صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دلایل رد تشکیل وزارت بازرگانی

۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۳:۰۱
کد خبر: ۵۱۷۲۶۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به دلایل رد تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس گفت: تولید و بازرگانی آنچنان به هم وابسته هستند که امکان تفکیک این دوبخش وجود ندارد و اگر جدا شود ضربه اصلی به تولیدکننده وارد می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، علیمحمد شاعری درباره دلایل رد تشکیل وزارت بازرگانی در کمیسیون کشاورزی اظهار کرد: در مجلس اعتقاد داریم تولید و بازرگانی آنچنان به هم وابسته هستند که امکان تفکیک این دوبخش وجود ندارد و اگر جدا شود ضربه اصلی به تولیدکننده وارد می‌شود و همینطور منافع مصرف کنندگان رعایت نمی‌شود.

وی گفت: به عنوان مثل در تولید گندم یک بخش آن مربوط به کاشت و برداشت است که در بخش تولید آن را تعریف می‌کنیم و یک بخش دیگر مربوط به واردات، صادرات و توزیع است که در حوزه بازرگانی است، اگر متولی تولید کننده وزارت جهاد باشد و وظایف بازرگانی توسط وزارت بازرگانی مدیریت شود امکان هماهنگی بین دو بخش هزینه بر خواهد بود، بهروری کاهش می‌یابد و سیاست‌هایی که در راستای حمایت از تولید است احتمال نقض شدن دارد به همین دلیل به این نتیجه رسیدیم که تولید بخش کشاورزی به هیچ عنوان جداپذیر از بخش بازرگانی فعالیت‌های بخش کشاورزی نیست و هر تصمیمی که در بخش بازرگانی گرفته می‌شود باید دید به چه میزان می‌تواند در بخش تولید اثرگذار باشد بنابراین در مجلس این موضوع را یکپارچه می‌بینیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه تولید بخش کشاورزی به هیچ عنوان نمی‌تواند جدای از بخش بازرگانی باشد، افزود: وزارت جهاد از زمانی که بخش بازرگانی کشاورزی را برعهده گرفته عملکرد خوبی داشته هر چند ضعف‌هایی داشته است، اما نباید این ضعف‌ها را با تشکیل وزارتخانه جدید که موجب افزایش هزینه‌های جاری در کشور و موجب ناهماهنگی بخش تولید و بازرگانی می‌شود جبران کرد.

شاعری خاطرنشان کرد: با توجه به تجربه‌ای که از وزارت بازرگانی داریم تراز تجاری در آن زمان منفی بود، اما اکنون این تراز پس از انتزاع مسئولیت بازرگانی از وزارت بازرگانی و سپردن به وزارت جهاد در حال کاهش است.

وی ادامه داد: ارزیابی‌هایی که پس از قانون انتزاع انجام دادیم نشان می‌دهد عملکرد وزارت جهاد در بخش بازرگانی از وزارت بازرگانی سابق بهتر بوده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *