صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاکید آیت الله رئیسی بر تلاش همه مدیران برای کمک به کارآفرینان و سرمایه گذاران/ امکان تحقق «ما می‌توانیم» کاملا وجود دارد

۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۶:۵۴
کد خبر: ۵۱۴۱۶۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس قوه قضاییه در صدر هیات بلندپایه قضایى به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد و مشکلات قضایی استان را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، آیت الله رئیسى، رئیس قوه قضاییه یازدهم اردیبهشت ماه در صدر هیات بلندپایه قضایى به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد.

بیشتر ببیند:

به گفته رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان همزمان با سفر رئیس قوه قضاییه به این استان شش هیات از مسئولان عالی رتبه قضایی به شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان اعزام و مسایل و مشکلات قضایی مردم در این شهرستان‌ها را بررسی می‌کنند که مشکلاتی که توسط این هیات در استان جمع آوری می‌شود در جلسه مسئولان عالی رتبه قضایی بررسی و تصمیمات لازم برای حل آن‌ها اتخاذ می‌گردد.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی گفته است دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، دیدار با نخبگان، دیدار با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های استان، دیدار با روحانیون شیعه و سنی در استان، دیدار با قضات و کارکنان دادگستری استان، حضور در شورای اداری و بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع مشکلات دستگاه قضایی از مهمترین برنامه‌های سفر رئیس قوه قضاییه به استان است. همچنین بازدید از مناطق سیل زده منطقه سیستان نیز در دستور کار رئیس قوه قضاییه قرار دارد.

آیت الله رئیسی: تشریح سفر رییس قوه قضاییه به سیستان و بلوچستان/ اختصاص ٨٠ میلیارد تومان از اعتبارات قوه قضاییه برای رفع نیاز‌های اولیه واحد‌های قضایی این استان
۱۳۹۸/۰۲/۱۲ - ۱۷:۳۰

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری در استان سیستان و بلوچستان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در جریان سفر به استان سیستان و بلوچستان و در جلساتی که با مسئولین برگزار شد، پیرامون گام دوم انقلاب و تأکید مقام معظم رهبری درارتباط با مبارزه با مفاسد اقتصادی مطالبی مطرح شد، دستاورد این جلسات و دیدار‌ها چه بوده است، گفت: این سفر به عنوان سفر رسمی در دوره مسئولیت جدید در قوه قضاییه صورت گرفت که دیداری با مردم عزیز، خانواده مکرم شهدا و رؤسای طوایف داشتیم و دیدگاه‌ها و نظرات آن‌ها را شنیدم و به حل مسائل و اختلافات بین طوایف، با حضور روسای طوایف و ریش سفیدان پرداختیم.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه حضور مردم و سمن‌ها در جهت کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی بسیار موثر است، تصریح کرد: سیاست ما نسبت به آن دسته از پرونده‌هایی که با شکایت شاکی خصوصی آغاز می‌شود و با رضایت شاکی خصوصی ختم می‌شود، این است که در دادگستری مطرح نشود و این پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف و با حضور مردم، خصوصا ریش سفیدان مسئله حل و فصل شود.
آیت الله رئیسی اظهار کرد: در جلسه همکاران قضایی در سطح استان نکاتی مطرح شد و ریاست کل دادگستری گزارشی از پیشرفت کار استان ارائه دادند و ما در این جلسات بر اجرای قانون به صورت یکسان و با عدالت تاکید کردیم.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید.

رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای اداری استان سیستان و بلوچستان: هیج کارگاه و کارخانه‌ای در کشور نباید تعطیل شود/ تاکید بر تلاش همه مدیران برای کمک به کارآفرینان و سرمایه گذاران
۱۳۹۸/۰۲/۱۱ - ۲۰:۵۲

آیت الله رئیسى رئیس قوه قضاییه پس از دیدار با نخبگان، اساتید، اعضاى هیئت علمى دانشگاه و دانشجویان در جلسه شوراى ادارى استاندارى سیستان و بلوچستان حاضر شد.

آيت الله رئيسى، رئيس قوه قضاييه ضمن تشكر از مديران و نيروهاى آن ها در استان سيستان و بلوچستان گفت: حضور در اين جلسه براى بنده و شنيدن نقطه نظرات حضرات آقايان مديران، امام جمعه محترم و نماينده مقام معظم رهبرى، استاندار و امام جمعه اهل سنت و نمايندگان مردم در مجلس شوراى اسلامى و تك تك آقايان و مديران بسیار مغتنم بود.

رئيس قوه قضاييه تصريح كرد: نكات قابل توجهى بيان كرديد و من هم يادداشت كردم. شايد نشود به همه آن نكاتى كه فرموديد من در اين فرصت بپردازم اما اجمالا اشاره اى مى كنم به تمام نكاتى كه اشاره كرديد و جا دارد كه از حضور همه به ويژه اصحاب رسانه كه تا اين ساعت زحمت كشيدند و حضور دارند و همه خدمتگزاران به اين جلسه و نشست تشكر كنم و هم از حوصله همكاران خودم كه در خدمتشان هستيم، دوستان ستاد قوه قضاييه تشكر كنم.


وى خاطرنشان كرد: نسبت به نكاتى كه فرموديد من اشاره كنم، بخشى از كمبودها را در رابطه با سازمان هاى وابسته يا دادگاه هاى برخى از مناطق مطرح كرديد. سازمان پزشكى قانونى، سازمان ثبت و برخى از دادگاه ها كه به نظر آقايان در جلسه بايد در برخى از مناطق دادگاه هايى برپا شود.


آيت الله رئيسى اذعان كرد: اين موضوع را در جلسه شوراى قضايى كه فردا در خدمت همكاران هستيم بررسى مى كنيم و كمبودهايى كه در حوزه هاى مختلف است را در آنجا طرح مى كنيم تا دنبال شود.


وى عنوان كرد: نسبت به افراد فاقد شناسنامه كه چند نفر از عزيزان مطرح كردند، حتما همينطور است و بالاخره نظاماتى دارد كه بايد پيگيرى كرد، آقاى وزير دادگسترى در جلسه ما حضور دارند، يادداشت مى كنند تا اين موضوع را هم در دولت مطرح كنند و پيگيرى كنند.

آيت الله رئيسى در ادامه اظهار كرد: حتما مشکل افرادى كه آقايان محترم گلايه مندند، براى شناسنامه بايد مرتفع شود.

رئيس قوه قضاييه در ادامه اظهار كرد: بحث ما در قاچاق كالا اين است كه آنكه از پشت به توليد كشور خنجر مى زند، حتما يك شهروند ما كه در نقطه صفر مرزى، كالايى را براى مصرف خود یا احیانا فروش حمل می کند، نيست. مساله ما شبكه هاى عظيم قاچاق كالاست.

وى بيان كرد: هيچ كارگاه و كارخانه اى در كشور نبايد تعطيل شود و تلاش همه مديران اين باشد كه به كارآفرينان و سرمايه گذاران كمك كنند.

[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/2097262_116.mp4"]

مشروح خبر را اینجا بخوانید.

آیت الله رئیسی: سیاسی بودن دانشجو و طلبه و انقلابی بودن حوزه و دانشگاه یعنی اینکه جامعه را بشناسند؛ نیاز جامعه را درک کنند و آماده خطر کردن برای رفع نیاز جامعه باشند
۱۳۹۸/۰۲/۱۱ - ۱۷:۳۸

رئیس قوه قضاییه در دیدار با نخبگان، اساتید و دانشجویان در دانشگاه زاهدان با بیان اینکه من از همه نکاتى که در این جلسه مطرح شد، استفاده بردم، اظهار کرد: خواهشم این است که به این جلسه بسنده نکنید و این جلسه آغاز یک ارتباط باشد و ما آمادگى داریم که حتما از دیدگاه‌ها و نظرات شما بهره ببریم. ما مرکز پژوهشى و پژوهشگاهى در قوه قضاییه داریم که اعضاى هیئت علمى در آن حضور دارند و حتما دیدگاه‌های شما قابل توجه است و  ارتباط شما با این مجموعه مى تواند به غنای دیدگاه‌ها و نظراتى که اساتید و دانشجویان گرامى مطرح کردند، منجر شود.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: مطالب، نظرات و دیدگاه هاى شما براى همه دستگاه‌ها به ویژه دستگاه ما حتما مفید فایده خواهد بود.

وى ادامه داد: یکى از فصل هاى مهم گام دوم انقلاب بحث علم و فناورى است که مقام معظم رهبرى مطرح کردند که بهترین بسترِ طرح آن دانشگاه است.

 

آیت الله رئیسى اذعان کرد: به برکت انقلاب اسلامى در حوزه علم و علم افزایى و فعالیت‌های دانشگاهی و فناورانه گام هاى بلند علمى و اجرایى برداشته شده است؛ خصوصا تاسیس شرکت هاى دانش بنیان. ما امروز بعد از گذشت این ایام پى بردیم که دانشگاه، دربرگیرنده صنعت، اقتصاد، سیاست و قضاست و همه ارکان جامعه باید در حوزه علم و در میدان اجرا و عمل با هم ارتباط مستقیم داشته باشند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه بیان کرد: مباحث مطروحه در پایان نامه‌ها و تحقیقات و پژوهش هاى کارشناسى ارشد، مقالات بسیار ارزشمندى در حوزه علوم انسانى، علوم تجربى، فنى و مهندسى و در بحث هاى بسیار مهم و حیاتى است، در حوزه هاى علمیه هم بحث هاى روز که مطرح مى شود و همچنین نظام موضوعاتى که امروز مورد توجه اساتید، پژوهشگران و محققان قرار مى گیرد، موضوعات مورد توجهى است.

var player = videojs('player_791889_2097409',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2097409',{},function (data) {}); }));

متن کامل را اینجا بخوانید.

آیت الله رئیسی: سیاست ما جذب قضات بومی است/ حوزه‌های علمیه باید در عرصه پاسخگویی به انواع شبهات القائی که دشمن قصد دارد در دل جوانان ایجاد کند، فعال باشند
۱۳۹۸/۰۲/۱۱ - ۱۵:۵۹

آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه در ابتدای دیدار با علمای شیعه و سنی در تعریف علم و عالم اظهار کرد: وجود مقدس نبی اکرم(ص) در روایتی در تعریف علم می‌فرماید «الْعِلْمُ آیَةٌ مُحْکَمَةٌ أَوْ فَرِیضَةٌ عَادِلَةٌ أَوْ سُنَّةٌ قَائِمَةٌ» به این معنا که علم و دانش نسبت به حقایق حقه، دانایی نسبت به اخلاق فاضله و کریمه و دانایی نسبت به احکام و باید‌ها و نباید‌های الهی است.

وی افزود: همه زندگی انسان معاصر را هم در حوزه باورها، هم در حوزه اخلاق و هم در حوزه احکام، فقه و آموزه‌های دینی شکل می‌دهد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه عنوان کرد: در آموزه‌های دینی آنچه برای یک عالم اهمیت دارد، علم و علم افزایی است. حوزه اول علم و دانش، حوزه دوم تبلیغ و حوزه سوم ساحت اجراست.

آیت الله رئیسی در خصوص حوزه علم و دانش بیان کرد: امروز حوزه‌های علمیه اعم از حوزه‌های علمیه اهل سنت و حوزه‌های علمی شیعی باید ضمن استفاده از منابع غنی دینی و فقهی تلاش کنند بدور از هرگونه اندیشه تحجر و التقاط، اندیشه ناب دینی و آنچه که بزرگان دین به ما آموخته اند را فرا بگیریم و یقین کنیم آنچه که باعث سعادت دنیا و آخرت جامعه ماست، برقراری جامعه مبتنی بر آموخته‌هایی است که از دین و آموزه‌های دینی برخاسته باشد. اینکه فرموده‌اند:"العلم سلطان"حقیقتا باید در حوزه‌ها به تولید علم، مبتنی بر همان منابع غنی که وجود دارد، پرداخت.

وی اظهار کرد: ما به هیچ عنوان در پاسخگویی به سوالات بسیاری که امروز پیش روی ماست و تغییراتی که در عالم ارتباطات و فضای دیجیتال اتفاق افتاده است، مبتنی بر فقهی غنی ناتوان نیستیم. همچنین در پاسخگویی به انواع و اقسام سوالات در مسائل مستحدثه هم ناتوان نیستیم. مسائلی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و اداره امور در جامعه‌ای که می‌خواهد مبتنی بر دین زندگی کند، وجود دارد که فقه اسلامی کاملا قادر است با تلاش علما در حوزه‌ها و اندیشمندان و پژوهشگران و محققان با آخرین یافته‌های مبتنی برعلم و دانش به آنها پاسخ دهد. ما با استفاده از تعالیم وجود مقدس نبی مکرم اسلام(ص) و اولیای دین می‌توانیم به تمامی این سوالات و شبهاتی که امروز از ناحیه شبهه افکنان در ذهن و دل جوانان عزیزمان ایجاد می‌شود، پاسخ دهیم.

رئیس دستگاه قضا در ادامه عنوان کرد: امروز حوزه‌های علمیه هم باید از غنای علمی و از آخرین یافته‌هایی که در عرصه علم و دانش و فرهیختگی وجود دارد، برخوردار باشند و هم در عرصه پاسخگویی به انواع شبهات القائی که دشمن قصد دارد در دل جوانان ایجاد کند، فعال باشند؛ بویژه جامعه ما که امروز می‌خواهد براساس دین اداره شود، سوالات بسیاری را پیش روی دارد. دلیل وجود این پرسش‌ها هم این است که جامعه ما می‌خواهد تمام روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و همه شئونش براساس دین اداره شود. سوالاتی مطرح است که باید مبتنی بر فرهنگ غنی دینی و آنچه آموخته وجود مقدس امام صادق(ع) است و نیز بر اساس فرهنگ غنی که امروز در اختیار جامعه اسلامی ماست، بدور از هرگونه تحجر و التقاط و مبتنی براسلام ناب پاسخ داده شود و لازم است درحوزه‌های علمیه کار و تلاش شود تا به غنای علمی در پاسخگویی به تمامی نیاز‌های امروز دست یابیم.

آیت الله رئیسی با اشاره به دومین ساحتی که علمای دین در آن وظیفه دارند و ساحت تبلیغ و بیان آموزه‌های دینی، تربیت نفوس مستعده و تربیت جامعه است، تصریح کرد: امروز باید در جامعه برای تبلیغ دین و آموزه‌های دینی تلاش کرد. فضای رسانه‌‌ای که امروز در رسانه‌های ضد اسلامی وجود دارد، می‌خواهد جامعه موحد ما را با القاء الحاد و بی دینی، از فرهنگ غنی اسلامی منحرف کند.

وی تاکید کرد: امروز وظیفه علمای دینی، تریبون داران، مربیان ( و در روز معلم با ارج نهادن به مقام شهید بزرگوار آیت الله مطهری) معلمان و فرهنگ‌دوستان کشور و رسالت پیامبرگونه‌ای که به دوش علما سنگینی می‌کند، ترویج و تبلیغ دین و انسان سازی در جامعه است؛ جامعه سازی قرآنی مبتنی بر فرهنگ دینی است که وظیفه‌ای مهم است. وظیفه تبلیغ وظیفه‌ای بسیار سترگ و سنگین است که بر دوش همه علما سنگینی می‌کند.

رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: تربیت، راهکار اول مقابله با هرگونه لغزش و آسیب در حوزه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. راهکار‌های بعدی، برخورد و اقدام است. مثالش را از مواد مخدر عنوان می‌کنم. باید با کسانی که به خودشان اجازه می‌دهند هم جوانان جامعه را با شیوع مواد مخدر به خطر اندازند و هم فرهنگ و اقتصاد جامعه را با خطر جدی مواجه کنند و هم مفاسد اجتماعی ناشی از شیوع مواد مخدر را گسترش دهند، برخورد کرد. امروز بالاترین رقم زندانیان ما را مجرمان مواد مخدر تشکیل می‌دهند.

آیت الله رئیسی در ادامه عنوان کرد: راهکار مقدماتی برخورد با جرم این است که افراد بدانند کار‌های آنان چه خطرات و مفاسدی به دنبال دارد. وظیفه علمای شیعه و سنی و دستگاه‌های فرهنگی و تبلیغی این است که در جامعه مخاطرات این بلای خانمانسوز را گوشزد کنند. افرادی که به نحوی انگیزه جرم در آن‌ها پرورش می‌یابد، این انگیزه و اندیشه جرم باید در آن‌ها از بین برود.

وی گفت: در رخداد یک جرم چند مقدمه وجود دارد: انگیزه جرم، اندیشه جرم و ابزاری که برای جرم، موجود است. ما باید انگیزه‌های مجرمانه را با تربیت از بین ببریم. هشداردادن و نشان دادن سیمای کسی که برای پول به جنایت و خیانت و جرم دست می‌زند، باید بگونه‌ای باشد که مخاطب، آینده این لغزش و جرم و پیامد‌های این خیانت را ببیند.

