صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مهمترین وجه کار دادستانی مطالبه گری است

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۸:۴۵
کد خبر: ۵۱۴۷۶۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
دادستان سابق تهران گفت: دادستان به لحاظ داشتن نظارت بر برخی مقامات و به لحاظ داشتن قدرت قانونی می‌تواند حقوق  مردم و حقوق عامه را مطالبه کند این آن چیزی بود که در جلسات به معاونان می‌گفتم که مهمترین وجه کار شما مطالبه گری است.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، عباس جعفرى دولت آبادى در مراسم تکریم و معارفه دادستان تهران با تشریح اقدامات صورت گرفته در این دادسرا در دوره مدیریتی وی، اظهار کرد: دادستانى تهران ظرفیت‌هاى بسیارى دارد که مهم‌ترین وجه دادستان تعقیب امر جزایى یا همان پاسخ کیفرى مقابله‌اى با جرایم است که از ظرفیت‌هاى مهم به شمار می‌رود که هم در کشف، تحقیق و تعقیب و در اجراى حکم مراحل بسیار مهمى دارد و هر کدام مى تواند ده‌ها فرصت به دادستان براى برخورد با جرایم دهد.

وى افزود: چهره دادستان‌ها بیشتر در چهره جزایى و مقابله‌اى ترسیم مى‌شود در حالى که چهره هاى دیگرى هم وجود دارد که مى‌شود استفاده کرد.

جعفرى دولت آبادى در ادامه با اشاره به ظرفیت پیشگیرانه، ادامه داد: در دوره آیت الله لاریجانى از این ظرفیت کمتر استفاده شد و اگرچه معاونت پیشگیرى تشکیل شد؛ اما دادستان‌ها در این زمینه نتوانستند عمل کنند و بار‌ها ما این ایراد را مطرح کردیم که آن دادستان است که مى‌تواند کار پلیس و سایر دستگاه‌ها در امر پیشگیرى جلو ببرد و مغایرتى هم با تشکیل این معاونت نداشت.

دادستان سابق تهران در ادامه سخنان خود بیان کرد: این موضوع ظرفیت مهمى بود که دادستان‌ها کمتر توانستند از آن استفاده کنند و امیدوارم در دوره جدید از این ظرفیت بیشتر استفاده شود.

وى افزود: بخش سوم کار دادستان، نظارت است، دادستانى در این بعد وظایف خیلی زیادى دارد و هم بر بازپرسان و دادیاران نظارت کارى مى کند، در محکمه و محاکم نماینده احضار مى کند، بر ضابطین ریاست و نظارت دارد، بر زندان و زندانیان و عملکرد زندانیان نظارت دارد، در جلساتى مثل شوراى تامین شرکت مى کند و ده‌ها جلسه دیگرى که متضمن اختیارات و اقدامات نظارتى دادستان است و به دادستان اجازه مى دهد که خیلى از کار‌ها را پیگیرى کند و این کمتر در مقامات دیگر وجود دارد.

جعفرى دولت آبادى با اشاره به بعد حمایتى کار دادستان تصریح کرد: تیغ بران دادستان به او اجازه مى دهد که از تصمیمات دستگاه ها، پلیس و نهادهاى امنیتى علاوه بر برخوردهاى مجرمانه، حمایت کند.

وى اضافه کرد: در قضیه گرانفروشى دیدید که ورود دادستانى تهران به مسائل گرانفروشى اگرچه وظیفه اصلى آن نبود، اما حرف اول را در میدان تصمیمات مى گرفت، چون به دولت حرف روشنى زدیم و گفتیم شما خوب تصمیم بگیرید ما حمایت مى کنیم، حتى در داستان گوشت و مرغ که خیلى‌ها به بنده انتقاد کردند و گفتند که آقاى دادستان شان خود را پایین آورد؛ اما حقوق مردم بالاتر از شان دادستان است، مردمى که مجبود بودند مرغ را یک و نیم برابر قیمت دولتى می‌خریدند و در صف می‌ایستادند با یک اقدام حمایتى دادستان، قیمت مرغ به پایین‌تر از نرخ مصوب دولت آورده شد.

دادستان سابق تهران در ادامه اظهارکرد: خیلی‌ها برای ورود دادستان به گرانفروشی تردید داشتند و الحمدلله مشورت شد، انجام شد و موفق هم بود به کسانی که انتقاد می‌کردند می گفتم دقت کنید که حمایت از حقوق مردم مهمتر از همه چیز است.

جعفری دولت آبادی با اشاره به ظرفیت پنجم کار دادستانی اظهار کرد: ظرفیت پنجم مطالبه‌گری است که این کمتر در دادستانی رخ داده، در حالی که دادستان به لحاظ داشتن نظارت بر برخی مقامات و به لحاظ داشتن قدرت قانونی می‌تواند حقوق  مردم و حقوق عامه را مطالبه کند این آن چیزی بود که در جلسات به معاونان می‌گفتم که مهمترین وجه کار شما مطالبه گری است.

دادستان سابق تهران تصریح کرد: اگر حوادثی که در کشور رخ می‌داد زودتر مطالبه می‌شد حتما قابل مدیریت بود بنابراین مطالبه گری حقوق عمومی و حقوق مردم، حقوق افراد،‌ شکات و متهمان از بزرگترین چهره‌های اقدام دادستان است.

وی با اشاره به بعد اجتماعی کار دادستانی اظهار کرد: دادستان در عین حال که یک مقام قضایی است و رنگ و بوی قضایی به او می دهند اما چهره اجتماعی او هم کم رنگ نیست. ما در قضیه آسیب های اجتماعی در رابطه با آسیب‌ها و جمع آوری معتادان ورود کردیم، به لحاظ اینکه وضعیت خیلی نامناسب بود و گشت هایی که با معاونان در سطح شهر راه اندازی کردیم و از مناطق شهر بازدید کردیم اولین بار در آنجا متوجه شدیم وضع شهر نامناسب است.

دادستان سابق تهران ادامه داد: این موضوع باعث شد جلساتی در وزارت کشور برگزار شود، بنابراین در کنار اقداماتی که گفتم این بخش ورود اجتماعی دادستان و نگاه به مسئله اجتماعی قوی باشد.

وى ادامه داد: تا اواخر سال ٨٩،  يكى از سخت ترين دوره هاى كار دادستانى بود و با لطف خداوند و همكارى بازپرسان، پليس و نهادهاى امنيتى و مديريت قوه قضاييه مساله به خوبى پايان يافت و مشكلاتى كه هم باقى بود به تدريج حل شد.

دادستان سابق تهران ادامه داد: در سال هاى ٩٠ و ٩١ موج اول تحريم ها رخ داد، پرونده اميرمنصور آريا شكل گرفت و برخى از مقامات مرتبط با دولت نهم دستگير شدند و تقريبا يك و نيم سال گرفتار اين پرونده ها بوديم، به خصوص پرونده اميرمنصورآريا كه دو هزار ميليارد تومان رد مال يكى از مهم ترين پرونده هاى اقتصادى اين دوران است كه چند ماه پيش رد مال آن به اتمام رسيد.

وى با بيان اينكه حوادث دست از سر ما برنمى دارد بيان كرد: دولت جديد كه مستقر شد پرونده آقاى بابك زنجانى تشكيل شد كه يكى از بزرگترين پرونده هاى اقتصادى ايران بود و شما فقط بدانيد با اينكه شش سال مى گذرد كماكان زمزمه آن وجود دارد؛ متهم ظرف اين مدت ٣٠ هزار صفحه نامه به دادستان نوشته كه مى گويم در تاريخ بماند كه تمام اين ها خوانده شده است و تمام اين ها به مراجع ذی ربط ارسال شده و هيچ نامه اى نبوده كه جابيفتد و پنهان شود و تمام آن به مقامات انعكاس داده شده است.

جعفری دولت آبادی خاطرنشان کرد: در سال ۹۶ دو اتفاق مهم رخ داد آشوب‌های دی ماه و اسفند دراویش ما را با چالش‌های جدی امنیتی مواجه کرد که تمام آن حوادث با همکاری دوستان قضایی، پلیس و نهاد‌های امنیتی به سرعت جمع شد که دادستانی تهران آنقدر در صحنه با قدرت و امکانات بود که بتواند با این آشوب‌ها برخورد قضایی کند و این‌ها مدیریت شد و دشمنان فهمیدند از این راه‌ها به نتیجه نخواهند رسید.

وی اضافه کرد: در سال ۹۷ که اوج مبارزه با فساد اقتصادی بود و از تیرماه ۹۷ تا اواخر اسفند شدیدا با پرونده‌های اقتصادی کلان مواجه بودیم و ساختار مبارزه تغییر کرد شعب ویژه تحت نظر مستقیم دادستان تشکیل شد و بازپرسانی که در این شعب کار کردند واقعا زحمات فداکارانه‌ای انجام دادند. اگر در سال ۹۷ موفقیتی رخ داد به لحاظ تلاش بی وقفه قضات گمنامی بود که شب و روز نداشتند که این پرونده‌های زیادی بود که پلیس حدود دو هزار نفر را احضار کرد و صد‌ها پرونده مهم اقتصادی تشکیل شده که تمام این پرونده‌ها مدیریت و مشورت می‌خواست و اینطور نبود که بگوییم آجر‌هایی روی هم چیده شده و تمام می‌شود و می‌رود.

دادستان سابق تهران افزود: هر پرونده‌ای مسیر خاص خود را داشت و افراد زیادی مقاومت‌هایی کردند و مخالفت می‌کردند و کارشکنی و تخریب می‌کردند و ما باید از این مسیر سنگلاخ عبور می‌کردیم تا بتوانیم مبارزه با فساد را به نتیجه برسانیم بنابر این در عین حال موج دوم تحریم‌ها آغاز شده بود و ده سالی که دوره دادستانی ما بود با دود و آتش فتنه آغاز و با دود و آتش گرانی و تحریم پایان یافت.

جعفری دولت آبادی اظهار کرد: امیدوارم دادستان جدید تهران با آرامش بتواند به امورات دادسرا برسد اگر چه دشمن‌های ما برای این کشور نقشه کشیده‌اند، اما همه آن‌ها به اذن خداوند نقشه بر آب خواهد شد.

وی تصریح کرد: در استفاده از نیرو‌های داخلی در دادسرا‌ها تلاش کردیم که تا جایی که می‌توانیم این کار را انجام دهیم حتی در روز‌های آخر تلاش این بود که اگر نیرو‌هایی در دادسرا گمنام هستند به آن‌ها میدان داده شود و این تجربه موفق بود.

دادستان سابق تهران گفت: تشکیل دادسرا‌های تخصصی یکی از کار‌های بسیار مهمی بود که در دوره دادستانی ما انجام شد بخصوص دادسر‌های فرهنگ و رسانه که واقعا اصحاب رسانه متولی نداشتند و یکی از کار‌های خوب که انجام شد فرهنگ و رسانه بود که نقش آن را در اقدامات می‌بینیم، با رسانه‌ها نیز جلسات خوبی داشتیم و از ظرفیت آن‌ها استفاده می‌کردیم و با آن‌ها کار می‌کردیم، بنابر این متولی پیدا کردن رسانه‌ها امر مهمی بود.

جعفری دولت آبادی بیان کرد: موضوع بعد دادسرای پولی و بانکی بود، مسائل پولی و بانکی، ارز، سکه، بورس و بیمه متولی نداشتند و پرونده‌ها این طرف و آن طرف پخش می‌شدند، لذا این موضوع را ساماندهی کردیم.

دادستان سابق تهران با اشاره به همکاری دادستانی تهران با دستگاه‌های دیگر اظهار کرد: همکاری ما با دستگاه‌ها بسیار خوب بود و ما بیشترین جلسات را با دستگاه‌های دولتی، وزارت خانه‌ها، وزرا و در تمام سطوح داشتیم و این کمک می‌کرد که دادستانی بتواند در سطح کلان‌تری هم فکر کند و هم تصمیم بگیرد. درحوزه‌های اجتماعی بسیار فعال بودیم و در این جلسات ما آسیب‌های اجتماعی را بررسی می‌کردیم.

وی خاطر نشان کرد: در دوره ده ساله مدیریتی بنده، پرونده‌های سنگین بسیاری تشکیل شد، مثل پرونده‌های مهدی هاشمی، برادر رئیس جمهور، پتروشیمی و موسسات مالی که خودش صد‌ها پرونده به همراه داشت و پرونده‌های امنیتی علاوه بر سال ۸۸، دی ماه ۹۶ و اسفند ۹۶ تشکیل شد و جرایم مرتبط با مسائل اقتصادی که معمولا ۲۰‌جلد، ۳۰ جلد، ۵۰ جلد و ۶۰ جلد به بالا بود و مدیریت این پرونده‌ها واقعا وقت گیر بود و بسیاری ازفرصت‌های بنده صرف این کار‌ها می‌شد.

دادستان سابق تهران تصریح کرد: طبیعی بود که در برخی از جا‌ها وقت کم بیاید، بنده از ۷ صبح می‌آمدم و ۱۰، ۱۱ شب نمی‌توانستم بروم و معمولا پنجشنبه‌های تعطیل می‌آمدم تا از اهداف اصلی دور نشویم و مبارزه با فساد واقعی باشد. امروز در این اواخر که دادستانی تهران در شرایط خوبی به سر می‌برد  در همه زمینه‌ها وارد شدیم بخصوص در سال ۹۷، بخش مبارزه با فساد بسیارپررنگ شد مردمی که ما را در ابتدای سال ۹۷ می‌دیدند با مردمی که ما را در اواخر سال ۹۷ می‌دیدند واقعا متفاوت برخورد می‌کرند و اظهار رضایت می‌کردند و معلوم بود که مبارزه با فساد جواب داده است.

جعفری دولت آبادی گفت: مبارزه با فساد کماکان در دستور کار باشد و کماکان خواهد بود و مهم این بود که دشمن نتواند با تهاجمات تحریمی، تشکیل پرونده‌های فساد، ناامید کردن مردم، بی اعتماد کردن فضای جامعه به اهدافش برسد و دادستانی شمشیر برانی بود که در برابر همه این توطئه‌ها ایستاد و من وظیفه خود می‌دانم از همه همکاران، معاونان، بازپرسان و دادیاران که در این ده ساله با ما همکاری کردند واقعا تشکر کنم.

وی ادامه داد: در آشوب‌های دراویش در سال ۹۶ در عرض یک روز همه متهمان تعیین تکلیف شدند و ۳۰ نفر از قضات و معاونین ما در عرض یک ساعت در محل پلیس آماده شدند و در بخش‌های سرکشی به زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها همکاران ما شب و روز نداشتند و تا دیروقت سرکشی می‌کردند.

جعفری دولت آبادی خاطرنشان کرد: وظیفه خود می‌دانم از همه دستگاه‌های دولتی، پلیس، سردار رحیمی، تمامی دوستان وزارت اطلاعات، سپاه، مقامات قضایی و ررئیس کل دادگستری تشکر کنم.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *