صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرایی گسترش واحد‌های لبنی سنتی در شهر/ پای دامداران در میان است

۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۱۴۹۲۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
در حالی واحد‌های لبنی سنتی در سطح شهر در حال گسترش است که گفته می‌شود کسب درآمد بیشتر توسط دامداران به این موضوع دامن زده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، طی سال‌های اخیر واحد‌های صنفی لبنیاتی به شدت رشد پیدا کردند به نوعی که در تمام محله می‌توان تعدادی از این واحد‌ها را مشاهده کرد.

واحد‌هایی که انواع و اقسام لبنیات از ماست و کره و دوغ شیر گرفته تا عسل و خرما و برخی اجناس دیگر که ارتباطی به شغل آنها ندارد.

اما اینکه چرا طی سال‌های اخیر بر تعداد این واحد‌ها افزوده شده را می‌توان قطعا به دلیل استقبال مردم از این واحد‌ها عنوان کرد و اگر این استقبال نبود قطعا بر تعداد این واحد‌ها افزوده نمی‌شد.

البته بخشی از مصرف کنندگان دلیل استقبال از لبنیات سنتی را به کیفیت محصولات لبنی که توسط کارخانجات تولید می‌شود مرتبط می دانند و عنوان می کنند این تولیدات طعم و مزه ای  که مردم از لبنیات انتظار دارند را ندارند، حتی می‌توان به داستان استفاده پالم در لبنیات نیز در این میان اشاره کرد که تاثیر زیادی در سوق داده شدن مردم به سمت استفاده از این لبنیات داشته و بخشی از مردم را به این باور رسانده که لبنیات سنتی سالم‌تر از لبنیات تولیدی توسط کارخانجات هستند.

اما از طرفی استفاده کنندگان از این لبنیات شاید به خطرات دیگری که آن‌ها را در این زمینه تهدید می‌کند توجهی ندارند.

رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی در گفت‌وگو با درباره چرایی افزایش واحد‌های لبنیات سنتی اظهار کرد: عموما این واحد‌ها توسط دامداران راه اندازی می‌شوند تا شیر خود را مستقیما تبدیل به فرآورده کنند و بسته به وضعیت مالی، شعبات متعدد دایر می‌کنند.

دبیر انجمن صنایع لبنی افزود: دامداران با اینکار به جای اینکه هر کیلوگرم شیر را با قیمت ۲۲۰۰ تا ۲۳۰۰ تومان به کارخانجات بفروشند ترجیح می‌دهند با قیمت ۳۵۰۰ تا ۴۵۰۰ تومان عرضه کنند تا منفعت بیشتری کسب کنند و هر تا جایی که می توانند سعی می کنند شیر تولیدی و فرآورده های خود را از این طریق عرضه کنند و مابقی را به کارخانجات بفروشند.

وی ادامه داد: استفاده از لبنیات سنتی قطعا مشکل آفرین است و احتمال انتقال بیماری مشترک انسان و دام از طریق شیر خام و فرآورده‌های که از شیر غیر پاستوریزه تهیه می‌شود وجود دارد، اما در حال حاضر مسئولان بخاطر اشتغال ترجیح می‌دهند برخورد نکنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *