صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ریشه‌های پیروزی انقلاب اسلامی بر مائده‌های قرآنی استوار بود/ رمضان دردانه ایام الهی است

۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۴:۱۹
کد خبر: ۵۱۶۸۱۹
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در آیین گشایش بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با بیان اینکه ریشه‌های پیروزی انقلاب اسلامی بر مائده‌ها و سفر‌های قرآنی استوار بود، گفت: در قرآن کریم واژگانی وجود دارد که پر بسامد و پر تکرار است و این نشان از جایگاه این واژگان در نظام معرفت الهی و قرآنی است.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در عین حال تاکید کرد: کلمه الله ٢٧٠٠ بار در قرآن به کار رفته است و این تکرار نشان از این است که در این شبکه آیات قرآنی کلمه الله یک کلمه کانونی و محوری است و قرآن بر پایه توحید می چرخد.

وی افزود: بنابراین یکی از حوزه هایی که نشان دهد یک کلمه چه جایگاهی در قرآن دارد پربسامد بودن آن است. اما واژه هایی نیز در قرآن وجود دارد که تک دانه است و مثل صدف گوهر ناب به شمار می آید و به خاطر تک دانه بودنشان ما را به سوی خود می کشاند مانند کلمه کوثر. این واژه یک بار در قرآن به کار رفته است و این یک بار به کاررفتگی آن ما را در نظام الفاظ قرآن به این منتهی می کند که کوثر جایگاه ویژه ای در قرآن دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: واژه رمضان نیز یک بار در قرآن به کار رفته است. یعنی ماه های دیگر هیچکدام در قرآن به کار نرفته است و تنها رمضان است که از آن در قرآن یاد شده است و تنها یک بار هم به کار رفته است و این نشان می دهد که همانطور که ذات صدیقه اطهر دردانه الهی است، رمضان هم دردانه ایام الهی است.

صالحی با اشاره به اینکه در همه شریعت ها روزه وجود دارد گفت: در شریعت پیامبر (ص) اول اینکه روزه به مدت یک ماه است و دوم اینکه در ماه رمضان است که شرافت آن در این است که قرآن در این ماه نازل شده است و این یک نعمت الهی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شرافت همه چیز با قرآن سنجیده می شود و ماه رمضان هم شرافتش به قرآن است و تجلی اعظم خداوند قرآن است.

وی با اشاره به اینکه در چهلمین سال پیروزی انقالب اسلامی هستیم افزود: ریشه های پیروزی انقلاب اسلامی بر مائده های قرآنی استوار بود. بی تردید وقتی به تاریخچه تفکر و جنبش امام خمینی (ره) می نگریم متوجه می شویم که حرکت معماران انقلاب اسلامی با قرآن پیوند دارد و سهم آن در فهم و ترویج قرآن کاملا محسوس است.

صالحی تصریح کرد: شهید مطهری به عنوان یکی از معماران انقلاب اسلامی حجم قابل توجهی از آثارشان در حوزه قرآن است. مرحوم آیت الله طالقانی هم در دهه های متوالی عمر در خدمت قرآن بودند.شهید بهشتی، شهید مفتح، آیت الله موسوی اردبیلی و ... به صورت مستقیم بسیاری از اقداماتشان در حوه قرآن بود.

وی ادامه داد: غیر از روحانیون همراه با نهضت حضرت امام خمینی (ره) فرهنگیان و دانشگاهیان نیز بر سفره قرآن نشستند و از آن بهره بردند و از آن بذر انقلاب برخاست. مقام معظم رهبری هم در دهه های ٤٠ و ٥٠ در مشهد چنین فضایی را سامان دادند. موج قرآنی این دهه ها مسجد به مسجد، مدرسه به مدرسه و دانشگاه به دانشگاه در جریان بود و انقلاب اسلامی بر این سفره نشست. این رویکرد معتقد بود قرآن فقط برای خواندن و خواص نیست بلکه کتاب هدایت است و با نیازهای روز و معاصر پیوند دارد. قرآن برای زندگی است.

صالحی گفت: این رویکرد در دهه های ٤٠ و ٥٠ در تهران و شهرهای مختلف کاملا محسوس بود و از محفل های قرآنی حرکت ٥٦ و ٥٧ برخاست.این موج معنای دیگری به زندگی فردی و اجتماعی داد و صدای امام (ره) بر سفره قرآن نشست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اکنون در دهه پنجم انقلاب اسلامی و گام دوم آن هستیم. بنابراین باید دوباره رجعت هایی داشته باشیم به آنچه از دل آن برخاسته ایم و به سفره هایی که انقلاب اسلامی را ساخت که از آن جمله می توان به مساجد، مدرسه ها، محفل های قرآنی و ... اشاره کرد، بازگردیم.

در دهه پنجم انقلاب اسلامی نیازمند خط ارتباطی بیشتر بین انقلاب و زندگی هستیم

صالحی با اشاره به شعار این دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم (قرآن معنای زندگی) گفت: با توجه به این شعار باید گام دوم انقلاب را آغاز کنیم. کارهای خوبی در حوزه قرآنی در کشور صورت گرفه است. ٣٧هزار کتاب قرآنی چاپ شده است، دانشگاه ها و دانشکده های قرآنی و شبکه های قرآنی بسیاری داریم ولی در دهه پنجم انقلاب اسلامی نیازمند خط ارتباطی بیشتر بین انقلاب و زندگی هستیم.

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: قرآن آمده است تا ما را از ناپاکی وجودی و بیرونی پاک کند و امیدواریم فعالان قرآنی در همه حوزه ها از جمله این دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ما را یاری کنند.

در این دوره از نمایشگاه به طرح های نوآوران توجه بیشتری شده است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در حاشیه برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه در این دوره از برگزاری نمایشگاه به طرح های نوآوران توجه بیشتری شده است، گفت: از ٧٠٠ طرح رسیده ١٦٠ طرح انتخاب شده است.

وی تصریح کرد: به جاذبه های بصری نمایشگاه و همچنین به حوزه دیجیتال و کودک و نوجوان در این دوره از برگزاری نمایشگاه توجه بیشتری شده است.

صالحی همچنین در حوزه عفاف و حجاب نیز گفت: در این حوزه طرح های مناسبی ارائه شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برگزاری این نمایشگاه گفت: برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم فرصتی را برای فعالان حوزه قرآنی ایجاد می کند تا درباره اتفاقات مختلفی که در طول سال در این حوزه داشته اند گفت و گو داشته باشند.

وی در ادامه افزود: امسال برای اولین بار میهمان ویژه در نمایشگاه حضور دارد. پاکستان به دلیل علائق وسیع قرآنی امسال میهمان ویژه نمایشگاه قرآن است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: به طور کلی نمایشگاه قرآن کریم فرصت خوبی برای خانواده ها و کودکان است تا در فضای قرآنی نشست های قرآنی داشته باشند.

وی درباره حضور دیگر کشورها در این دوره از نمایشگاه و نقش آن ها در صلح جهانی افزود: حضور کشورهای دیگر در این نمایشگاه فرصتی را فراهم می کند تا بعد از اتمام آن فرصت های گفت و گو بر مبنای قرآن میان مسئولان سیاسی، فرهنگی و مردم آن ها فراهم شود.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم عصر امروز با حضور جمعی از سفرای کشورهای اسلامی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شورای شهر تهران و فعالان عرصه قرآن و عترت گشایش یافت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *