صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکات مفید برای استفاده از زودپز و آرام پز

۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۹:۲۸
کد خبر: ۵۱۴۲۱۷
خانم‌های خانه دار زیادی را می‌شناسم که از زودپز و آرام پز استفاده می‌کنند، اما همیشه نگران این هستند که مبادا اتفاقی برای این وسیله بیفتدو به عبارتی روش صحیح استفاده از آن را نمی‌دانند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، خانم‌های خانه دار زیادی را می‌شناسم که از زودپز و آرام پز استفاده می‌کنند، اما همیشه نگران این هستند که مبادا اتفاقی برای این وسیله بیفتدو به عبارتی روش صحیح استفاده از آن را نمی‌دانند. امروز می‌خواهیم نکاتی را درباره استفاه صحیح از این دو وسیله به شما ارائه دهیم.
زودپز
زودپز را در محلی قرار دهید تا بخار آن باعث صدمه به اطراف نشود. برای پیشگیری از آسیب به دست و صورت، از برداشتن یکباره سرپوش خودداری کنید. برای پختن گوشت‌های یخ زده، تکه‌های آن را از هم جدا کنید و زمان پخت را پس از ذوب شدن در نظر بگیرید. سرعت پخت با بخار را می‌توان با استفاده از بخار تحت فشار زیاد کرد و این موضوع اساس پختن تحت فشار با دیگ زودپز را تشکیل می‌دهد، چون افزایش فشار، نقطه جوش آب را بالا می‌برد و درجه حرارت از ۱۰۰ درجه سانتی گراد بالاتر می‌رود؛ بنابراین کاربرد دیگ زود پز در حفظ ویتامین C. در میوه‌ها و سبزی‌ها و نیز کاهش زمان پخت مناسب است. در این روش، میزان قابل ملاحظه‌ای از مواد محلول وارد آب غذا می‌شود. در پخت ماهی به این روش یک سوم مواد معدنی و ویتامین‌های محلول در آب از دست می‌رود و طعم ماهی و ارزش تغذیه‌ای آن نیز از ماهی خام کمتر می‌شود، اما با مصرف آب آن مواد مغذی بازگردانده می‌شود.
آرام پز
در این روش، مواد غذایی با حجم زیادی آب به مدت چند ساعت به آرامی حرارت داده می‌شود. دمای مورد استفاده بین ۸۰ تا ۹۰ درجه سانتی گراد (کمتر از نقطه جوش آب) است. در ظرف باید طوری باشد که بخار از آن خارج نشود و دمای پخت، ثابت باقی بماند. این روش برای جا افتادن انواع خورش به کار می‌رود و یکی از مزایای آن، این است که به علت استفاده از درجه حرارت پایین، پروتئین فقط اندکی منعقد شده، آب کمتری از دست داده و بنابراین قابل هضم‌ترین شکل خود را داراست. مزیت دیگر آرام پختن اثر تردکنندگی غذا‌های پروتئینی مانند گوشت است؛ زیرا کلاژن محلول می‌شود؛ بنابراین روش پخت مناسبی برای گوشت‌های سفت است. همچنین به علت حرارت مستقیم، زمان طولانی پخت و بسته بودن در ظرف، میکروب‌ها از بین می‌رود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *