افزایش تورم تولید مرغداریها
بر این اساس گروه مرغ با افزایش ٢٥.٠٣ درصد و گروه تخم مرغ با کاهش ١٦.٠٧ درصدی، افزایش ١٣.٩٦ درصدی شاخص نسبت به فصل قبل را رقم زدهاند.
همچنین گروه مرغ و تخم مرغ به ترتیب با ١١٤.٥٧ و ١٠.٦٥ درصد افزایش، موجب افزایش ٧٩.٣٨ درصدی شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل شدهاند، درصد تغییر شاخص در چهار فصل منتهی به زمستان ١٣٩٧ نسبت به چهار فصل منتهی به زمستان ١٣٩٦، معادل ٥٠.٢٣ درصد (تورم سالانه) بوده است.
شاخص استانی
بررسی شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در زمستان ١٣٩٧ نشان میدهد که استانهای کشور نسبت به فصل قبل با افزایش و کاهش روبه رو بوده و بیشترین میزان افزایش به ترتیب مربوط به استانهای خراسان شمالی و ایلام با ٤٤.٢٥ و ٤٣.٦٧ درصد است، همچنین تمام استانهای کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشتهاند، به طوری که استان گیلان با ٢١١.٤١ درصد افزایش، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به فصل مشابه سال قبل تجربه کرده است.
شاخص گروههای اصلی
مرغ
در زمستان ١٣٩٧ شاخص گروه مرغ به ٦٥٧.٣٧ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ٢٥.٠٣ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ١١٤.٥٧ درصد افزایش یافته است، همه اقلام این گروه شامل پولت، مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب ٢٤.٦٤، ٣٢.٩٦ و ١٠.٠٨ درصد نسبت به فصل قبل افزایش داشتهاند.
همچنین پولت و مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب ١٠٥.٥٦،٨٦.٤٨ و ٢٢٧.٨٤ درصد افزایش نسبت به فصل مشابه سال قبل داشته اند.
تخم مرغ
در زمستان ١٣٩٧ شاخص گروه تخم مرغ به ٢٩٩,٢٥ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ١٦.٠٧ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ١٠.٦٥ درصد افزایش یافته است.
در این گروه، تخم مرغ نطفهدار و تخم مرغ خوراکی به ترتیب ١٢.٩٩ و ١٩.٠٣ درصد نسبت به فصل قبل کاهش نشان میدهد، همچنین اقلام مذکور نسب به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ١٩.١٣، ٣.١٠ درصد افزایش داشته است.
سایر
این گروه شامل کود است، در زمستان ١٣٩٧ شاخص کود به ١٠٨٩,٥٠ واحد رسیده که نسبت به فصل قبل ١٣.٤٩ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٢١.٥٧ درصد افزایش یافته است.