دیوان عدالت اداری تصمیم گیرنده نهایی درباره اخذ عوارض در محدوده زوج و فرد
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، محسن هاشمی رفسنجانی در پایان سی و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بررسی جزئیات مصوبه آب بهای شهر تهران اظهار کرد: در این رابطه، مصوبهای از شورای قبل وجود داشت که اجازه داده میشد به آب بها سالانه مبلغی اضافه شود.
وی با تاکید بر اینکه میزان افزایش آب بها با توجه به بازههای مصرف متفاوت است، افزود: در رابطه با بهای آب، برق و گاز بازههای مصرفی وجود دارد که براساس آن مصرف کنندگان در بازههای ۱۵ متر مکعب بین ۱۵ تا ۳۰ متر مکعب و بالای ۳۰ متر مکعب تقسیم میشوند و هرچه میزان مصرف بیشتر باشد به ازای آن به مبلغ قبل نیز افزوده میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در واقع، براساس این مصوبه افرادی که در زمره مصرف کنندگان کم قرار میگیرند آب بهایشان کمتر از ۷ درصد افزایش پیدا میکند و مشترکین پرمصرف باید حدود ۲۰ درصد بر میزان آب بهایشان افزوده شود، اما به صورت کلی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد براساس آئین نامه به آب بها افزوده میشود.
هاشمی با اشاره به اینکه تهران به ۱۲ تصفیه خانه نیازمند است، عنوان کرد: سیستم لوله گذاری تهران فرسوده شده و بین ۲۲ تا ۲۵ درصد هدرفت آب گزارش میشود. همچنین، سیستم اضطراری به هنگام زلزله هنوز به اتمام نرسیده و باید برای آن فکری شود. در واقع، تلاش این است تا شرکت آبفای استان تهران بتواند پروژههای خود را به اتمام برساند.
وی با بیان اینکه شورا همیشه توجه ویژهای به مستضعفین دارد، افزود: افراد کم مصرف و ساکنان شهر تهران از میدان انقلاب تا به پایین، کمترین میزان افزایش قیمت آب را دارند و در مناطق ۱، ۲ و ۳ بیشترین افزایش قیمت آب اتفاق میافتد.
هاشمی با بیان اینکه تمام مصوبات شورای شهر تهران در هیئت تطبیق فرمانداری مورد بررسی قرار میگیرد و اگر مغایرتی وجود داشته باشد این موضوع به شورا اعلام خواهد شد، گفت: اگر اعتراضی نسبت به افزایش قیمتها وجود داشته باشد و دولت اعلام مخالفت کند سازمان حمایت از مصرف کننده باید این موضوع را اعلام کند و در نهایت اگر این مخالفت به تایید رسید این شرکت موظف است میزان یارانه لازم را پرداخت کند.
وی در ادامه به لایحه دیگری که در شورا مورد بررسی قرار گرفت اشاره کرد و افزود: موضوع ساماندهی مراکز آموزشی شهرداری تهران بحث دیگری بود که امروز در صحن شورا مطرح شد. طی سالهای گذشته این مراکز تعدادشان به ۹ مورد رسیده و در واقع شهریه نیز دریافت میکنند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر این نکته که تعداد زیادی از رشتههایی که در این مراکز آموزش داده میشوند، در مراکز دیگر نیز ارائه میشوند، تصریح کرد: الزامی وجود ندارد که تمام رشتهها در این مراکز تدریس شود، البته با توجه به کامل نبودن اطلاعات و احتیاج به بررسی بیشتر این فرصت به وجود نیامد که کلیات لایحه به رای گذاشته شود و از دستور خارج شد.
هاشمی تاکید کرد: هم اکنون حدود ۳ هزار تا ۳ هزار و ۸۰۰ دانشجو در این مراکز تحصیل میکنند که ۵۸ درصد آنها خارج از شهرداری تهران مشغول به فعالیت هستند. شهرداری تهران روی این موضوع توافق دارد که این مراکز تعدادشان به ۲ تا ۴ مورد تقلیل پیدا کند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سرانجام شکایت پلیس از شهرداری تهران درباره اخذ عوارض در محدوده زوج و فرد توضیح داد: این موضوع در جلسه هم اندیشی یکشنبه با حضور معاون حمل و نقل و ترافیک و شهردار تهران مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به اینکه در سال جدید محدودهای به عنوان زوج و فرد وجود ندارد و همچنین اختلاف دیدگاههایی میان معاون حمل و نقل و ترافیک، اعضای شورا و پلیس راهور در این خصوص دیده میشود، قرار شد نظرات به دیوان عدالت اداری فرستاده شود و در نهایت دیوان رای نهایی را اعلام کند. پس از نظر ما این موضوع پایان یافته است.