صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صالحی امیری: آکادمی قلب و بخشی از هویت کمیته ملی المپیک است

۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۸:۳۶
کد خبر: ۵۱۳۷۵۷
دسته بندی‌: ورزشی ، سایر حوزه ها
صبح امروز و با برگزاری مراسم افتتاحیه با حضور صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک دپارتمان‌های پیشگیری از آسیب‌های ورزشی، قلب ورزشی و تاریخ شفاهی ورزش ایران به طور رسمی آغاز به کار کردند.

به گزارش گروه ورزشی و به نقل از سایت کمیته ملی المپیک، در ابتدای این مراسم قراخانلو رئیس آکادمی ملی المپیک ضمن خیرمقدم به ریاست و اعضای هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک و دیگر میهمانان این مراسم چکیده‌ای از عملکرد آکادمی ملی المپیک در سال ۱۳۹۷ را عنوان کرد و اظهار داشت: احیای نقش و جایگاه آکادمی پیرو برنامه راهبردی کمیته المپیک جزو مهمترین اهداف ما است.

وی افزود: توسعه ورزش قهرمانی از نظر علمی، پیشرفت و بروز کردن بخش سخت افزاری و نرم افزاری، توجه به ورزش زنان و جوانان، افزایش همکاری‌های لازم با کمیته بین المللی المپیک و بین‌المللی شدن آکادمی و همچنین ارائه خدمات لازم به تیم‌های اعزامی ایران در المپیک ۲۰۲۰ و المپیک جوانان ۲۰۲۲ جزو اولویت برنامه‌های این مجموعه است.

قراخانلو در ادامه اشاره‌ای مختصر به فعالیت‌های انجام گرفته در مراکز و بخش‌های مختلف آکادمی نظیر مرکز سنجش و توسعه قابلیت‌های جسمانی، مرکز مدیریت ورزشی، مرکز آموزش، مرکز پزشکی ورزشی، روانشناسی ورزشی مرکز مطالعات و امور فرهنگی و اطلاع‌رسانی، مرکز تمرینات آبی، اماکن ورزشی نموده و در خصوص کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی، جلسات، همایش‌ها و همچنین فعالیت این آکادمی در زمینه همکاری با جمعیت امام علی (ع) و ارائه خدمات به کودکان کار تحت پوشش این جمعیت توضیحاتی را ارائه کرد.

در جریان این مراسم صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک ضمن بیان اینکه آکادمی قلب و بخشی از هویت کمیته ملی المپیک است و باید نگاه و توجه به این مجموعه بیش از پیش شود گفت: خوشبختانه کمیته و آکادمی امروز دارای برنامه راهبردی هستند و معتقدیم که یکی از آسیب‌های جدی در ورزش روزمرگی و سلیقه محوری است، فرهنگ نادرستی که سال‌ها با آن روبرو هستیم.

رئیس کمیته المپیک گفت: به همین منظور تصمیم گرفتیم در این دوره و برای خروج از روزمرگی برنامه راهبردی تعریف و مرحله به مرحله اجرا کنیم که یکی از آنها در حوزه آکادمی است.

صالحی امیری در ادامه تصریح کرد: نیاز به توسعه بین‌المللی و کسب کرسی موضوع مهمی است که بدون آن راه به جایی نخواهیم برد. جهت گیری ما به سمت توسعه و بکارگیری ظرفیت‌ها در دیپلماسی ورزشی است.

وی به فعالیت ۱۷ کمیسیون کمیته المپیک اشاره کرد و افزود: یکی از این کمیسیون‌ها ورزش و زنان است و ما در ورزش زنان مدعی هستیم که در برنامه ۱۰ ساله تعریف کردیم، باید تبعیض جنسیتی در فکر و اندیشه و عمل برداشته شود تا زنان از نظر کمی و کیفی همانند مردان در ورزش قهرمانی شرکت کنند.

صالحی امیری به نوسازی توسعه زیر ساخت‌ها و تجهیزات در حوزه ورزش اشاره کرد و افزود: نسل آینده طی ۱۰ تا ۲۰ سال آینده نباید دغدغه‌ای در زمینه تجهیزات ورزشی داشته باشد و توسعه زیر ساخت‌ها را باید جدی گرفت. انسجام بخشی به فعالیت‌ها و توجه بیش از پیش به پیشکسوتان و قهرمانان، ساماندهی نیرو‌های انسانی و... در دستور کار این کمیته قرار دارد.

صالحی امیری ضمن بیان این مطلب که باید فعالیت‌های پژوهشی در تمامی زمینه‌ها نظیر تاریخ شفاهی ورزش و موزه المپیک افزایش یابد افزود: در زمینه تولید فکر و اندیشه و نرم افزار دچار آسیب هستیم که باید جبران شود.

همچنین باید فعالیت‌های علمی و آموزشی را بخشی از هویت سازمان بدانیم و در جهت تقویت آن بکوشیم.

محمدحسین علیزاده از دیگر سخنرانان این مراسم بود که گزارشی از فعالیت‌های انجام گرفته در خصوص راه اندازی دپارتمان پیشگیری از آسیب‌های ورزشی را به حاضرین ارائه داد.

وی با بیان اینکه ما امروز به دنبال این مفهوم هستیم که آسیب را علاوه بر درمان می‌توان پیشبینی و پیشگیری کرد گفت: کمیته بین المللی المپیک در رابطه با این موضوع پروژه‌های ۱۳ گانه‌ای را در نقاط مختلف دنیا تحت پوشش خود دارد که تحقیق متن اول آن است. اگر کار در دپارتمان پیشگیری از آسیب‌های ورزشی به خوبی پیش برود می‌توان ایران را نیز در کنار ۱۳ پروژه ذکر شده قرار داد.

در ادامه این مراسم مهدی انوری متخصص قلب و عروق توضیحاتی را در خصوص فعالیت‌های انجام شده در زمینه راه اندازی دپارتمان قلب ورزشی ارائه داد وگفت: امروزه بیماری‌های قلبی و عروقی سن ابتلا به آن بسیار پایین آمده است. ورزشکاران افراد سالم جامعه هستند که به خاطر نوع فعالیت فیزیکی و بیماری‌های خاموشی که دارند، بیش از ۸۰ درصد از آمار مرگ‌های ناگهانی و ایست قلبی را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه این مشکل در ورزشکاران قابل شناسایی و پیشگیری است گفت: در کشور ایتالیا بیش از ۳۰ سال است که این کار در حال انجام است و متخصصین ایتالیایی توانسته‌اند ۹۰ درصد از آمار مرگ‌های ناگهانی مرتبط با قلب را کاهش دهند. ما در دپارتمان قلب ورزشی علاوه بر کار‌های غربالگری، به بحث آموزش و پژوهش خواهیم پرداخت.

شهرزاد کردبچه دبیر شورای سیاست گذاری تاریخ شفاهی ورزش ایران دیگر سخنران این مراسم بود که در رابطه با فعالیت‌های انجام شده در دپارتمان تاریخ شفاهی توضیحاتی را ارائه داد.

وی گفت: تاریخ شفاهی ورزش نیاز به یک بازنگری دارد و باید برای پژوهش در تاریخ ورزش با توجه به مستندات موجود، اساتید، صاحب نظران و ورزشکاران وارد گفت‌وگو شویم و اطلاعات لازم را جمع آوری کنیم. ما در دپارتمان تاریخ شفاهی ورزش ضمن انجام پژوهش به تربیت پژوهشگران در این زمینه می‌پردازیم و همچنین در زمینه ارتقاء اشخاصی که با توجه به اهداف ما فعالیت می‌کنند گام‌هایی را برداشته‌ایم.

شهرزاد کردبچه در ادامه به تعاریفی از تاریخ شفاهی پرداخته و توضیحاتی در رابطه با چشم اندازها، اهمیت و ضرورت تاریخ شفاهی ورزش به حاضرین ارائه داد. بسط و گسترش پژوهش در زمینه تاریخ ورزش ایران، تعیین محتوا برای کانال المپیک، روایتی از ناگفته‌های تاریخ ورزش ایران، تدوین تاریخچه کمیته ملی المپیک و کمیته ملی پارالمپیک براساس تاریخ شفاهی و ارائه تصویری زنده از تاریخ ورزش ایران نمونه‌هایی از اهداف دپارتمان تاریخ شفاهی ورزشی هستند.

وی در پایان طرح‌های تصویب شده در شورای سیاستگذاری تاریخ شفاهی ورزش را اینگونه برشمرد: تاریخ شفاهی فوتبال، تاریخ شفاهی تحولات ورزش ایران، تاریخ شفاهی کشتی ایران و تاریخ شفاهی مطبوعات ورزشی ایران.

گفتنی است در ادامه این مراسم احکام مسئولان دپارتمان‌های ذکر شده توسط صالحی امیری به محمدحسین علیزاده مسئول دپارتمان پیشگیری از آسیب‌های ورزشی، مهدی انوری مسئول دپارتمان قلب ورزشی و شهرزاد کردبچه مسئول دپارتمان تاریخ شفاهی ورزش ایران اعطاء شد.

در پایان این مراسم دپارتمان‌های قلب ورزشی، پیشگیری از آسیب‌های ورزشی و تاریخ شفاهی ورزش ایران به طور رسمی توسط رئیس کمیته المپیک، رئیس آکادمی ملی المپیک و اعضای هیئت اجرایی افتتاح و آغاز به کار کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *