صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فعالیت موثر بخش خصوصی در حوزه معادن/ افزایش درآمد ارزی با سرمایه گذاری در معادن کوچک

۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۳:۰۱
کد خبر: ۵۱۶۸۷۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
غنی بودن ایران از مواد معدنی و فقر بسیاری از کشور‌های دور و نزدیک از این موضوع باعث می‌شود تا فرصت بسیار مناسبی جهت سرمایه گذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی در کشور وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، سطحی از زمین که ایران بر روی آن قرار دارد باتوجه به وجود پوسته‌ی ناهمگن و فرایند‌های زمین‌شناسی متنوع بر روی آن، باعث شده است که ایران از نظر وجود مواد معدنی جزو غنی‌ترین کشور‌های جهان باشد.

این معادن فقط به سنگ‌های تزئینی و مصالح ساختمانی محدود نمی‌شود و وجود معادن منبع انرژی و فلزی همچون ذغال سنگ، مس، آهن و آلومینیوم و... در کشور باعث شده تا اقتصاد کشور پتانسیل درآمد زایی زیادی از این معادن داشته باشد.

طبق این گزارش در سال‌های گذشته، به دلیل کمبود بودجه و خارج شدن سرمایه گذاران خارجی از این بخش، فعالیت معادن کوچک و متوسط بسیار کاهش یافت و فقط تعدادی از معادن بزرگ با حجم محدود به فعالیت خود ادامه دادند.

با گذشت چند سال یعنی از سال 91 با افت تولید مواد معدنی در کشور، بخش های خصوصی اقدام به فعالیت و سرمایه گذاری در این حوزه به منظور حمایت و راه اندازی مجدد معادن کوچک کردند.

در همین راستا کیوان جعفری طهرانی، کارشناس و تحلیل گر بازار بین المللی مواد معدنی و فولاد در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد بیان کرد: به دلیل تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی FDI به کشور با مشکلاتی مواجه و فعالیت شرکت های خارجی با محدودیت مواجه شد.

وی در ادامه افزود: به دلیل کاهش سرمایه گذار‌های خارجی، بخش خصوصی از حدود ۸ سال گذشته اقدام به فعالیت و سرمایه گذاری گسترده در این حوزه کرده است.

این کارشناس و تحلیل گر بازار‌های بین المللی مواد معدنی و فولاد در رابطه با مشکلات بخش خصوصی در این حوزه تصریح کرد: بخش خصوصی نیز برای ادامه فعالیت خود در این حوزه با مشکلات مالی زیادی مواجه است به گونه‌ای که این بخش برای دریافت تسهیلات از بانک‌ها مجبور به ارائه وثیقه‌های ملکی سنگین بجای ارائه پروانه بهره برداری معادن بعنوان وثیقه گردید.

جعفری طهرانی ادامه داد: طبق افق ۱۴۰۴ باید مقدار مشخصی از ظرفیت تولید فولاد، مس و همچنین مواد اولیه مورد نیاز را در کشور داشته باشیم و برای تحقق یافتن این برنامه نیاز به توسعه فعالیت معادن کوچک و متوسط داریم.

وی متذکر شد: اخیرا معادن بزرگ در راستای حمایت از معادن کوچکتر اقدام به خریدن مواد اولیه ار آن‌ها کردند تا با این کار هم این معادن کوچک بتوانند مواد اولیه خود را بفروشند و هم معادن بزرگ به راحتی نیاز خود را به مواد اولیه بر طرف کنند.

 در شرایطی که کشور نیازمند افزایش درآمد‌های ارزی است، گسترش فعالیت در حوزه معادن و افزایش صادرات مواد معدنی و فولاد، می‌تواند این نیاز را تا حد زیادی برآورده کند و فعالیت بخش خصوصی در کشور  در این زمینه می‌تواند موثر و کارآمد باشد و موجب رونق اقتصادی شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *