صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا افزایش قیمت بنزین و سهمیه‌بندی «قانونی» است؟

۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۶:۲۵
کد خبر: ۵۱۴۲۹۵
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
برخی نمایندگان مجلس معتقدند سهمیه‌بندی بنزین و تصمیم‌گیری در مورد افزایش قیمت سوخت از اختیارات دولت است و نیازی به مجوز مجلس نیست اما برخی دیگر می‌گویند دولت در این زمینه مجوز ندارد و باید این مجوز را از مجلس دریافت کند.
گروه سیاسی ؛ موضوع «سهمیه‌بندی بنزین» امروز ۱۱ اردیبهشت ماه در سر خط خبری برخی از رسانه‌ها قرار گرفت.

چندین خبرگزاری رسمی و سایت خبری با اعلام این خبر که «بنزین از فردا شب سهمیه‌بندی می‌شود» عنوان کردند  بنزین سهمیه‌ای هزار تومان و بنزین آزاد ۲۵۰۰ تومانی مشخص شده است. همچنین پیرو این خبر گفته شد قیمت هر لیتر بنزین سوپر آزاد نیز ۳۰۰۰ تومان خواهد بود.

فرهاد دژپسند ۹ اردیبهشت در حاشیه نشستی با کارآفرینان در جمع خبرنگاران، گفت: دولت در آستانه نهایی‌سازی «لایحه سهمیه‌بندی بنزین» است.

وزیراقتصاد و امور دارایی همچنین تاکید کرد: برنامه دولت این است که به گونه‌ای فعالیت‌ها را سازمان دهد که مانع از اعمال فشار به دهک‌های پایین جامعه شود. برای انجام یک برنامه، رفاه جامعه، کاهش فساد، ایجاد شفافیت و رشد تولید را در نظر داریم. بر اساس این معیار‌ها در حال بررسی ایده هدفمندی یارانه‌ها هستیم. هدف اصلی این است که رفاه طبقات یک تا شش جامعه دچار آسیب نشود.

وی با بیان اینکه بنزین جزء منابع ملی است، ادامه داد: نمی‌توانیم به هدر رفت آن رضایت دهیم، بنابراین باید سیاستی را اتخاذ کنیم تا مانع از این اتفاق شویم.
 
درحالی وزیر اقتصاد و امور دارایی طی دو روز گذشته از تصمیمات دولت در زمینه ارائه لایحه سهمیه‌بندی بنزین به مجلس پرده برداشت که خبر اجرای سهمیه‌بندی بنزین از ساعت ۲۴ فردا شب موجب تعجب شد.
 
اما این تنها نکته قابل تامل در این موضوع نیست و برخی در این رابطه اذعان داشتند که دولت با کدام مجوز قرار است این فرآیند را کلید بزند؟ چرا که لایحه دولت ابتدا باید به مجلس ارجاع شده و پس از تصویب مراحل اجرای آن، ابلاغ شود مگر اینکه تصمیم‌گیری در این رابطه جایی دیگر گرفته شده باشد.
 
هدایت‌الله خادمی در همین زمینه به میزان گفت: دولت در این زمینه مجوز ندارد و باید این مجوز را از مجلس دریافت کند. مواردی مطرح می‌شود که دولت این مجوز را از جایی دیگر گرفته است و ظاهرا این مجوز از شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا اخذ شده است.
 
وی تاکید کرد: مجوز سهمیه‌بندی بنزین ابتدا باید از مجلس اخذ می‌شد مگر اینکه این تصمیم جایی دیگر گرفته شده باشد.
 
جالب توجه این است که برخی از نمایندگان نظری برخلاف این نظر داشته و تاکید می‌کنند که دولت برای سهمیه‌بندی بنزین نیاز به مجوز مجلس ندارد.

محمد حسینی در همین زمینه به میزان گفت: سهمیه‌بندی بنزین و تصمیم‌گیری در مورد افزایش قیمت سوخت از اختیارات دولت است و نیازی به مجوز مجلس نیست. دولت براساس حکمی که در قانون برنامه ششم توسعه آورده شده، هم در رابطه سهمیه‌بندی بنزین و هم افزایش قیمت حامل‌های انرژی مجوز لازم را دارد.
 
وی افزود: تنها بحث مد نظر این است که دولت قرار است منابع حاصل از افزایش قیمت حامل‌های انرژی را در کجا هزینه کند. دولت اگر بخواهد این منابع را در قانون هدفمندی یارانه‌ها هزینه کند باز هم آنجا نیاز به مجوز جدید از مجلس ندارد اما اگر  قصد داشته باشد این منابع را خارج از اهداف قانون هدفمندی یارانه‌ها هزینه کند باید بیاید و مجوز آن را از مجلس اخذ کند.
 
با همه این تفاسیر باید منتظر ماند و دید بالاخره مجلس در این زمینه چه تصمیمی خواهد گرفت و آیا تصمیم فعلی دولت را به همین ترتیب که اعلام شده می‌پذیرد و یا تغییراتی در آن اعمال می‌کند چراکه به گفته کارشناشان اقتصادی افزایش قیمت بنزین یکی از عوامل ایجاد تورم در جامعه بوده و این مسئله می‌تواند مجددا شوک جدیدی به قیمت‌ کالاهای اساسی مردم وارد کند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *