افتتاح بخش بین الملل نمایشگاه قرآن کریم/دوخت رایگان چادر در بخش عفاف و حجاب
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ؛ بیست و هفتمین دوره از نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم عصر روز گذشته با بازگشایی در محل برگزاری این رویداد دینی «مصلی امام خمینی (ره)» برای عموم مردم آغاز به کار کرد.
۱۳۱ غرفه با محوریت عرضه چادر
در این دوره از نمایشگاه قرآن برنامهریزی های ویژهای در خصوص موضوع عفاف و حجاب رخ داده است که محمدتقی حق بین، مدیر بخش فروش محصولات فرهنگی بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در این خصوص گفت: در بخش عفاف و حجاب این دوره از نمایشگاه، ۱۳۱ غرفه با محوریت عرضه چادر، شال و روسری و ملزومات حجاب فعالیت میکند.
وی ادامه داد: ویژگی بخش عفاف و حجاب این دوره از نمایشگاه این است که شرایط ثبت نام متقاضیان غرفه با شفافیت کامل در سایت اعلام شد و بر مبنای آن تنها افرادی که دارای مجوز رسمی از وزارت صنعت و معدن یا بنیاد ملی مد و لباس بوده اند توانسته اند در نمایشگاه دارای غرفه باشند.
حق بین تاکید کرد: ویژگی مهم دیگر این بخش از نمایشگاه، چیدمان و انتخاب مکانی غرفهها بر اساس حروف الفباست که برای نخستینبار انجام میشود و برای فروشندگان این بخش به عدالت نزدیکتر است.
مدیر بخش فروش محصولات فرهنگی بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ادامه داد: با توجه به اینکه غرفهداران را بر اساس داشتن مجوز انتخاب کرده ایم ۹۵ درصد افرادی که در نمایشگاه حضور دارند دارای مجوز مربوطه هستند و اگر خطایی داشته باشند میتوان آنها را به دستگاه مربوطه ارجاع داد.
حضور ۱۶ مرکز حوزوی در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن طیب حسینی مسئول بخش حوزوی بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: امسال در این بخش میزبان ۱۶ مرکز حوزوی در قالب ۱۰ غرفه هستیم که به ارائه آثار نوپیدا و جدید قرآن کریم اعم از نوشتاری، نرم افزاری و رسانهای میپردازند.
وی بیان کرد: یکی از بخشهای پر مخاطب ارائه خدمات مشاورهای است که با گستردگی دو برابری مواجه هستیم که در این راستا از حضور ۲۰ نفر از اساتید مشاور حوزوی در موضوعات مختلف اعتقادی، احکام، پاسخ به شبهات، خانواده، فرق و ادیان، کودک و روانشناسیهای تخصصی و... استفاده کرده ایم.
وی با تأکید بر اینکه این مشاورهها رایگان است، گفت: همچنین نیمی از مشاوران از اساتید حوزه علمیه تهران، قم، مشهد و اصفهان ویژه بانوان هستند. دو مؤسسه مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران کشور و جامعه الزهرا (س) که به عنوان نهاد بین المللی حوزوی خواهران فعالیت میکند در این بخش به ارائه مشاوره و محصولات فاخر قرآنی میپردازند.
طیب حسینی در پاسخ به این سؤال که آیا زمینه جذب علاقهمندان به علوم حوزوی در این بخش فراهم است، گفت: با وجود اینکه زمان ثبت نام گذشته است هم مشاوره هدایت تحصیلی انجام میشود و هم برای پذیرش حوزههای علمیه راهنماییهای لازم صورت میگیرد.
مسئول این بخش درباره نوآوری بخش حوزوی، اظهار کرد: از حدود ۱۰ اثر قرآنی در قالب کتاب و نرم افزار در نمایشگاه رونمایی میشود. همچنین کارگاههای مشاورهای به عنوان کار جدید برای مخاطبین ارائه میشود.
حضور بنیاد بین المللی احیای فرهنگ خمس در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم
حجت الاسلام محمدرضا نعیم آبادی معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی بنیاد بین المللی احیای فرهنگ خمس گفت: برای نخستین سالی است که در نمایشگاه قرآن کریم حاضر شدیم.
وی با اشاره به دو بخش حوزوی و عترت بیان کرد: رویکرد اصلی به بحث ترویج فرهنگ خمس از طریق ارائه بروشور و ارائه فایلهای سخنرانی و نیز پرسش و پاسخ انجام میشود.
نعیم آبادی افزود: همچنین تابلوهایی به منظور فرهنگ سازی موضوع خمس و ساخت کلیپهایی در این موضوع و ارائه کتابها با موضوع خمس و موشن گرافی به بازدیدکنندگان از غرفه ارائه میشود.
وی با اشاره به فعالیت این غرفه در بخش عترت گفت:علاوه بر ارائه این فعالیت های، سخنرانیها در قالب چند رسانهای و بیان شبهات خمس و ارائه احکام و فلسفه خمس در غرفه دیگر در نظر گرفته شده است.
وی تأکید کرد: افراد تخصصی از بخش حوزوی بازدید میکنند و در بخش عترت بازدیدکنندگان عمومی حضور دارند.
دوخت رایگان چادر در بخش حجاب و عفاف در نمایشگاه قرآن کریم
در ایام برگزاری نمایشگاه قرآن کریم فضایی برای دوخت رایگان و سریع چادر در بخش عفاف و حجاب نمایشگاه تدارک دیده شده است.
افرادی که از غرفههای عفاف و حجاب اقدام به خرید پارچه کنند، هزینه کارگاهی دوخت چادر آنها به عهده فروشندگان پارچه خواهد بود و دوخت چادر، پس از خرید پارچه در محل بخش عفاف و حجاب انجام میشود.
بخش عفاف و حجاب بیستو هفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با بیش از ۱۳۰ غرفه به ارائه محصولات متنوع پوشاک اسلامی به بازدیدکنندگان میپردازد.
افتتاح بخش بین الملل نمایشگاه قرآن کریم
محمود واعظی مسئول بخش بین الملل بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اعلام کرد: نمایشگاه امسال با حضور فعالان قرآنی ۱۵ کشور از امروز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت کار خود را آغاز میکند.
وی افزود: امسال ۳ کشور مالزی، عمان و تونس به طور رسمی و از سوی دولت خود در نمایشگاه شرکت کرده اند. از تونس، «مرکز الدراسات لجامعه الزیتونه» که مرکزی پژوهشی و رئیس دانشگاه الزیتونه که یکی از بزرگترین دانشگاههای جهان اسلام در شهر قدیمی و تمدنی قیروان است حضور دارد. از مالزی بنیاد بزرگ نشر و کتابت قرآن کریم معروف به موسسه رستو (Rastu) حضور دارد و از عمان وزارت اوقاف این کشور شرکت کرده است. کشور پاکستان نیز میهمان ویژه امسال نمایشگاه است.
مسئول بخش بین الملل نمایشگاه قرآن در ادامه بیان کرد: بعضی کشورها هم به طور مردمی در نمایشگاه حضور یافته اند. فعالان قرآنی کشورهایی از جمله یمن، نیجریه، تاجیکستان، افغانستان، کومور و ... به عشق قرآن به ایران آمده اند. مردم کشور با دیدار از غرفههای کشورهای خارجی، با فضای قرآنی حاکم بر کشورهای دیگر و ظرفیتهای آنان در تولید آثار قرآنی و اسلامی آشنا میشوند.
وی افزود: در نمایشگاه امسال، بخش عتبات عراق شامل عتبه حسینیه، عباسیه و علویه، مجموعه ظرفیتهای قرآنی خود را به نمایش گذاشته اند.
واعظی در پایان تاکید کرد: ظرفیت جمهوری اسلامی ایران در بخش فعالیتهای قرآنی با هیچ کشوری قابل مقایسه نیست، اما این برای مردم کشور ما میتواند جالب باشد که حجم و تنوع فعالیتهای قرآنی در ایران را با سایر کشورها مقایسه کنند. همچنین بخش بین الملل کمک میکند از تجربههای مفید و کاربردی دیگر کشورها بیاموزیم.