وی افزود: اگر پیامد‌های بسیاری از جرم‌ها برای مجرمان و کسانی که انگیزه جرم در وجودشان هست، نشان داده شود که آینده اقدامات مجرمانه این است، آیا باز هم صد‌ها جوان امروز بواسطه مواد مخدر بی خانمان می‌شوند؟ آیا باز هم صد‌ها خانواده بهم می‌ریزند؟ صد‌ها طلاق واقع می‌شود و صد‌ها آسیب اجتماعی با پول اندوزی و مال پرستی یک مجرم به جامعه تحمیل می‌شود؟ شاید اگر بسیاری از این جلوه‌های آینده و عاقبت کار برای مردم تبیین شود، بسیاری از مجرمان به جرم دست نزنند. به همین دلیل رسالت تبلیغی بسیار مهم است. بسیاری از کسانی که امروز دچار انحراف می‌شوند، به دلیل آن است که افکار نادرست و انحرافی به اسم دین به جامعه القاء می‌شود. امروز خطر آن است که به نام دین، دین را از بین ببرند و به نام قرآن به قرآن حمله کنند و به نام اسلام، اسلام را در مخاطره بیفکنند و در طول تاریخ هم اینگونه بوده است.

آیت الله رئیسی با اشاره به جریان وهاییت و وهابیت که دست ساخته انگلیسی‌ها است، گفت: همه، تاریخ این جریان و تشکیل آن‌ها را می‌دانند. در طول تاریخ دیگران به دنبال موضوعات دیگر بودند، اما انگلیسی‌ها به صورت خاص به دنبال دین مردم بودند. آن‌ها به دنبال این بودند که در رابطه با دین چه اتفاقی بیفتد. ریشه دین سازان در طول تاریخ در انگلیس است. بسیاری از  جریان‌های دست ساخته انگلیس را ببینید که با جوامع چه کرده اند. این جریانات تازگی ندارد و مربوط به یکی دو قرن قبل است. جریان کهنه‌ای در دین سازی در جوامع هست و طوری نمی‌سازند که افراد حساسیت پیدا کنند. به نحوی القاء می‌کنند که تصور کنند همین آموزه‌ها، آموزه‌های دین است. لذا اینجا هم رصد کردن وضعیت فرهنگی و شناخت نقاط انحراف بسیار مهم است. آیت‌الله رئیسی با تاکید بر اینکه در اینجا رصد کردن علما بسیار مهم است، گفت: باید وضعیت فرهنگی جامعه را رصد کنند و نقاط انحراف را بشناسند و در زمان لازم به مردم هشدار دهند که که فلان موضوع دارد جامعه را در مقابل یکدیگر قرار می‌دهد و اختلاف ایجاد می‌کند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

 

دیدار رئیس قوه قضاییه با قضات و کارکنان دستگاه قضایى استان سیستان و بلوچستان
۱۳۹۸/۰۲/۱۱ - ۱۱:۳۴

آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه در ادامه سفر به استان سیستان و بلوچستان در حسینیه ثارالله در زاهدان با قضات و کارکنان دستگاه قضایى استان سیستان و بلوچستان دیدار کرد.

آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه در جریان سفر به استان سیستان و بلوچستان طی سخنانی در جمع قضات و کارکنان قضایی این استان ضمن تشکر صمیمانه از زحمات و مجاهدت‌های ایشان گفت: امر قضا امر بسیار مهم و خطیری است که امروز مسئولیت آن بر عهده ما می‌باشد. در اجرای این مسئولیت دو اصل اساسی علم و تقوا بسیار حائز اهمیت است.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: نسبت به شرط علم برای قضاوت، بزرگان شرط اجتهاد را برای قضاوت تعیین کرده‌اند؛ اما اعلام داشته‌اند که در صورت نبود مجتهد به هر دلیل، مقلدان آشنا به قضا هم می‌توانند کار قضاوت را انجام دهند.

وی افزود:، اما نسبت به شرط تقوا و صیانت نفس هیچ فقیهی تنازل نکرده؛ یعنی هیچ کس اجازه نداده که امر قضا را فردی که ناصالح است به عهده بگیرد.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به ضرورت عادل بودن قاضی و تأکید فقها و علما براین اصل مهم اظهار داشت: عدالت یک ملکه نفسانی است. ما یک عدالت حداقلی داریم که عبارت است از ترک کبائر و عدم اصرار بر صغائر. این عدالت برای شاهد و برای امام جماعت در محراب عبادت است.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد:، اما عدالتی هم وجود دارد که بر جوارح انسان حاکم است و در برون و درون انسان جلوه گر می‌شود و یک عدالت حداکثری هم داریم که فرمود" قُتِلَ عَلِیٌّ فِی مِحْرَابِ عِبَادَتِهِ لِشِدَّةَ عَدْلِهِ" علی (ع) را شهید کردند، چون عادل بود.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه باید سعی کنیم قضای ما قضای امیر المومنین علیه السلام باشد، گفت: شرط خروج از تهدید‌ها و تطمیع‌ها تقواست. اگر انسان شرط صیانت نفس و تقوای الهی را داشته باشد، از میان سد‌های دشمن ساخته و شیطان ساخته یک خروج گاه پیدا می‌کند و در این امر ما سخت نیازمند ملکه فرقان و تمییز بین حق و باطل هستیم.

مشروح خبر را اینجا بخوانید

var player = videojs('player_603313_2096738',{poster:'/fileshttps://www.mizan.news/news/1398/2/12/2097472_837.jpg',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/2096738',{},function (data) {}); }));
رئیس قوه قضاییه: همزیستی هزار ساله شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان عامل توسعه یافتگی و زندگی سعادتمند مردم منطقه بوده است
۱۳۹۸/۰۲/۱۱ - ۱۱:۰۱

آیت الله رئیسى رئیس قوه قضاییه پس از ورود به استان سیستان و بلوچستان و حضور در گلزار شهداى زاهدان، براى دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران، سران طوایف و اقشار مردم در محل دفتر نمایندگى ولى فقیه در امور اهل سنت حاضر شد.

آیت الله رئیسی در دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران، سران طوایف و اقشار مردم اظهار کرد: در استان سیستان و بلوچستان شیعه و سنی بیش از هزار سال است در کنار هم زندگی می‌‎کنند و آنچه در این منطقه وجود دارد این است که سیستانی و بلوچ و از هر قومیتی با یکدیگر وحدت، یکپارچگی و انسجام دارند و اگر مشکلی وجود داشته باشد مربوط به جریانات بیگانه‌ای است که اهداف خاص شیطانی را دنبال می‌کنند و مسئله آن‌ها شیعه و سنی نیست.

وی افزود: اگرچه ممکن است به نام شیعه باشد؛ اما شیعه‌ای که اختلاف افکنی کند که ما او را شیعه نمی‌دانیم و سنی هم در کسوت تسنن بخواهد در جامعه اختلاف بیندازد را سنی نمی‌دانیم.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در فرمایشاتشان فرمودند: چه شیعه انگلیسی و چه سنی آمریکایی اهداف سیاسی را دنبال می‌کنند و دنبال ایجاد وحدت و انسجام در جامعه نیستند.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: مردم این خطه بیش از هزار سال ریشه همزیستی مسالمت آمیز دارند و این وحدت و انسجام و یکپارچگی هم در توسعه یافتگی منطقه و هم در جهت یک زندگی بسیار سعادت بخشی که بتواند دنیا و آخرت را تضمین کند، موثر است.

وی با اشاره به اینکه مردم این خطه مردم بسیار پرتلاش و سخت کوشی هستند، گفت: شاید از صحنه‌های تلویزیون، برخی از جلوه‌های تلاش و مجاهدت مردم این خطه را دیده‌ایم؛ اما آنچه بیش از همه در این منطقه جلب توجه می‌کند، مسئله مرزبانی مخلصانه مردم این خطه است.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مرزبانی این خطه در مقابل بیگانگان بسیار اهمیت دارد، اظهار کرد: اولا مرز فرهنگی و بعد مرز اقلیمی و سرزمینی مورد توجه است.

آیت الله رئیسی در تبیین مرز فرهنگی ادامه داد: مردمی دلداده به خدا و ارزش‌های الهی و مردمی با کرامت در این خطه حضور دارند.

وی در بیان تعریف کرامت خطاب به خانواده شهدا و روسای طوایف و قبائل بیان داشت: بسیار مهم است که انسان، انسان باکرامتی باشد. انسان یک کرامت ذاتی دارد و خداوند به همه انسان‌ها کرامت ذاتی مرحمت کرده است و همینکه ما انسان شدیم بر سایر موجودات عالم برتری داریم؛ اما اگر در کنار این کرامت ذاتی یک کرامت اکتسابی هم بود که انسان با عمل به دستورات الهی، با صبر در گروء فرامین پروردگار متعال و رسول گرامی او کسب کرامت، خودسازی و جامعه سازی قرآنی کرد، این انسان یک کرامت خاصی دارد.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان داد: سنی باشد یا شیعه، اگر دلداده به خدا و عبد خدا بود و این انسان سر در مقابل دشمن فرود نیاورد و در راه انجام وظایف با همه وجود حضور یافت، به کرامت خاص رسیده است.

مشروح خبر را اینجا بخوانید

ادای احترام رئیس قوه قضاییه به مقام شامخ شهدا
۱۳۹۸/۰۲/۱۱ - ۰۹:۴۲

آیت الله رئیسى، رئیس قوه قضاییه پس از ورود به استان سیستان و بلوچستان براى اداى احترام به مقام شامخ شهیدان در گلزار شهداى زاهدان حاضر شد.

 

رئیس قوه قضاییه همچنین با خانواده شهید موسى نورى قلعه نو، شهید حسینعلى کیانى، شهید حاج محسن خزائى و شهید عقیل شیبک دیدار کرد.

 

تشریح اهداف سفر به استان سیستان و بلوچستان
۱۳۹۸/۰۲/۱۱ - ۰۸:۵۰

آیت الله رئیسی در بدو ورود به استان سیستان و بلوچستان در جمع خبرنگاران اهداف سفر به این استان را تشریح کرد و گفت: توفیقی برای بنده است که در اولین روز‌های مسئولیتم، به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده و عرض ادبی به طوایف، مردم عزیز پرتلاش این منطقه و مسئولان خدمتگزار و مخلصی که به مردم خدمت می‌کنند، داشته باشم.

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان علیرغم داشته‌های بسیاری که از نظر مادی و معنوی دارد و بهره‌مندی از جوانان برومند و پرتلاش، جزء استان‌های غیربرخوردار محسوب می‌شود و کار‌های بسیاری در این مدت چهل ساله انقلاب اسلامی به برکت انقلاب در این منطقه انجام شده است؛ اما نسبت به آنچه انجام شده باز هم باید کار‌های بسیاری صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: دیدار با مردم عزیز، مسئولان خدمتگزار، روحانیون و علمای شیعه و سنی، دیدار با مسئولان قضایی منطقه، مطلع شدن از مشکلات و تنگنا‌هایی که برای همکاران قضایی، اداری و سازمانی در این منطقه وجود دارد جزو برنامه‌های این سفر است و امیدواریم بتوانیم تا جایی که از دست ما برمی‌آید نسبت به رفع مشکلات اقدام کنیم.

رئیس قوه قضاییه وارد استان سیستان و بلوچستان شد
۱۳۹۸/۰۲/۱۱ - ۰۸:۴۴

آیت الله رئیسى، رئیس قوه قضاییه در صدر هیات بلندپایه قضایى لحظاتى پیش وارد استان سیستان و بلوچستان شد.

همزمان با ورود رئیس قوه قضاییه به فرودگاه زاهدان، مقامات قضایى، دولتی، انتظامى و نظامى و سران طوایف این استان براى استقبال از آیت الله رئیسى در فرودگاه حاضر شدند.

 

 

به گفته رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان همزمان با سفر رئیس قوه قضاییه به این استان شش هیات از مسئولان عالی رتبه قضایی به شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان اعزام و مسایل و مشکلات قضایی مردم در این شهرستان‌ها را بررسی می‌کنند که مشکلاتی که توسط این هیات در استان جمع آوری می‌شود در جلسه مسئولان عالی رتبه قضایی بررسی و تصمیمات لازم برای حل آن‌ها اتخاذ می‌گردد.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی گفته است دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، دیدار با نخبگان، دیدار با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های استان، دیدار با روحانیون شیعه و سنی در استان، دیدار با قضات و کارکنان دادگستری استان، حضور در شورای اداری و بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع مشکلات دستگاه قضایی از مهمترین برنامه‌های سفر رئیس قوه قضاییه به استان است. همچنین بازدید از مناطق سیل زده منطقه سیستان نیز در دستور کار رئیس قوه قضاییه قرار دارد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *