۶ دستاورد جدید نزاجا؛ از سامانههای هدایت لیزری و دوربین فوق بلند تا پهپاد فراز ۲۲۰
مرکز تولید، بهینهسازی و نوسازی شهید زرهرن نیروی زمینی ارتش، بازوی قدرتمند این نیرو در زمینه ساخت ادوات و تجهیزات نوین دفاعی محسوب میشود. مرکزی که هرسال یا چندین محصول جدید دفاعی را از صفر تا صد تولید میکند یا اینکه با اورهال و بازآماد تجهیزات قدیمی، آنها را برای استفاده مجدد مهیا میسازد.
اسفند ماه سال گذشته سرهنگ «غلامحسین سلیمانی» فرمانده مرکز تولید، بهینهسازی و نوسازی شهید زرهرن در گفتوگویی که با خبرنگار گروه سیاسی داشت، از الحاق تجهیزات نظامی جدید به نیروی زمینی ارتش در اردیبهشت ماه خبر داد. متن کامل گفتوگو با سرهنگ سلیمانی
این تجهیزات سرانجام در روز ۱۶ اردیبهشت با حضور امیر دریادار «حبیبالله سیاری» معاون هماهنگکننده ارتش و امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش رونمایی شدند که در ادامه به مرور آنها میپردازیم.
سامانه دوربین فوقبلند جهت رصد فاصلههای بسیار دور به ویژه در نقاط مرزی طراحی شده است. یکی از تواناییهای این سامانه آن است که میتواند یک انسان را از فاصله ۱۵ کیلومتری و یک خودرو را از فاصله ۲۰ کیلومتری ۱۵۰ برابر بزرگنمایی و آشکارسازی کند. این بزرگنمایی و کیفیت تصویری میتواند کشف دشمن در عمق دوردست را به نیروهای نظامی اطلاع دهد. کیفیت تصویری سامانه دوربین فوق بلند ۴K است.
رونمایی از پهپاد فراز ۲۲۰ که بومی شده مدل امریکایی آن به نام ایروساند است از دیگر رونماییهای جدید نیروی زمینی ارتش بود. این محصول به سفارش نیروی زمینی ارتش و توسط یکی از شرکتهای دانش بنیان کشورمان تولیده شده است. پهپاد ۲۲۰ قابلیت گشت زنی تا شعاع عملیاتی ۱۰۰ کیلومتر و حمل ۲۰ کیلو محموله شناسایی دید شبانه و روزانه دارد. این پهپاد تداوم پروازی بیش از ۸ ساعت و امکان برخاست از روی خودرو را دارد.
اپتیک توپ ۲۳ میلیمتری شامل یک دوربین دیجیتال با بزرگنمایی ۳۰ برابر است که توان درگیری توپ را به دو برابر افزایش میدهد. قبلا برد رهگیری و توان تیراندازی توپ ۲۳ میلی متری دو کیلومتر بوده است که با نصب این سامانه به ۴ کیلومتر افزایش پیدا کرده است.
همچنین در این مراسم از نیروگاه خورشیدی سیار با توان خروجی ۵ کیلووات رونمایی شد. این نیروگاه قابلیت کنترل از راه دور در مناطق عملیاتی و گزارش لحظه به لحظه عمل شارژ و نیز نحوه شارژ سلول توسط نور خورشید را اطلاع میدهد. این نیروگاه برق یک گردان را تامین میکند و انرژی لازم برای راه اندازی سامانههای الکترونیکی، مخابراتی و تامین روشنایی منطقهای که نیروهای نظامی حضور دارند هم تامین میشود.
سامانه هدایت لیزری که قابلیت هدایت موشکهای لیزری تا برد ۵ هزار و ۵۰۰ متر را داراست، به موشکهای لیزری متصل میشود و قابلیت شلیک انواع موشکهای لیزری کدگذاری شده آن هم با تحرک پذیری بالا را دارد. این سامانه همچنین قابلیت نصب بر روی خودروهای شنی دار (تانک)، پهپاد و بالگرد را نیز داراست.