صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیام اصلی دعای روز ششم ماه مبارک رمضان/خدایا در این روز من را به نفس سرکشم وامگذار

۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۱۶۸۰۶
کارشناس علوم قرآنی گفت: در دعای روز ششم ماه مبارک رمضان انسان از خداوند می‌خواهد که او را از گناهان دور کند چراکه می‌داند آدمی نفس عماره دارد و او را برای ارتکاب خطا ترغیب می‌کند.

سید احمد هاشمی‌نژاد کارشناس علوم دینی و قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره فضیلت دعای روز ششم ماه مبارک رمضان گفت: هدف از خواندن دعای روز ششم ماه مبارک رمضان که در مفاتیح‌الجنان آمده تقوا و رسیدن به تکامل در مسیر زندگی است.

وی اظهار کرد: در دعای روز ششم ماه مبارک رمضان می‌خوانیم «اللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِیتِکَ ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهى رَغْبـةَ الرّاغبینَ» و این ذکر به معنای این است که خدایا در این روز من را به نفس سرکشم وا مگذار تا پی طغیان و نارضایتی تو روم و من را با تازیانه خشم و غضبت ادب نکن، من را از موجبات ناخرسندیت بر کنار بدار، به حق مهربانی و نعمت نوازیت،‌ای نهایت آرزوی مشتاقان.

این کارشناس مذهبی تاکید کرد: مومن در این دعا خطاب به خداوند بخشنده می‌گوید که من یک انسان هستم، موجود ضعیفی که بخاطر نافرمانی از دستوراتت ممکن است مورد خشم و غضبت قرار گیرد، این یعنی اشرف مخلوقات با تمام قدرتی که خداوند در او ایجاد کرده می‌داند که در مقابل نیروی خداوند توانی ندارد پس خضوع پیشه می‌کند.

وی افزود: انسان از خداوند می‌خواهد که او را از گناهان دور کند چراکه آدمی نفس عماره دارد و او را برای ارتکاب خطا ترغیب می‌کند.

هاشمی‌نژاد درباره راه دوری از نافرمانی‌ها تصریح کرد: برای اینکه تابع خداوند باشیم و روی محور و خطی که فرموده و سفارش کرده حرکت کنیم باید یکسری ضوابط را رعایت کنیم، یعنی در ماه مبارک رمضان روزه گرفت، غیبت درباره افراد مختلف نکرد و تهمت بر اساس ظن و گمان را ترک کرد.

‌وی اذعان کرد: متاسفانه اکثر انسان‌ها با اینکه روزه می‌گیرند، با دهانی که فکر می‌کنند به خوردن و آشامیدن بسته شده پشت سر دیگران غیبت می‌کند و این همان اطاعت نکردن از سفارش خداوند است بنابراین اصل گناه که یک نوع نافرمانی هم محسوب می‌شود، غیبت کردن است و انجامش نافرمانی است که عذاب دنیوی و اخروی را هم به دنبال دارد.

این کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: اصول اصلی ماه مبارک رمضان انسان‌سازی است، یعنی افراد بر اساس عیوبی که از نظر معنوی در خود حس می‌کنند، باید خود را به انسان‌هایی تبدیل کنند که در مسیر تکامل واقعی قرار داشته و دارند.

وی خاطرنشان کرد: در ماه مبارک رمضان عقل و ایمان و اراده بر شهوات تسلط پیدا می‌کند و پرواز معنوی به سوی خداوند تلقی می‌شود بنابراین بهتر است که از این مهلت به نحو احسن استفاده کنیم و با قرائت دعا‌های هر روزه ماه مبارک رمضان که بسیار پرمعنا هستند در ترجمه و معانی سفارش‌ها تامل و تفکر بیشتری داشته باشیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *