صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زمان‌آبادی: مشکل اصلی عدم مدیریت صحیح هیجان است/ اخلاق و فرهنگ قربانی نتیجه‌گرایی شده است

۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۲:۰۹
کد خبر: ۵۱۳۶۸۰
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
مشاور فدراسیون فوتبال در امور مسئولیت‌های اجتماعی و بازی جوانمردانه معتقد است برای حل مشکلات فرهنگی ورزشگاه‌ها باید همه بخش‌های فعال و تاثیرگذار در این حوزه وظایف خودشان را به درستی انجام دهند.

به گزارش گروه ورزشی و به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، غلامحسین زمان‌آبادی در خصوص حل مشکلات فرهنگی ورزشگاه‌ها اظهار داشت: باید پذیرفت که فوتبال هیجان دارد و باید اجازه بدهیم که جوانان این هیجان را در ورزشگاه‌ها تخلیه کنند، اما مشکل اصلی عدم مدیریت صحیح این هیجان است.

وی افزود: البته اعتقاد ندارم که شرایط ورزشگاه‌ها نسبت به سال‌های گذشته بدتر شده چرا که شاهد اتفاقات بسیار تلخ تری در بخش‌های مختلف از جمله آسیب زدن به اموال عمومی، اتوبوس‌ها و موارد دیگری بودیم که خوشبختانه این مسائل به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده، اما باید به دنبال آسیب شناسی صحیح برای حل کامل مشکل و ایده آل سازی فضای استادیوم‌ها باشیم.

زمان‌آبادی گفت: یکی از مصادیق بهبود شرایط مسابقه فینال لیگ قهرمانان باشگاه‌های آسیا بود که به بهترین شکل در آزادی برگزار شد و هیچ مشکلی پیش نیامد. یا همین بازی اخیر پدیده و استقلال در مشهد چرا که یک ورزشگاه زیبا و مجهز مثل استادیوم امام رضا ملزومات و زیرساخت‌های لازم را به شکلی ایجاد کرده که هوادار با آرامش بازی تیم محبوبش را تماشا می‌کند و به خانه می‌رود. پس توان این را داریم که هیجان هزاران تماشاگر را به خوبی مدیریت کنیم.

مشاور فدراسیون فوتبال در امور مسئولیت‌های اجتماعی و بازی جوانمردانه تصریح کرد: الان وقت این نیست که به دنبال مقصر بگردیم، اما زمانی که همه جا صحبت از کار فرهنگی می‌شود بگذارید همه بخش‌ها و ارکان مسئول در این حوزه وظایف خودشان را به خوبی بشناسند و ببینند در این بخش چه کاری انجام شده است؟ ما بار‌ها از باشگاه‌ها درخواست کرده ایم معاون فرهنگی خودشان را معرفی کنند و بوقچی‌ها به عنوان زیرمجموعه بخش فرهنگی فعالیت کنند، اما در کدام باشگاه چنین قواعدی رعایت می‌شود و ارتباط مناسب بین بخش فرهنگی و بوقچی‌ها ایجاد شده است؟ باشگاه‌های در حوزه فرهنگی چه اقداماتی انجام داده‌اند و چگونه نسبت به رویکرد و رفتار تماشاگرانشان واکنش نشان دادند؟ کدام بودجه فرهنگی و برنامه فرهنگی برای آموزش بوقچی‌ها و کانون هواداران در نظر گرفته اند؟

زمان آبادی در ادامه گفت: وقتی مدیر یک باشگاه تمامی عوامل و ارکان فوتبال کشور را با اتهامات مختلف روبرو می‌سازد تا نتایج تیم خودش را توجیه کند، این باور‌ها و افکار نادرست به سکو هم منتقل می‌شود. مدیرعاملی که فدراسیون و سازمان لیگ را عامل نتیجه گرفتن تیم خودش می‌خواند، اتهام مهندسی نتایج بازی‌ها را می‌زند و به داوران اتهام می‌زند، اما بعد از کارشناسی مشخص می‌شود نه مهندسی در کار بوده نه داور اشتباهی کرده، نه تبانی صورت گرفته نه بازیکن کم کاری کرده، در این موقعیت تنها موجب خشم تماشاگر و هواداری می‌شود که این اظهارات را باور کرده و در ورزشگاه واکنش نشان می‌دهد. در این شرایط چطور انتظار داریم فضای ورزشگاه‌ها اخلاقی و فرهنگی باشد وقتی خودمان اخلاق و فرهنگ را قربانی نتیجه گرایی یا توجیه ناکامی کرده‌ایم؟

وی همچنین اظهار داشت: هدف متهم کردن یا معرفی مقصر نیست، اما به واقع وظایف خودمان را در این حوزه باید مرور کنیم. مسئول بلیط فروشی خود باشگاه‌ها هستند، اما باشگاه بیاید پاسخگو باشد که چرا بیش از ظرفیت ورزشگاه بلیط فروخته تا حدی که تماشاگران روی پله‌های ورزشگاه هم نشسته اند و راه عبور و مرور مسدود شده است؟ باشگاه باید پاسخگو باشد که اگر بلیط بازی‌ها به شکل اینترنتی فروخته شده چرا بلیط‌ها در بازار سیاه به قیمت‌های آنچنانی فروخته می‌شود و کنترلی وجود ندارد؟

زمان آبادی خاطرنشان کرد: چقدر به رفتار‌های مربیان و بازیکنانمان در این خصوص توجه داشته ایم؟ وقتی مربی در کنار زمین بدون دلیل به داور اعتراض می‌کند سکو‌ها را ملتهب می‌سازد، وقتی بازیکن به خوبی آموزش ندیده که رفتار منفی از خودش بروز می‌دهد این رفتار را به هزاران تماشاگر حاضر در ورزشگاه منتقل می‌کند. حتی رسانه‌ها هم متاسفانه در این بین نقش دارند. رسانه‌هایی که از تیتر‌های جنجالی و خشونت آفرین استفاده می‌کنند، در مقابل کمترین توجهی به انتشار و انعکاس اقدامات فرهنگی نشان نمی‌دهند. به گونه‌ای کار می‌کنند که جنجال و تنش را تبلیغ می‌کنند، اما اخلاق و فرهنگ را کمرنگ جلوه می‌دهند. همه این‌ها در کنار هم فرهنگ فوتبال ما را ساخته که باید به شکل درست اصلاح شود.

مشاور فدراسیون فوتبال در امور مسئولیت‌های اجتماعی و بازی جوانمردانه در پایان گفت: با همکاری دفتر امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان طرح جامع و بسیار خوبی در ۵ فصل آماده شده که قرار است به زودی تصویب شود. در این طرح جزئیات اجرایی و حتی مسئولین اجرای هر بخش به خوبی مشخص شده اند. اگر بتوانیم با همراهی همه دستگاه‌ها و کمک خود باشگاه‌ها در حوزه فرهنگ این طرح را عملیاتی کنیم بدون تردید مشکلات فرهنگی ورزشگاه‌ها به طور کامل حل خواهد شد، اما به این شرط که تنها به دنبال کسب نتیجه به هر قیمتی نباشیم و اخلاق و فرهنگ را در این بین زیر پا نگذاریم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *