صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اشرف غنی: "لویه جرگه صلح" مقدمه آغاز مذاکرات دولت افغانستان با طالبان است

۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۳:۰۱
کد خبر: ۵۱۳۷۰۵
اشرف غنی در مراسم آغاز به کار لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان گفت: کابل خواهان روابطی بر اساس احترام متقابل با اسلام‌آباد است.

به گزارش گروه بین الملل ، لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان با حضور صدها تن از نمایندگان مردم مناطق مختلف افغانستان صبح امروز دوشنبه (9 ثور) با سخنرانی اشرف غنی رییس‌جمهور افغانستان به‌مدت 4 روز کار خود را آغاز کرد.

محمدعمر داودزی رییس‌دارالانشای شورای عالی صلح افغانستان در ابتدای این مراسم گفت: این لویه جرگه بزرگترین لویه جرگه تاریخ افغانستان است که 3200 عضو و 300 مهمان دارد و به مدت 4 روز ادامه خواهد داشت.

وی افزود: از طالبان خواسته بودیم اجازه حضور مردم در لویه جرگه را صادر کند؛ و از این اقدام استقبال می‌کنیم. دستور کار لویه جرگه پس از انتخاب هیات اجرایی شرح داده می‌شود.

داودزی با اشاره به اینکه هیات‌هایی از مهاجرین افغانستانی در ایران و پاکستان نیز در این جرگه حضور دارند، گفت: برگزاری این جرگه به منظور شرکت مهاجرین در آن به تعویق افتاد.

همچنین اشرف غنی در مراسم آغاز به‌کار این جرگه گفت: مفتخرم که ۳۲۰۰ نماینده از مردم سراسر افغانستان دور هم جمع شده‌اند تا محدودیت‌ها و چارچوب مذاکرات با طالبان را مشخص کنند. ملت انتظاراتی از هیات‌های شرکت کننده در صلح جرگه دارد و هر افغانستانی به هیات‌ها اعتماد دارد چراکه آنها برای آینده افغانستان تصمیم می‌گیرند.

وی افزود: از زنان افغانستانی برای شرکت در جرگه قدردانی می‌کنم. هیات‌های زنان نقش فعالی در جرگه ایفا می‌کنند و تقریبا 30 درصد از شرکت‌کنندگان این نشست زنان هستند.

غنی ادامه داد: امروز ما به افغانستان فراموش شده گوش فرا می‌دهیم. افغانستان متعلق به همه مردم افغانستان است. راز آینده ما در اتحادمان است نه تفرقه و انشقاق. بگذارید منافع کوچکمان را فدای منافع بزرگ کنیم.

رییس‌جمهور افغانستان تاکید کرد: صداهایی که در افغانستان شنیده نمی‌شود را می‌شنویم و حداقل دستاورد جرگه این است که ۳۲۰۰ نفر از سراسر افغانستان، پناهجویان و افراد شاخص با یکدیگر آشنا می‌شوند.

وی گفت: از حمایت جامعه بین‌المللی از افغانستان قدردانی می‌کنم. تامین آینده کشور مسئولیت افغان‌هاست.

غنی همچنین افزود: مردم ضعیف آسیب جنگ را به دوش می‌کشند نه سیاستمداران گلچین شده. ما اینجا برای مبارزات انتخاباتی جمع نشده‌ایم.

وی اظهار داشت: نگرش جهان اسلام را نسبت به جنگ در افغانستان تغییر دادیم و امیدواریم جرگه صلح با نتیجه مثبت به پایان برسد. هیات‌ها سفیران صلح در افغانستان هستند.

غنی ادامه داد: افغانستان خواهان روابطی بر اساس احترام متقبال با پاکستان است. اجماع ملی و بین‌المللی درباره صلح در افغانستان وجود دارد. جنگ‌طلبان در افغانستان مشروعیتی ندارند.

وی خاطرنشان کرد: می‌خواهم یک موضع متحد درباره صلح ایجاد کنم. هیات‌های جرگه «مسیر» روند صلح را مشخص می‌کنند. ما خواهان صلحی هستیم که که به افغانستان کمک کند تا از لحاظ اقتصادی پیشرفت کند و وابستگی آن به کمک‌های خارجی قطع شود.

غنی گفت: من دنبال موافق توافقنامه‌های زودگذر و یا عجولانه نیستم. صلح نه از سوی طالبان است و نه از سوی حکومت، چراکه دوام جنگ جز نتایج منفی دیگر چیز به همراه ندارد.

وی با اشاره به اینکه مردم افغانستان حاضر هستند تا طالبان را از حصر خارج کنند، گفت: قشر سیاسی افغانستان در حال تحول است و شرکت‌کنندگان این جرگه نمایندگان قشر سیاسی این کشور هستند.

غنی ادامه داد: فرصتی که برای صلح بوجود آمده نتیجه تلاش‌های نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان بوده که قابل تقدیر است.

وی افزود: روند صلح از همین جرگه مشورتی صلح آغاز می‌شود. به طالبان می‌گویم که اگر حرفشان با مردم افغانستان یکی است پس چرا از مذاکره با افغان‌ها می‌ترسند؟

غنی گفت: هیات‌ها باید آزادانه صحبت کنند و نظرات خود را در فضایی آزاد بیان کنند.

غنی در پایان سخنانش «عبدالرسول سیاف» یکی از رهبران جهادی افغانستان را به‌عنوان رییس جرگه مشورتی صلح این کشور معرفی کرد.

انتهای پیام/ ر



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *