صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سازمان ملل برای بررسی نقش امارات در جنگ لیبی هیئت تحقیق تشکیل می‌دهد

۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۶:۳۵
کد خبر: ۵۱۵۸۲۲
خبرگزاری فرانسه در گزارشی می‎گوید که سازمان ملل پیش از حمله خلیفه حفتر به طرابلس تحقیقات در مورد نقض تحریم تسلیحاتی لیبی را آغاز کرده بود.
به گزارش گروه بین الملل ؛ بازرسان سازمان ملل در حال تحقیق در مورد نقش امارات در تامین هواپیما‌های بدون سرنشین مورد استفاده «خلیفه حفتر» در حمله به «طرابلس» پایتخت لیبی هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کارشناسان سازمان ملل در حال بررسی حملات موشکی نیرو‌های خلیفه حفتر به اطراف طرابلس هستند که به احتمال زیاد با هواپیما‌های بدون سرنشین ساخت چین خریداری شده توسط امارات ممکن هستند.

براساس گزارش محرمانه‌ای که در اختیار خبرگزاری فرانسه قرار گرفته، استفاده از هواپیما‌های بدون سرنشین ساخت چین در حمله به طرابلس پایتخت لیبی ظن مشارکت احتمالی امارات در این درگیری را تشدید و کارشناسان سازمان ملل را به آغاز تحقیقات درباره نقش امارات در جنگ لیبی واداشت.

یک هیئت از کارشناسان سازمان ملل در این گزارش به شورای امنیت اعلام کردند که با بررسی تصاویر بقایای حمله موشکی نیرو‌های حفتر به حومه جنوبی طرابلس در تاریخ ۱۹ و ۲۰ آوریل (۳۰ و ۳۱ فروردین)، دریافتند که سلاح استفاده شده در این عملیات موشک هوا به زمین از نوع «بلو ارو» ساخت چین بودند که پیشتر در درگیری لیبی مورد استفاده قرار نگرفته بودند.

این نوع موشک در سه کشور چین، قزاقستان و امارات مورد استفاده قرار می‌گیرد و تنها با هواپیمای بدون سرنشین «وینگ لونگ» ساخت چین قابل استفاده است.

در گزارش مذکور آمده است این "هیئت تحقیق در حال بررسی استفاده احتمالی وینگ لونگ توسط ارتش ملی لیبی وابسته به خلیفه حفتر یا طرف ثالث حامی ارتش ملی لیبی است. "

امارات، عربستان و مصر حامیان اصلی خلیفه حفتر در تجاوز به پایتخت لیبی بوده و از تحرکات این گروه به عنوان مبارزه علیه داعش و دیگر تروریست‌ها یاد می‌کنند.

حفتر در ۴ آوریل (۱۵ فروردین) عملیات خود مبنی بر تصرف طرابلس را آغاز کرد که تاکنون با مقاومت نیرو‌های دولت وفاق ملی لیبی مواجه شده است.

براساس گزارشی که هیئت تحقیق آمده است، "کارشناسان می‌گویند استفاده از هواپیما‌های بدون سرنشین به احتمال زیاد نقض تحریم تسلیحاتی است؛ چرا که سیستم تسلیحاتی گزارش شده در لیبی پیشتر در لیبی مشاهده و شناسایی نشده بود. "

گزارش هیئت کارشناسی سازمان ملل به عنوان پیش گزارشی در پی بازداشت یکی از کارشناسان کلیدی تحقیق نقض تحریم تسلیحاتی در لیبی، در تونس به جرم جاسوسی برای "طرف‌های خارجی" ناشناس دستگیر شد.

این کارشناس ۱۰ روز پیش از آغاز حمله حفتر به طرابلس دستگیر شد.

لیبی در سال ۲۰۱۱ پس از سرنگونی «معمر قذافی» به دلیل بروز چند دستگی و آشوب مورد تحریم تسلیحاتی قرار گرفت.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *