شکست مذاکرات تجاری واشنگتن و پکن در پی افزایش تعرفه از سوی آمریکا
مذاکرات تجاری میان پکن و واشنگتن که روز جمعه بی نتیجه پایان یافت، تنش تجاری میان دو کشور را به شدت افزایش داده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، ترامپ در حساب کاربری خود در توییتر نوشت که نیازی به عجله برای دستیابی به توافق میان دو اقتصاد بزرگ جهان نیست. وی در ادامه نوشت سرنوشت تعرفهها بستگی به آن چه در مذاکرات آتی رخ خواهد داد، دارد.
یک مقام کاخ سفید که خواست نامش فاش نشود با تایید پایان مذاکرات در روز گذشته، اظهار داشت نمیتوان گفت که این مذاکرات چه زمانی از سر گرفته میشوند.
دولت ترامپ با افزایش تعرفهها از ۱۰ به ۲۵ درصد بر ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی، تنش میان پکن و واشنگتن را تشدید کرد.
وزارت بازرگانی چین بدون ارائه جزئیات اعلام کرد "اقدامات متقابل لازم" را انجام خواهد داد.
هیئت مذاکره کننده چینی به ریاست معاون نخست وزیر چین ساعتی پس از جلسه کوتاه با نماینده تجاری آمریکا، ساختمان را ترک کرد.
سردبیر روزنامه چینی «گلوبال تایمز» با نقل از «یک منبع معتبر» در توییتر نوشت مذاکرات شکست نخورده و هر دو طرف فکر میکنند که مذاکرات سازنده است و رایزنیها ادامه خواهند داشت. طرفین بر دیدار و مذاکره مجدد در آینده در پکن توافق کردند.
معاون نخست وزیر چین در جمع خبرنگاران اعلام کرد حاضر به دادن امتیاز در موارد اصولی و بنیادین نیست.
پس از آن که هیئت چینی مذاکره کننده شهر محل مذاکره را ترک کرد، دولت آمریکا بار دیگر با افزایش تعرفهها، بر شدت تنشها افزود. «رابرت لایترز» مذاکره کننده ارشد آمریکا عصر روز جمعه اعلام کرد دولت ترامپ خود را برای اعمال تعرفه بر روی ۳۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی که پیشتر هدف قرار نگرفته بودند، آماده میکند.
ترامپ پیشتر در توییتی از ثروت بیشتری که افزایش تعرفهها برای این کشور به ارمغان خواهند آورد، خبر داده بود. وی در توییتی نوشت: "تعرفهها بیش از یک توافق فوق العاده سنتی برای کشور درآمد به ارمغان خواهد آورد. این کار آسانتر و سریعتر هم انجام میشود."
مقامات آمریکایی، پکن را به عهد شکنی در مورد تعهدات ادوار پیشین مذاکرات متهم کردند. در بیانیه وزارت بازرگانی چین آمده است:"چین عمیقا از این مسئله متاسف است که باید اقدامات متقابل لازم را انجام دهد. "
شرکتهای تجاری آمریکا خواستار حل و فصل درازمدت مشکلاتی هستند که در تجارت با چین و از این رهگذر با کلیه شرکتهای خارجی پیش آمده است.
ترامپ اعلام کرد قصد دارد تعرفههای مشابهی را به تمام کالاهای چینی که از راه دریا به آمریکا میرسند، اعمال کند.
تولیدکنندگان خودرو در آمریکا در مورد هرگونه افزایش تعرفه بر کالاهای آمریکایی از سوی چین به شدت نگران هستند؛ زیرا یک پنجم تولیدات خود را در چین به فروش میرسانند. ضمن این که بخش بزرگی از تولیدات در چین انجام می شود.
چین در تلاش است تا فعالیت شرکتهای آمریکایی تولید خودرو مستقر در چین را هدف اقدامات متقابل خود قرار دهد.
گزارشها حاکی از افزایش حساسیتها نسبت به شرکتهای آمریکایی در سطح محلی هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *