صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چگونه در ماه مبارک رمضان به تقوا برسیم/روزه‌داران از گناه اجتناب کنند

۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۰:۰۲
کد خبر: ۵۱۵۶۴۸
کارشناس علوم دینی گفت: اگر روزه ما را به تقوا نرساند فقط گرسنگی و تشنگی تحمل کرده‌ایم بنابراین افق نهایی روزه‌دار واقعی رسیدن به تقوا است و برای رسیدن به آن از روز اول از خداوند می‌خواهد تا روزه‌اش را روزه حقیقی قرار دهد.

حمیدرضا مهدوی ارفع کارشناس علوم دینی، مدرس و پژوهشگر حوزوی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: حقیقت روزه‌داری یعنی مراقبت از خویشتن که در ورطه هلاکت‌ها، معصیت‌ها و نارضایتی‌های خداوند قرار نگیریم.

وی اظهار کرد: اگر روزه ما را به تقوا نرساند فقط گرسنگی و تشنگی تحمل کرده‌ایم بنابراین افق نهایی روزه‌دار واقعی تقوادار شدن او است و برای رسیدن به آن از روز اول از خداوند می‌خواهد تا روزه‌اش را روزه حقیقی قرار دهد.

این کارشناس علوم دینی تاکید کرد: در اصل اولین ویژگی روزه‌دار واقعی معرفت و شناخت او است یعنی انسان هرچه آگاهی و شناختش از خود و خدا، ارزش‌های ماه مبارک رمضان و سختی مسیری که در آخرت در پیش دارد بیشتر شود، توجهش به حقیقت روزه بیشتر خواهد شد.


وی بیان کرد: طبیعی است که وقتی بدانیم یک ماه فرصت داریم تا برای ابدیت توشه جمع کنیم، سر سوزنی از این مهلت را از دست نخواهیم داد.

مهدوی ارفع عنوان کرد: کسی که روزه می‌گیرد و از شب تا صبح به ذکر و قرائت ادعیه ابوحمزه ثمالی می‌گذرد، اما معرفتی ندارد همچون کسی است که گردو‌های زیادی را درون کیسه‌ای که سوراخ است، می‌ریزد.

وی افزود: روزه‌دار واقعی، روزه حقیقی را از دل شروع می‌کند یعنی مراقب است که نسبت به مومنین و مردم سوءظن، کینه، بددلی، حسد نداشته باشد.

این کارشناس علوم دینی ادامه داد: روزه‌دار واقعی مواظبت از دل را همیشه به یاد دارد و بجای اینکه اعمالش صرفا به ذکر‌های طولانی محدود شود از گناه اجتناب می‌کند.

وی تصریح کرد: روزه‌دار واقعی می‌داند که خدا از او خواسته تا در این ماه کار اشتباهی انجام ندهد، زیرا طبق سفارش حضرت رسول اکرم (ص) در خطبه آخرین جمعه ماه شعبان خطاب به حضرت علی (ع) بهترین عمل ترک گناه است.

مهدوی ارفع گفت: در این میان خواب کسی که گناه نمی‌کند به همه ذکر گفتن‌ها و نماز خواندن‌های کسی که از اول ماه مبارک رمضان روزه‌داری می‌کند و گناه هم مرتکب می‌شود، شرف دارد.


وی افزود: نشانه دیگر روزه‌دار واقعی این است که چقدر از مردم فریادرسی می‌کند، زیرا وقتی دل به خدا نزدیک شد مخلوقات خدا را هم دوست می‌دارد، بنابراین رسیدگی به مشکلات دیگران بیانگر درک افراد نسبت به ماه مبارک رمضان است.

این کارشناس علوم دینی تاکید کرد: کسی که دلش به خدا نزدیک باشد، مردم را می‌بیند، خودبین نمی‌شود، اولویت‌هایش رفع مسائل خلق الله می‌شود و خود را نماینده‌ای از سوی خداوند برای کمک به مردم می‌داند.

وی خاطرنشان کرد: روزه‌دار واقعی در پایان ماه مبارک رمضان هم بخشی از اموالش را در قالب فطریه می‌بخشد بنابراین کمک روزه‌دار به مردم نشانگر نزدیکی آن فرد به خداوند است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *