارضه فشار خون بالا بودند. حدود یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال در کشور فشار خون بالا دارند که این آمار بر اساس آخرین پیمایش ملی عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر در سال ۹۵ به دست آمد و اکنون نیز پس از سه سال مراحل آمار گیری تازه با این بسیج همگانی صورت می‌گیرد.

• مصرف ویتامین C آلرژی را کاهش می‌دهد
یک متخصص آسم و آلرژی گفت: مواد غذایی غنی از ویتامین C. و اسید فولیک به کاهش التهابات ناشی از واکنش‌های آلرژیک کمک می‌کنند. عباس رهایی افزود: افرادی که حساسیت دارند، دارای دستگاه ایمنی هوشیار هستند که نسبت به مواد ظاهرا بی‌ضرر موجود در محل زندگی خود، واکنشی بیش از حد معمول نشان می‌دهند. وی اظهار داشت: به عنوان مثال گرده گیاهان می‌تواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده، حساسیت یک مشکل بسیار شایع است و از هر ۱۰ نفر، ۲ نفر به نوعی از آن مبتلا هستند. به گزارش ایرنا، رهایی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد جمعیت دنیا آلرژی دارند، ادامه داد: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامی C. و اسید فولیک موارد حساسیت افراد مبتلا به آلرژی را در فصل بهار کاهش می‌دهد.

 

• نوشیدن بیش از ۶ فنجان قهوه در روز خطرناک است
محققان دریافتند نوشیدن ۶ فنجان قهوه یا بیشتر در روز می‌تواند مضر باشد و ریسک مشکلات قلبی عروقی را تا ۲۲ درصد افزایش دهد. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیماری قلبی-عروقی علت اصلی مرگ در جهان است، اما همچنان قابل پبشگیری است. محققان مرکز سلامت استرالیا در بررسی رابطه بین مصرف طولانی مدت قهوه و بیماری قلبی-عروقی دریافتند مصرف زیاد قهوه می‌تواند موجب بروز فشارخون بالا، پیش عامل بیماری قلبی، شود. «الینا هایپونن»، عضو تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما می‌دانیم ریسک بیماری قلبی-عروقی با فشارخون بالا افزایش می‌یابد و فشارخون بالا از پیامد‌های مصرف بیش از حد زیاد قهوه است.» به گزارش مهر، وی توصیه می‌کند: «برای حفظ سلامت قلب و داشتن فشارخون سالم، افراد باید میزان مصرف قهوه شأن را به کمتر از شش فنجان قهوه در روز محدود کنند. طبق داده‌های ما، مصرف شش فنجان قهوه نقطه شروع تأثیرات منفی کافئین بر قلب و عروق است.»

• تاثیر مصرف سبزیجات در پیشگیری از دیابت و چاقی
مطالعات جدید نشان می‌دهد ماده‌ای به نام نیترات که در سبزیجات پهن برگ مانند اسفناج، کاهو و کرفس موجود است، می‌تواند به سلامت قلب کمک کند و خطر ابتلا به چاقی و دیابت را کاهش دهد. به گزارش مهر، محققان دانشگاه کمبریج به این نتیجه رسیدند که خوردن سبزیجات سبز غنی از نیترات، خطر تولید هورمون اریتروپویتین که از کبد و کلیه‌ها ترشح می‌شود را کاهش می‌دهد. این هورمون تعداد گلبول‌های قرمز خون را در بدن تنظیم می‌کند. هنگامی که بدن مبتلا به بیماری قلبی عضلانی می‌گردد، دچار کمبود اکسیژن می‌شود. اریتروپویتین با افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون، این کمبود اکسیژن را جبران می‌کند. با این حال، بالا رفتن تعداد گلبول‌های قرمز خون باعث غلیظ شدن خون می‌گردد. در چنین شرایطی اعضای بدن و بافت‌ها ممکن است دچار کمبود شدید اکسیژن شوند و به دلیل اینکه خون بسیار غلیظ شده و از مویرگ‌ها به آسانی رد نمی‌شود اکسیژن کافی دریافت نمی‌کنند.
• رژیم‌های لاغری را در ماه رمضان ادامه دهیم؟
متخصص تغذیه گفت: برای افرادی که قبل از آغاز ماه رمضان برنامه کاهش وزن داشته‌اند، باید ۲ وعده غذایی در نظر گرفته شود. خدیجه رحمانی درباره روزه داری و رژیم‌های کاهش و افزایش وزن در ماه رمضان اظهار کرد: افرادی که قصد کاهش وزن دارند، می‌توانند با ادامه دادن رژیم‌های غذایی خود، از ماه رمضان به عنوان فرصتی مناسب برای این کار استفاده کنند. وی گفت: برای افرادی که رژیم لاغری آن‌ها از پیش از ماه رمضان آغاز شده است، باید ۲ وعده غذایی در نظر گرفته شود تا کاهش وزن چشمگیر در آن‌ها رخ ندهد؛ برای این کار بهتر است، در طول این ماه تمام مواد غذایی وعده صبحانه، در وعده افطار مصرف شود، به همین منوال وعده ناهار را هم در وعده سحر استفاده کنیم، در ادامه وعده شام حذف می‌شود، اما اگر نیازی به این وعده غذایی داشتید زمان آن را بین افطار و سحر تقسیم کنید، مطمئن باشید بارعایت تمام نکات حتما کاهش وزن خواهید داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *