۹۰ درصد مدارس تحت پوشش طرح «وارنیش دهان و دندان» قرار گرفتند/ جمعیت ۲۸ میلیونی روستایی خدمات رایگان دندان پزشکی میگیرند
محمد صمدزاده در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره شاخص پوسیدگی دندان در بین ایرانیان گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته هر فرد ۱۲ ساله دو دندان پوسیده دارد در حالی که این آمار در در ۱۵ سال به ۳ دندان افزایش پیدا میکند.
وی در ادامه بیان کرد: سن پوسیدگی دندان دائمی از ۶ تا ۱۲ سال است.
صمدزاده در ادامه با بیان اینکه هر ۳ سال یک دندان پوسیده به دهان ایرانیان اضافه میشود افزود: علت این حجم از پوسیدگی دندان این است که بهداشت رعایت نمیشود که با استفاده از مسواک و مراجعه منظم به پزشک میتوان پوسیدگی را کمتر کرد.
رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: شاخص پوسیدگی دندان به ۱۳.۲ در ۴۰ تا ۵۰ سال رسیده است. شاخص پوسیدگی دندان از ۲.۹ در سال ۹۱ به ۱.۸۴ در سال ۹۵ رسیده است.
وی در ادامه تاکید کرد: اوج پوسیدگی دندان در کشورهای اسکاندیناوی بود که اکنون به صفر رسیده است، ولی در کشور ما هنوز به صفر نرسیده است.
رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: اگر از ۶ تا ۱۴ سالگی بهداشت دندان کودکان رعایت شود کانون پوسیدگی به وجود نمیآید و در سالهای بعد با مشکل مواجهه نخواهیم شد. مردم باید حداقل سالی یک بار باید به دندان پزشک مراجعه کنند.
۹۰ درصد مدارس تحت پوشش طرح وارنیش دهان و دندان قرار گرفتند
صمد زاده در ادامه بیان کرد: در طرح ملی دندان عاری از پوسیدگی که در مدارس ابتدایی اجرایی میشود هر ساله ۷ میلیون دانش آموز ابتدایی تحت پوشش قرار گرفته اند. طرح جدیدی به نام طرح وارنیش دهان و دندان در سال ۹۷ در مدارس اجرایی شد که بیش از ۹۰ درصد مدارس ابتدایی را تحت پوشش قرار داد. اقدام خوب دیگر اینکه بچه ها معاینه شدند و اطلاعات دهان و دندانی آنها را ثبت کردیم. در طول سال تحصیلی گذشته شاهد بودیم بیش از ۶۰ درصد بچهها مشکلاتشان حل شد. ارائه خدمات دندان پزشکی را در شهرهای زیر ۲۰ میلیون دانش آموز انجام دادیم.
صمد زاده در ادامه بیان کرد: با توجه به گستردگی نیاز مردم به خدمات دندان پزشکی و هزینه بالای این خدمات تاکنون توانسته ایم برای گروه محدودی اولویت بندی کنیم. این گروه هدف شامل کودکان زیر ۱۴ سال و مادران شیرده و باردار هستند.
وی در ادامه اضافه کرد: با توافق نامهای که با با بیمه سلامت داشتیم جمعیت روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر هم به گروه بسته ۱۳ خدمتی را به صورت رایگان برای آنها انجام میدهیم؛ و جمعیت ۲۸ میلیونی روستایی این خدمات را میگیرند.
کلینیکها قیمتی که خودشان بخواهند را میگیرند
وی در ادامه درباره اینکه مردم چطور از تعرفهها آگاه باشند تا مبلغ بیشتری را به درمانگاهها پرداخت نکنند گفت: از طریق سایت وزارت بهداشت قیمتها را مطالعه کنند و تعرفهها را بگیرند. تعرفه اعلامی امسال به تائید واحدهای صنفی نرسیده و بسیاری از مراکز این تعرفه را پایین اعلام کرده و قبول نکردند و باعث اختلاف قیمت اعلام شده و موصب شده است. کلینیکها قیمتی که خودشان بخواهند را میگیرند.