صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کارنامه نه‌چندان درخشان ویلموتس با نسل طلایی بلژیک و ناکامی محض با ساحل عاج/ خوک جنگی به دنبال میراث کی‌روش

۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۵:۰۲
کد خبر: ۵۱۷۳۹۱
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
فدراسیون فوتبال ایران در حالی در آستانه توافق نهایی با مارک ویلموتس قرار دارد که کارنامه این سرمربی بلژیکی آنچنان درخشان نیست.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، پس از اینکه تیم ملی فوتبال ایران با سرمربیگری کارلوس کی‌روش توانست به لحاظ فنی روند رو به رشدی پیدا کند و به سطح اول فوتبال آسیا بازگردد، انتظار می‌رفت پس از جدایی این سرمربی پرتغالی، فدراسیون فوتبال ایران اقدام به انتخاب گزینه‌ای کند که بتواند سطح کیفی تیم ملی را به سطحی بالاتر ارتقا دهد، اما شواهد چیز دیگری را نشان می‌دهد.

رسانه‌های بلژیکی خبر داده‌اند که فدراسیون فوتبال ایران با مارک ویلموتس به توافق نهایی رسیده و این سرمربی بلژیکی در ازای دریافت دستمزد سالیانه ۱.۵ میلیون یورو به همراه دو دستیار خود و یک دستیار ایرانی که احتمالاً جواد نکونام خواهد بود، هدایت تیم ملی را برعهده خواهد گرفت. گفته می‌شود ویلموتس تا ۴۸ ساعت دیگر وارد تهران خواهد شد تا قراردادش را با فدراسیون فوتبال ایران نهایی کند.

ویلموتس ۵۰ ساله در دوران بازیگری‌اش در پست هافبک برای تیم‌های سنت‌ترویدن، مخلن، استاندارد لیژ، شالکه و بوردو بازی کرد. هواداران شالکه به او لقب «خوک جنگی» داده بودند و در بلژیک نیز به «گاو دونگلبرگ» معروف بود. ویلموتس در سال ۲۰۰۳ اولین تجربه سرمربیگری‌اش را به عنوان سرمربی موقت با تیم شالکه داشت که آمار یک پیروزی، ۳ تساوی و یک شکست را در ۸ بازی از خود برجای گذاشت.

این سرمربی بلژیکی سپس در تاریخ یکم جولای ۲۰۰۴ به عنوان سرمربی سنت‌ترویدن انتخاب شد و در ۲۲ بازی از رقابت‌های مختلف آمار ۵ برد، ۶ تساوی و ۱۱ شکست را به ثبت رساند و در نهایت در تاریخ ۲۰ فوریه ۲۰۰۵ از سمت سرمربیگری این تیم بلژیکی اخراح شد.

در ادامه مارک ویلموتس به مدت چهار سال به دور از حرفه مربیگری بود و سپس بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ به عنوان دستیار با دیک ادووکات و سپس جرج لیکنز در تیم ملی بلژیک همکاری کرد. پس از جدایی لیکنز از سرمربیگری شیاطین سرخ - لقب تیم ملی بلژیک - ویلمتوس در تاریخ ۱۵ مِی ۲۰۱۲ به عنوان سرمربی موقت این تیم معرفی شد و در ادامه اتحادیه فوتبال بلژیک، قرارداد وی را قطعی کرد.

ویلموتس در تیم ملی بلژیک، در کنار اعتماد به نفس دادن به بازیکنان جوانش و رابطه صمیمی‌اش با آنها، نظم و انضباط را هم به تیم تحت‌هدایتش ترزیق کرد. تیم وی در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل با سه پیروزی در مرحله گروهی، در مرحله یک‌هشتم نهایی  آمریکا را در وقت‌های اضافه شکست داد و در ادامه با قبول شکست یک بر صفر مقابل آرژانتین از گردونه رقابت‌ها حذف شد.


این سرمربی بلژیکی در مسابقات یورو ۲۰۱۶، اما نتوانست با نسل طلایی فوتبال بلژیک که شامل بازیکنانی همچون تیبو کورتوا، توبی آلدرویرلد، رجا ناینگولان، یان فرتونگن، اکسل ویتسل، مروان فلینی، کوین دی‌بروینه، روملو لوکاکو، ادن اِزار، دریس مرتنس، دیووک اوریگی، موسی دمبله، کریستین بنتکه و میچی باتشوایی می‌شد، موفقیتی کسب کند و تیم تحت‌هدایتش در مرحله یک‌چهارم نهایی یورو ۲۰۱۶ با قبول شکست ۳ بر یک مقابل ولز از دور رقابت‌ها کنار رفت. در ادامه ویلموتس در تاریخ ۱۵ جولای ۲۰۱۶ توسط اتحادیه فوتبال بلژیک اخراج شد.

آخرین تجربه سرمربیگری مارک ویلموتس هم به تیم ملی ساحل عاج در سال ۲۰۱۷ بازمی‌گردد، جایی که تنها ۹ ماه دوام آورد. او در این مدت در ۶ بازی روی نیمکت این تیم بود و آمار ۴ شکست، یک تساوی و یک برد را از خود برجای گذاشت. ساحل عاج در نهایت از رسیدن به مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ بازماند و همین باعث پایان همکاری طرفین شد.

ویلموتس که علاقه زیادی به سبک بازی ۳-۳-۴ دارد، افتخاری در دوران مربیگری‌اش کسب نکرده و تنها دو بار در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ به عنوان سرمربی سال بلژیک و سرمربی سال ۲۰۱۵ در مراسم گلوب ساکر اواردز معرفی شده است.

سئوال اینجاست که آیا فدراسیون فوتبال ایران نمی‌توانست با رقمی که قرار است به ویلمتوس بپردازد، گزینه بهتری را برای سرمربیگری تیم ملی فوتبال ایران استخدام کند؟ تمام این اتفاقات در شرایطی رقم خورده که هیچ مقام ارشدی از فدراسیون فوتبال خبر توافق با ویلموتس را تأیید نکرده، اما گفته می‌شود این سرمربی بلژیکی به زودی هدایت یوزهای ایرانی را برعهده خواهد گرفت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *