چرا "سالک" ریشهکن نمیشود؟
نوید دانایی با اشاره به دلایل تداوم این بیماری در مناطقی از استان سمنان و عدم ریشهکنی آن اظهار کرد: عدم همراهی و همکاری مردم محلی در آموزشها و عدم تاثیر برنامههای آموزشی و... اصلیترین دلیل عدم ریشهکنی این بیماری است.
وی با بیان اینکه انگل سالک در زخم انسان و حیوان زندگی میکند از این بیماری به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان نام برد و افزود: انگل سالک در بدن پشه خاکی سیر تکاملی پیدا کرده و با نیش پشه منتقل میشود. همچنین پشههای خاکی که از این زخمها تغذیه میکنند انگل آن را منتقل و سبب ابتلا به این بیماری میشوند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان با بیان اینکه متاسفانه برخیها به سلامت خود هم اهمیت نمیدهند، خاطرنشان کرد: راه مقابله با این بیماری و ریشهکنی آنها آموزش عمومی و گفتگو با جوامع محلی درگیر این بیماری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه نیازمند آموزش بیشتر در این بخش هستیم، افزود: اثرگذاری برنامههای آموزشی و پیشگیرانه منوط به همکاری و همراهی مردم منطقه است.
دانایی با بیان اینکه رسانهها میتوانند نقش مهمی در این زمینه داشته باشند، خاطرنشان کرد: انتظار میرود که رسانههای سراسری و محلی توجه بیشتری به آموزش و سلامت داشته باشند.
این پزشک متخصص بر ضرورت توجه به خودمراقبتی تاکید و تصریح کرد: باید با آموزش و تعمیق فرهنگ سلامت و آموزش مسوولیتپذیری افراد در قبال سلامت خود را افزایش دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه باید به آموزش به طوره ویژه توجه شود، گفت: یکی از اصلیترین وظایف دانشگاههای علوم پزشکی، شبکههای بهداشت و... کمک به فرآیند آگاهیبخشی و ارتقا سطح دانستگی افراد است.