صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چگونگی بهبود وضعیت سرانه مطالعه کشور/احتمال ایفای نقش «موسی (ع)» توسط یک بازیگر چهره

۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۰:۴۶
کد خبر: ۵۱۷۰۸۲
بیست و دومین روز از اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به بررسی میزان در خصوص موضوع کتاب و سرانه مطالعه کشور اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، بیست و دومین روز از اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به بررسی میزان در خصوص موضوع کتاب و سرانه مطالعه کشور اشاره کرد.

روند بهبود جمال شورجه بسیار مطلوب است/احتمال ایفای نقش موسی (ع) توسط بازیگر چهره وجود دارد

تهیه کننده پروژه «موسی(ع)» گفت: نباید فراموش کنیم که درمان بیمارانى چون جمال شورجه مسیر راحتی ندارد و زمان بر است اما شکر خدا وی به شدت از وضعیت درمان راضی و خوشحال است.

حمد میرعلایی تهیه کننده پروژه «موسی(ع)» در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی در خصوص آخرین وضعیت جسمانی جمال شورجه گفت: درمان جمال شورجه همچنان در منزل ادامه دارد و خدا را شکر حال وی بسیار خوب است. من دیروز عصر به ملاقات وی رفتم و حالش بسیار خوب بود.

وی در همین راستا ادامه داد: وضعیت فعلی جمال شورجه نسبت به روزهای گذشته بسیار بهتر است اما در هر صورت سیر درمان باید به صورت کامل طی شود تا نتیجه مثبت درمانی در انتها حاصل شود. خوشبختانه مسیر درمان مسیر بسیار خوبی است و خود شورجه نیز از لحاظ روحی وضعیت بسیار خوبی داشته و در درمان همکاری کامل را انجام می‌دهد. 

تهیه کننده پروژه «موسی(ع)» درمان بیماری شورجه را مسیری طولانی خواند و اذعان کرد:  بالاخره نباید فراموش کنیم که درمان چنین بیماری‌هایی مسیر راحتی ندارد و زمان بر است اما شکر خدا وی به شدت از وضعیت درمان راضی و خوشحال است.


وی درباره تشخیص پزشکان درباره زمان تقریبی بهبود کامل شورجه تاکید کرد: پزشکان می گویند که اینگونه بیماری‌ها بسته به شرایط جسمی و روحی روند درمانی متفاوتی را می‌طلبد و نمی‌توان زمان دقیقی در قبال بهبود اعلام کرد اما با توجه به شرایط خوب فعلی شورجه در حافظه، تکلم و همکاری زمان بهبود خیلی زودتر از زمان همیشگی خواهد بود.

این تهیه کننده تلویزیون درباره آخرین مراحل ساخت پروژه موسی (ع) اظهار کرد: سریال موسی (ع) زیر نظر جمال شورجه با قدرت به کارش ادامه می‌دهد. ارتباط وی با دستیارانش به طور کامل برقرار است و کارهای ابتدایی تولید به درستی در حال انجام است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

پیام اصلی دعای روز ششم ماه مبارک رمضان/خدایا در این روز من را به نفس سرکشم وامگذار


 کارشناس علوم قرآنی گفت: در دعای روز ششم ماه مبارک رمضان انسان از خداوند می‌خواهد که او را از گناهان دور کند چراکه می‌داند آدمی نفس عماره دارد و او را برای ارتکاب خطا ترغیب می‌کند.

سید احمد هاشمی‌نژاد کارشناس علوم دینی و قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره فضیلت دعای روز ششم ماه مبارک رمضان گفت: هدف از خواندن دعای روز ششم ماه مبارک رمضان که در مفاتیح‌الجنان آمده تقوا و رسیدن به تکامل در مسیر زندگی است.

وی اظهار کرد: در دعای روز ششم ماه مبارک رمضان می‌خوانیم «اللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِیتِکَ ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهى رَغْبـةَ الرّاغبینَ» و این ذکر به معنای این است که خدایا در این روز من را به نفس سرکشم وا مگذار تا پی طغیان و نارضایتی تو روم و من را با تازیانه خشم و غضبت ادب نکن، من را از موجبات ناخرسندیت بر کنار بدار، به حق مهربانی و نعمت نوازیت،‌ای نهایت آرزوی مشتاقان.

این کارشناس مذهبی تاکید کرد: مومن در این دعا خطاب به خداوند بخشنده می‌گوید که من یک انسان هستم، موجود ضعیفی که بخاطر نافرمانی از دستوراتت ممکن است مورد خشم و غضبت قرار گیرد، این یعنی اشرف مخلوقات با تمام قدرتی که خداوند در او ایجاد کرده می‌داند که در مقابل نیروی خداوند توانی ندارد پس خضوع پیشه می‌کند.

وی افزود: انسان از خداوند می‌خواهد که او را از گناهان دور کند چراکه آدمی نفس عماره دارد و او را برای ارتکاب خطا ترغیب می‌کند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

گفته‌ها و ناگفته‌های کتاب/ از مشکلات چاپ و نشر تا سرانه مطالعه در کشور

مساله و دغدغه سرانه مطالعه در کشور طی سالیان گذشته در ماجمع ادبی و فرهنگی چالش‌های فراوانی را به وجود آورده و اکثریت مسئولین فرهنگی و اهالی کتاب به نوعی نظرات خود در باب دلایل اصلی کاهش سرانه مطالعه در کشور را بیان می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، مساله و دغدغه سرانه مطالعه در کشور طی سالیان گذشته در ماجمع ادبی و فرهنگی چالش‌های فراوانی را به وجود آورده و اکثریت مسئولین فرهنگی و اهالی کتاب به نوعی نظرات خود در باب دلایل اصلی کاهش سرانه مطالعه در کشور را بیان می‌کنند.

البته نکته حائز اهمیت در این میان آن است که به طور معمول دلایل کاهش سرانه مطالعه در کشور دلایل متداول و قدیمی هستند که با وجود ریشه یابی آن‌ها هنوز راهکار مناسبی برای مقابله و یا رفع آن‌ها پیدا نشده است.

سرانه مطالعه کتاب در ساده‌ترین حالت، جمع میزان مطالعه همه افراد یک جامعه تقسیم بر تعداد افراد آن جامعه است. در کل می توان با تقسیم مقدار به دست آمده بر حسب روزهای در نظر گرفته شده به آمار کلی سرانه مطالعه در هر کشور دست یافت.

افزایش سرسام آور قیمت کاغذ، ظهور و بروز فضای مجازی، افزایش قیمت تمام شده کتاب، کاهش مطالعه در خانواده‌ها، عدم پرداخت به موضوعات ملی و مذهبی در کتب از جمله دلایل مهمی هستند که می‌توان در فهرست علت‌های کاهش سرانه مطالعه کتاب قرار داد.

گرانی قیمت کاغذ و قیمت تمام شده کتاب

یکی از مهمترین دلایل در کاهش خرید و پس از آن کاهش سرانه مطالعه در کشور بدون شک افزایش بی رویه قیمت کاغذ است. افزایشی که طی ماه‌ها گذشته به صورت ساعتی رخ داده و ناشران را در سردرگمی چاپ و یا صبر برای ثبات بازار قرار داده است.

هزینه بالای کاغذ و چاپ کتاب دلیل دیگری شده تا جامعه رغبت چندانی به تهیه کتاب نداشته باشد. به صورتی که هر چه بیشتر پیش می‌رود قیمت کتاب بسیار بالاتر می‌رود چرا که نوآوری خاصی در زمینه نشر انجام نشده است.

افزایش هزینه خرید کتاب در حالی رخ می‌دهد که اکثر کتب چاپ مجدد هستند و نویسندگان جوان چندانی به عرصه ادبیات معرفی نمی‌شوند. دلیل اصلی این مشکل بدون شک عدم ریسک پذیری منطقی ناشران است. آن‌ها می‌دانند که شاید چاپ دهم یک کتاب فروش متعادلی داشته باشد، اما رونمایی از اثری جدید احتمال شکست سنگین اقتصادی را در بر خواهد داشت.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

«ناگرا»، روایت صحیح یک خبرنگار از دوران هشت سال دفاع مقدس/کتابی که نوجوانان را از واقعیت‌های تاریخ معاصر آگاه می‌کند

نویسنده کتاب «ناگرا» گفت: خواندن کتاب درباره افراد تاثیرگذار در دوران هشت سال دفاع مقدس باعث می‌شود تا نوجوان تصویر ذهنی‌اش نسبت به اتفاقات تاریخ معاصر درست رقم بخورد، تصور ذهنی بر اساس آنچه که یک نوجوان از مردم می‌شنود با آنچه که از واقعیت می‌خواند متفاوت است.

زهره میرباقری نویسنده کتاب «عطر یاد تو» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره آخرین اثرش که با عنوان «ناگرا» چاپ شده است، گفت: کتاب «عطر یاد تو» به خاطرات مجید جیران پورخامنه که از خبرنگاران جنگ حاضر در هشت سال دفاع مقدس بوده، اختصاص دارد.

وی درباره روند نگارش این اثر بیان کرد: پیشنهاد نگارش کتاب «عطر یاد تو» سه سال پیش از سوی انتشارات روایت فتح مطرح شد و در نهایت اسفندماه سال گذشته منتشر شد و به نمایشگاه کتاب تهران رسید.


این نویسنده اظهار کرد: با اینکه یکسری از اطلاعات از سوی انتشارات روایت فتح در اختیارم قرار گرفته بود، برای نگارش صرفا به مطالب ارائه شده اکتفا نکردم و یکسری نقاط مبهم که ضرورت مصاحبه مجدد را یادآوری می‌کرد را با چهار جلسه گپ و گفت حضوری رفع کردم.

وی تصریح کرد: «ناگرا» خاطرات مجید جیران پورخامنه را از دوره نوجوانی و مبارزه با طاغوت، تحصیلات در آمریکا، بازگشت به ایران همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی و در ادامه هم با شروع درگیری‌ها که وی به عنوان خبرنگار وارد سپاه شده، در بر می‌گیرد.

 برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *