صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وهابیت سعودی عامل حملات تروریستی مرگبار سریلانکا

۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۱:۰۹
کد خبر: ۵۱۶۹۳۷
رویترز در گزارشی با اشاره به دستگیری‌های اخیر در سریلانکا، موضوع تغذیه افراط گرایی در این کشور از سوی عربستان و وهابیت را مورد بررسی قرار داده است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ دستگیری‌ آخرین مظنونان حملات تروریستی سریلانکا علاوه بر افشای نقش وهابیت سعودی دراین جریان، از نفوذ آن در شرق آسیا خبر می دهد.

به گزارش رویترز، مقامات سریلانکا ضمن اعلام خبر دستگیری یک سعودی به اتهام ارتباط با «ظهران هاشم» از مظنونان هدایت کننده بمبگذاری‌های عید پاک در این کشور، بر نفوذ فزاینده وهابیت سلفی در این کشور تاکید کردند.

«محمد علی یار» ۶۰ ساله بنیانگذار مرکز ارشاد اسلامی، مرکزی دارای یک مسجد، یک مدرسه و یک کتابخانه در «کتانکودی» شهری با اکثریت مسلمان در سواحل شرقی سریلانکا، به گزارش پلیس به دلیل وجود مدارکی دال بر ارتباط با ظهران هاشم دستگیر شد.

در بیانیه پلیس سریلانکا که در روز جمعه منتشر شد، آمده است علی یار دارای ارتباطات مالی با ظهران هاشم بوده و در آموزش عاملان بمبگذاری انتحاری در شهر «هامبانتوتا» دخیل بوده است.

تماس رویترز با علی یار و همفکرانش برای پاسخ به اظهارات پلیس سریلانکا بی پاسخ ماند.

دولت سریلانکا می‎گوید که ظهران خطیب گروه «تامیل» هدایت بمبگذاری اخیر در کلیسا‌ها و هتل‌های سریلانکا که منجر به کشته شدن بیش از ۲۵۰ نفر شد را برعهده داشت.

۲ منبع در کاتانکودی اعلام کردند که آموزش‌ها و دیدگاه‌های یار بخشی از متون وهابیت سلفی بوده که از حدود ۲ یا ۳ سال پیش تاکنون وارد کتابخانه مرکز ارشاد شده است. ضمن این که این دو منبع دیدار ظهران هاشم از این مرکز را نیز تایید کردند.
 
سه نفر از اعضای این مرکز که به دلایل امنیتی خواستار محفوظ ماندن نامشان شدند در گفت‎وگو با رویترز اظهار داشتند، ظهران که از یک دهه پیش به این کتابخانه رفت و آمد داشته، واقعا مشکل ساز بود و آن‌ها بار‌ها به مقامات درباره دیدگاه‌های افراط گرانه وی هشدار داده بودند.

آن‌ها در ادامه گفتند تامین مالی این مرکز از طریق کمک‌های محلی، شهریه دانشجویان و اهداکنندگان شخصی که عموما همکلاسی‌های علی یار در ریاض بودند، تامین می‌شد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *