صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیام آزمایش موشکی کره شمالی برای آمریکا؛ ناامیدی پیونگ یانگ از مذاکرات با واشنگتن

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۳:۴۹
کد خبر: ۵۱۴۸۰۹
شلیک موشک‌های کره شمالی از منظر بسیاری از کارشناسان در واقع هشداری به آمریکا و پیامی به مردم کشورش بوده است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ در پی انتشار خبر شلیک چند موشک کوتاه برد توسط پیونگ یانگ در صبح روز شنبه، تحلیلگران و کارشناسان به چرایی این اقدام کره شمالی پرداخته و آن را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش فرانس ۲۴، منابع نظامی کره جنوبی خبری مبنی بر شلیک چند فروند موشک کوتاه برد توسط کره شمالی را اعلام کردند؛ خبری که دقایقی بعد توضیحات مبهمی به آن اضافه شد.
 
در صورت صحت خبر نخست منبع کره جنوبی، این نخستین پرتاب موشک کره شمالی از نوامبر ۲۰۱۷ که اقدام به پرتاب موشک میان قاره ای کرده بود، است.

پیونگ یانگ که در پی آزمایش موشک میان قاره‌ای خبر تکمیل نیروی اتمی خود را اعلام کرده بود، اقدام به بهبود روابط با کره جنوبی و آمریکا کرد.

شلیک موشک‌های میان برد کره شمالی، با واکنش‌های مختلفی مواجه شد. از آن جمله می‌توان به بیانیه ارتش کره جنوبی اشاره کرد که اعلام می‌کند در حال بررسی و تجزیه و تحلیل مشترک با واشنگتن در این زمینه است و کارشناسان کره‌ای بر این باورند که آزمایش اخیر مربوط به لانچر موشکی چند کاره بوده و نه موشک‌های بالستیک.

از سوی دیگر وزیر خارجه کره جنوبی از تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود در این مورد خبر داد. در این یادداشت آمده است وزیر خارجه کره جنوبی با «مایک پمپئو» توافق کرده است که واکنش محتاطانه‌ای را در پیش بگیرد.

اهمیت این موضوع برای کره جنوبی به حدی است که دفتر ریاست جمهوره کره جنوبی اعلام کرد وزیر دفاع این کشور و رئیس سازمان اطلاعات و مشاوران امنیتی رئیس جمهور برای بررسی وضعیت در این دفتر گرد هم آمده‎اند.
 
کاخ سفید نیز ضمن اعلام آگاهی از اقدامات کره شمالی اعلام کرد به نظارت‌های خود ادامه می‌دهد.

وزارت خارجه ژاپن هم از گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه آمریکا با وزیر خارجه ژاپن خبر داد. آنها توافق کردند اطلاعات خود را با سئول به اشتراک بگذارند و در این زمینه همکاری کنند.

وزارت دفاع ژاپن نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد در چنین شرایطی هیچ اقدامی که امنیت ملی ژاپن را تحت تاثیر قرار دهد، تایید نمی‌کند.

به گفته تحلیلگران، کره شمالی قصد دارد پس از شکست نشست سران دو کشور در «هانوی»، فشار علیه آمریکا را افزایش دهد. آنان اعلام کردند که نوع سلاح آزمایش شده اهمیتی ندارد. بلکه آن چه مهم است ناامیدی پیونگ یانگ از واشنگتن برای حل مسئله خلع سلاح هسته‌ای در پی شکست نشست دوم است.

یکی از کارشناسان ارشد انجمن دفاع و امنیت ملی کره می‎گوید اقدام اخیر کره شمالی به وضوح از ناامیدی پیونگ یانگ از مذاکره با آمریکا حکایت دارد. این آزمایش می‌تواند حاوی پیام بازگشت به شرایط گذشته از سوی پیونگ یانگ نیز باشد.

به نظر می‌رسد این اقدام پیونگ یانگ در ادامه موضع گیری اخیر معاون وزیر خارجه این کشور مبنی بر مواجهه آمریکا با عواقب ناخواسته در صورت عدم موفقیت در اتخاذ موضع جدید تا پایان سال جاری انجام گرفته باشد.

براساس گزارش رسانه‌های کره شمالی، رئیس این کشور در نشست اخیر خود با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز تاکید کرده بود صلح و امنیت در شبه جزیره کره به آمریکا بستگی دارد. وی هشدار داده بود که امکان بازگشت شرایط خصمانه میان دو کشور نیز وجود دارد.

یکی از کارشناسان ارشد موسسه اتحاد ملی کره می‎گوید که هدف کره شمالی از دیدار با پوتین ارسال پیامی در مورد دریافت تضمین‌های امنیتی از سوی واشنگتن بود. در پی تماس واشنگتن با پوتین با هدف متقاعد کردن روسیه برای تشدید فشار‌ها بر کره شمالی، پیونگ یانگ اقدام به واکنشی شدید کرد.

از این منظر اغلب کارشناسان بر این باورند که آزمایش اخیر موشکی کره شمالی حاکی از تشدید فشار پیونگ یانگ بر واشنگتن در مورد مذاکرات هسته‌ای است.

یک استاد مطالعات کره شمالی نیز در این باره گفت آزمایش اخیر هشداری به آمریکا بوده است. به این معنا که اگر واشنگتن همچنان به اعمال فشار و تحریم علیه کره شمالی ادامه بدهد، پیونگ یانگ موشک‌های قوی تری را شلیک خواهد کرد.

وی افزود:" کره شمالی همچنین با این اقدام درصدد بود به مردم خود نشان بدهد که تسلیم فشار آمریکا در طول مذاکرات نخواهد شد."


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *