تشریح سفر رییس قوه قضاییه به سیستان و بلوچستان/ اختصاص ٨٠ میلیارد تومان از اعتبارات قوه قضاییه برای رفع نیازهای اولیه واحدهای قضایی این استان
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری در استان سیستان و بلوچستان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در جریان سفر به استان سیستان و بلوچستان و در جلساتی که با مسئولین برگزار شد، پیرامون گام دوم انقلاب و تأکید مقام معظم رهبری درارتباط با مبارزه با مفاسد اقتصادی مطالبی مطرح شد، دستاورد این جلسات و دیدارها چه بوده است، گفت: این سفر به عنوان سفر رسمی در دوره مسئولیت جدید در قوه قضاییه صورت گرفت که دیداری با مردم عزیز، خانواده مکرم شهدا و رؤسای طوایف داشتیم و دیدگاهها و نظرات آنها را شنیدم و به حل مسائل و اختلافات بین طوایف، با حضور روسای طوایف و ریش سفیدان پرداختیم.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه حضور مردم و سمنها در جهت کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی بسیار موثر است، تصریح کرد: سیاست ما نسبت به آن دسته از پروندههایی که با شکایت شاکی خصوصی آغاز میشود و با رضایت شاکی خصوصی ختم میشود، این است که در دادگستری مطرح نشود و این پروندهها در شوراهای حل اختلاف و با حضور مردم، خصوصا ریش سفیدان مسئله حل و فصل شود.
آیت الله رئیسی اظهار کرد: در جلسه همکاران قضایی در سطح استان نکاتی مطرح شد و ریاست کل دادگستری گزارشی از پیشرفت کار استان ارائه دادند و ما در این جلسات بر اجرای قانون به صورت یکسان و با عدالت تاکید کردیم.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: اجرای قانون بدون در نظر گرفتن خصوصیت مذهب، قومیت، گویش، اقلیم و جایگاه اجتماعی افراد در نظر گرفته میشود و وقتی مردم ببینند دستگاه قضایی بدون توجه به خصوصیت و ویژگی افراد، روی سر خود قانون را میبیند و در محضر پروردگار حکم صادر میکند، اجرای عدالت در کامشان بسیار شیرین خواهد آمد.
آیت الله رییسی در ادامه با تاکید بر اینکه اجرای عدالت و قانون را بدون نگاه به نوع گرایش و بدون توجه به جایگاه، قومیت و مذهب امری ضروری میدانم، تصریح کرد: مبارزه بی امان با هرگونه شرارت و نا امنی و فساد نیز مورد تاکید است.
وی افزود: مطلقا نباید اجازه دهیم در هیچ جای نظام اسلامی فساد لانه کند. مسئولان عموما و دستگاه قضایی به هیچ وجه اجازه نخواهند داد فساد در هیچ جای سازمانهای اداری و نظام جمهوری اسلامی لانه کند.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه مبارزه با فساد در دستور کار است، ادامه داد: بحمدالله قضات و کارکنان متدین، انقلابی، وظیفه شناس و زمان شناس خوبی داریم که اقدامات ارزشمندی داده اند و باز هم باید گامهای مهمی در این زمینه خصوصا در گام دوم انقلاب اسلامی برداشته شود.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: روحانیون شیعه و سنی، امام جمعه زاهدان و نماینده مقام معظم رهبری در استان و امام جمعه اهل سنت و علمای شیعه و سنی، جملگی بر حفظ انسجام و وحدت برای پیشبرد امور تاکید داشتند.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: استان سیستان بلوچستان در حال توسعه است و هرگونه توسعه یافتگی در پرتو انسجام، وحدت و یکپارچگی اتفاق میافتد و هرگونه اختلاف مانع از توسعه یافتگی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تاکید بر انسجام و وحدت و یکپارچگی در سیستان و بلوچستان دو پیام مهم دارد، گفت: یک پیام، پیام دوستی و صمیمیت است برای دلدادگان به نظام و انقلاب و مردم و اینکه ما منسجم و یکپارچه هستیم و پیام دیگر برای دشمن است که در مقابل این وحدت دشمن کاری از پیش نخواهد برد و تمامی توطئهها و نقشههای او، در مقابل این انسجام نقش بر آب میشود.
رییس قوه قضاییه بیان داشت: در این جلسه بنده تاکید کردم در مورد تبیین و روشنگری نسبت به مسائل فرهنگی روحانیون بیش از پیش اقدام کنند و بصیرت آفرینی بیش از پیش داشته باشند، چون امروز هرچه بصیرت بیشتر شود شاهد کاهش جرم و جنایت خواهیم بود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به برگزاری جلسه با دانشگاهیان و نخبگان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان، بیان داشت: در این جلسه دیدگاههای بلند این قشر که حاکی از تصمیم و اراده اصحاب علم و دانش بود، مطرح شد و امروز باعث افتخار است که بیش از صدهزار دانشجو در دانشگاههای مختلف استان سیستان و بلوچستان در حال آموزش و تعلیم و علم افزایی هستند.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: اساتید، دانشجویان باید تلاششان این باشد که از ظرفیت هاى مادى و معنوى و به ویژه از مزیت هاى بسیارى که در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، از مزیت دریا، فعال کردن اقتصاد دریا، مزیت استفاده از انرژى هاى پاک، انرژى خورشیدى و باد استفاده کنند. تصمیم و اراده دانشگاهیان این است که با علم و فناورى و کار دانش بنیان اقتصاد استان سیستان و بلوچستان را با استفاده از مزیتهای گردشگرى، بازرگانى، دریا و مزیت هاى جدى که در این استان وجود دارد، فعال کنند.
آیت الله رئیسى در ادامه اذعان کرد: بحمدالله هم در سخنان استاندار محترم و هم در موضع گیرى هایى که هر کدام از عزیزان داشتند، احساس ما این بود که دانشگاه باید در کنار بازار، اقتصاد، کشاورزى و صنعت قرار گیرد و یک گام بسیار ارزشمند تمدنى را رقم بزند، این اراده را ما در این جلسه از مجموعه دانشگاهیان و مسئولان مربوطه مشاهده کردیم که اراده بسیار ارزشمندى است.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: ما هم در دستگاه قضایى اعلام کردیم که حمایت مى کنیم از کار دانش بنیان و حرکت امروزى که در ارتباط با علم و فناورى عزیزان ما امروز دنبال مى کنند.
وى ادامه داد: ما حمایت قضایى و حقوقى از اینها را یک امر ضرورى مى دانیم. جلسه شوراى ادارى در حضور مدیران محترم و پرتلاش استان سیستان و بلوچستان و با حضور نمایندگان محترم مجلس شوراى اسلامى برگزار شد و گزارشاتى که از دغدغهها و مشکلات مردم و نمایندگان در آن جلسه گفتند، گزارشاتى مدیران دادند و سخنانى استاندار محترم و امام جمعه محترم داشتند. در این جلسه که تا پاسى از شب طول کشید، مجموعه دغدغه هاى مسئولان محترم مطرح شد و جمع بندى آن جلسه، پیگیرى نکات مطرح شده از جانب مدیران و دست اندرکاران بود که بخشى از آنها باید حتما از طرف دولت پیگیرى شود و به سامان برسد، بخشى هم در ارتباط با رفع مشکلات در سازمانها و واحدهاى قضایى است و بخشى از دادگاهها و سازمان هاى وابسته به قوه قضاییه باید توسعه بیشترى در استان پیدا کنند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه اذعان کرد: از امروز صبح ابتدا تا ظهر ما جلسه چند ساعته با مسئولان عالى قضایى محلى داشتیم. شاید قریب به چهار تا پنج ساعت این جلسه طول کشید و در این چهار، پنج ساعت عملکرد، مشکلات و پیشنهادات از ناحیه دادگسترى استان و سازمان هاى وابسته به قوه قضاییه مورد به مورد مطرح شد. قبلا هم کارشناسان بررسى کرده بودند و راهکارها را ارائه داده بودند و در جایى که نیاز به اعتبار بود و اعتبارا تى که باید تخصیص پیدا کند را محاسبه کرده بودند. ما شاید حدود ٨٠ میلیارد تومان از اعتباراتى که قوه قضاییه دارد را اختصاص میدهیم و بخشى هم استاندار محترم دنبال خواهند کرد که اختصاص داده شود تا بعضى از نیازهاى اولیه اى که واحدهاى قضایى ما در استان دارد، رفع شود.
آیت الله رئیسى در ادامه سخنان خود تصریح کرد: مثل توسعه ساختمان هایى که در اینجا هست، خانه هاى سازمانى که لازم باشد، ابزار کارى که در پزشکى قانونى، در سازمان هاى وابسته به قوه قضاییه باید حتما وجود داشته باشد.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: از جهت نیروى انسانى کارآمد هم معاونین در جلسه حضور داشتند و قرار شد که هم کمبود قاضى و هم کمبود نیروى انسانى به زودى تامین شود که دوستان و عزیزان پرتلاش ما در استان سیستان و بلوچستان بتوانند بدون دغدغه، به روز و به هنگام پروندهها را رسیدگى کنند و مردم هم در جریان رسیدگىها و اقدامات و پیگیرىها آنها قرار گیرند.
وى ضمن ابراز امیدوارى بیان کرد: امیدواریم آن چه که در جلسه مسئولان عالى قضایى امروز تصویب کردیم، بسرعت اجرایی شود که آثار و برکات بسیارى دارد، ما این موضوعات را باید مى بردیم تهران و در جلسه مسئولان عالى مطرح و بعد از یکى دو هفته تصویب مى شد؛ اما اینجا در منطقه مشکلات بررسى شد، شش هیئت به شش منطقه از استان سفر کردند و در جریان مسائل مختلف استان قرار گرفتند و گزارشاتشان در این جلسه مطرح شد و بنابر آنچه که از مشکلات مطرح کردند قرار شد این مشکلات در گام اول مرتفع شود.