آغاز اعتیاد به بازیهای رایانهای از سن «۳ سالگی» / مصرف «شیر» را در هوای آلوده فراموش نکنید
• آغاز اعتیاد به بازیهای رایانهای از سن «۳ سالگی»
آفرین رحیمی، رئیس مرکز ملی مطالعات اعتیاد با بیان اینکه اعتیاد به بازیهای کامپیوتری میتواند از سن سه سالگی شروع شود، به فارس گفت: خیلی از والدین فکر میکنند، اگر در سن پایین وسایل ارتباطی را در اختیار بچهها قرار دهند به تقویت هوش آنها کمک میکند.
• مصرف «شیر» را در هوای آلوده فراموش نکنید
«شیر» منبع پتاسیم، منیزیم، فسفر و کلسیم است و این ریز مغذیها میتوانند با فلزات سنگین از قبیل: سرب ترکیب شده، تا فلزات در بدن پخش نشوند. آلودگیهای محیطی میتواند از طریق تداخلات انسانی یا پدیدههای طبیعی اتفاق افتد. آلودگیهای محیطی در هوا، مهمترین عامل خطر در بروز بیماریهای تنفسی، ریوی، آسم، پوستی، چشمی، سرطان و به مرور زمان باعث آلزایمر و پارکینسون شوند. منبع آلودگی از حجم کوچک مثل خاکستر سیگار تا حجم بزرگ مثل سوخت ماشینها و فعالیتهای صنعتی است. این ذرات آلوده به مرور زمان باعث بروز بیماریهای تنفسی، ریوی و سرطان میشود و حتی باروری مردان و رشد بدو تولد نوزاد را کاهش میدهد. آلودگی محیطی با بیشتر مرگ و میرها ارتباط مستقیم دارد. کارشناسان تغذیه مصرف شیر و لبنیات کم چرب را به همه گروههای سنی به صورت روزانه و مخصوصا افراد تحت خطر در کارخانهها و معدنها و همچنین محیطهای کاری پرتوزا توصیه میکنند. همانطور که میدانید مکانهای آلوده دارای فلزات سنگین از جمله سرب است که به راحتی از طریق تنفس به عنوان یک سم وارد بدن میشوند.
• خدمترسانی اورژانس پیش بیمارستانی در قالب ۳۰۶ ماموریت در هفته اخیر
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در حوزه خدمترسانی به مصدومین ترافیکی در بخش اورژانس پیش بیمارستانی در هفته گذشته ۳۰۶ ماموریت انجام شد که استانهای شیراز، آذربایجان غربی و مازندران، بیشترین آمار را به خود اختصاص دادهاند. پیرحسین کولیوند درباره عملکرد اورژانس در هفته گذشته در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی اظهار کرد: در هفته گذشته، از تاریخ ۱۴ تا ۲۱ اردیبهشت، در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی، ۳۰۶ ماموریت ویژه در سطح کشور انجام شده که ۱۹۱ مورد آن به حوادث غیر ترافیکی و ۱۱۵ مورد به حوادث ترافیکی، اختصاص دارد. به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه در حوزه خدمت رسانی به مصدومین ترافیکی در بخش اورژانس پیش بیمارستانی، استانهای شیراز، آذربایجان غربی و مازندران، بیشترین آمار را به خود اختصاص دادهاند، افزود: تعداد کل مصدومین حوادث ویژه در هفته گذشته، ۹۴۰ نفر برآورد شده است که ۶۳۰ نفر طی حوادث ترافیکی و ۳۱۰ نفر در حوادث غیر ترافیکی، آسیب دیدهاند.
• مراجعه روزانه بیش از ۶۰۰ هزار نفر به مراکز بهداشتی وزارت بهداشت
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت و رئیس مرکز مدیریت شبکه گفت: هر روز بیش از ۶۰۰ هزار نفر به مراکز بهداشتی وزارت بهداشت مراجعه و خدمات مورد نیاز خود را دریافت میکنند. محمد شریعتی اظهار کرد: ثبت تلفن همراه افراد تحت پوشش خدمات بهداشتی در دانشگاههای علوم پزشکی متفاوت است. به عنوان نمونه دانشگاه علوم پزشکی توانسته مشخصات تلفن همراه بیش از ۹۵ درصد از افراد تحت پوشش خود را در سامانه سیب ثبت کند البته به طور میانگین، تلفن همراه بیش از ۸۰ درصد از افراد تحت پوشش خدمات بهداشتی در سامانه سیب ثبت شده است.
• واردات داروهای مشابه تولید داخل، خط قرمز وزارت بهداشت است
معاون کل وزارت بهداشت گفت: هر داروی تولید داخل که وارد بازار دارویی میشود و تاییدیه وزارت بهداشت را دارد، از تمامی استانداردهای لازم برخوردار بوده و کیفیت و اثربخشی لازم را دارا است. ایرج حریرچی افزود: با تلاشهای سازمان غذا و دارو و با توجه به منابع خوبی که دولت در سال ۹۷ به حوزه دارو و ملزومات بیماران خاص، اختصاص داده، در حال حاضر هیچ گونه مشکل خاصی در زمینه تامین داروهای بیماریهای خاص وجود ندارد. وی افزود: عمده داروهای مصرفی بیماران خاص تولید داخل است و ۴ داروی جدید نیز در روزهای اخیر به مجموعه دارویی ما اضافه شده است. بعضی داروهای این بیماران هنوز در کشور تولید نشدهاند و یا نسبت به میزان مصرفی که دارند تولید آنها دارای توجیه اقتصادی نیست. به گزارش تسنیم، حریرچی تاکید کرد: به دلیل حمایت از تولید داخل و محدودیتهای تبادلات ارزی، خط قرمز وزارت بهداشت واردات مشابه خارجی داروی تولید داخل است.
• حمایت از سلامت دیجیتال
دبیر شورای فناوری سلامت گفت: یکی از اولویتهای جلسات شورای فناوری سلامت وزارت بهداشت، حمایت از سلامت دیجیتال است. حسین وطنپور افزود: این جلسه به منظور بررسی و هماهنگی میان نهادهای داخلی وزارت بهداشت در حوزه فناوری هر دو ماه یک بار برگزار میشود. به گزارش ایسنا، وی درباره حمایت از سلامت دیجیتال است، تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۱۴۲ شرکت سلامت دیجیتال شناسایی شدهاند که امید است با حمایتهای وزارت بهداشت از این شرکتها، بتوانیم بخشهای مختلف وزارت بهداشت را مجهز به سامانهها کنیم و تا دسترسی مردم به خدمات وزارت بهداشت بیشتر و بهتر شود.
• مصرف مواد کافیین دار درایام امتحانات استرس را زیاد میکند
یک متخصص تغذیه گفت: دانش آموزان مصرف مواد غذایی کافیین دار را در ایام امتحانات محدود کنند هر چند در کوتاه مدت سبب بیداری و تمرکز حواس میشود، اما مصرف زیاد آن در بلند مدت، سبب برهم زدن تمرکز حواس و حتی کاهش یادگیری، افزایش استرس و اضطراب میشود. مینا معتمد افزود: تغذیه در زمان امتحانات نقش مهمی در کارایی و عملکرد مغز دارد، در زمان امتحانات معمولا دانش آموزان دچار اضطراب و استرس میشوند، زیرا میزان ترشح هورمون آدرنالین وکورتیزول در بدن افزایش مییابد که به بدن کمک میکند، انرژی بیشتری برای مقابله با شرایط استرس داشته باشد.
• عواقب خطرناک اختلالات رفتاری بزرگ و کوچک نمیشناسد
عضو انجمن علمی روانپزشکان گفت: بی اشتهایی، افسردگی، کم توجهی و بیش فعالی از عمده آسیبهای رایجی است که بزرگسال و کودک نمیشناسد و در صورت ابتلا به آن و عدم آشنایی مردم با این اختلالات رفتاری، عواقب خطرناک در انتظار جامعه است. مهشید رابطیان افزود: افراد جامعه باید راه درمانهای حوزه سلامت روان را بدانند، طی تحقیقات به عمل آمده در سطح بین الملل آنچه که تا کنون حاصل شده کسانی که دچار اختلالات رفتاری هستند، اصولان آن را پنهان و اینکه از ابتلا به این بیماری اطلاع و آگاهی لازم ندارند. به گزارش ایرنا، وی در ارتباط با مولفههای سواد سلامت روان تاکید کرد: شناخت اختلالات روانی، دانش کمک گرفتن از متخصصان برای کسب درمانهای در دسترس، دانش استراتژیهای کمک به خود، مهارت و دانش برای کمکهای اولیه و حمایت افراد و دانش جلوگیری از اختلالات، از جمله این مولفهها است.
• وزارت بهداشت چارهای جز مدیریت منابع ندارد
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: وزارت بهداشت چارهای جز مدیریت منابع ندارد. البته در قانون برنامه ششم توسعه نیز طوری برنامه ریزی شده که اگر قانون به درستی اجرا شود، میتوان نظام سلامت را به خوبی اداره کرد. به گزارش ایرنا، حسین علی شهریاری افزود: اگر قانون اجرا شود، بسیاری از مشکلات حوزه سلامت برطرف میشود. موضوع پزشکی خانواده و نظام ارجاع در قوانین برنامه پنجم و ششم توسعه نیز وجود دارد و برای مدیریت منابع باید این موارد اجرایی شود.
• ۱۵ میلیون نفر در کشور به فشارخون بالا مبتلا هستند
نائب رئیس کمیته ملی کنترل و پیشگیری بیماریهای غیرواگیر گفت: در حال حاضر ۱۵ میلیون نفر در کشور به فشار خون مبتلا هستند و این میزان در تمام استان ها، روبه افزایش است. باقر لاریجانی افزود: البته برخی استانها وضعیت بدتری دارند و نیاز است که برنامه ریزیهای استانی ویژهای اتخاذ و اجرایی شود. به گزارش ایرنا، وی اضافه کرد: فقط ۴۰ درصد از جمعیتی که به فشارخون مبتلا هستند، داروی مربوطه را دریافت کرده و تحت مراقبت درمانی قرار دارند و این موضوع به آن معنا است که ۶۰ درصد از افرادی که از فشارخون خود اطلاعی ندارند، داروی مناسب دریافت نکرده و تحت مراقبت درمانی نیستند.
• ۱۰۰ مورد اهدای عضو در فروردین ماه در شهر تهران
رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان از ۱۰۰ مورد اهدای عضو در فروردین در شهر تهران خبر داد. کتایون نجفیزاده گفت: سال گذشته ۹۲۳ اهدای عضو داشتیم، اما امسال حرکت وسیعی آغاز شده و تعداد اهدای عضو در فروردین و اردیبهشت، خیلی بیشتر از سالهای گذشته بود. به گزارش ایلنا، وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ مورد اهدای عضو در فروردین فقط در شهر تهران داشتیم، تاکید کرد: برای افزایش فرهنگ اهدای عضو در یک کشور باور عمومی نیاز است.