صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«سیاه چال مستر» روایتی از خاطرات یک دیپلمات ربوده شده ایرانی/اثر محبوبه عزیزی در سوره مهر

۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۴:۵۵
کد خبر: ۵۱۳۴۴۸
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
کتاب «سیاه چال مستر» اثر محبوبه عزیزی تازه‌ترین کتاب انتشارات سوره مهر است که بر اساس اتفاقی مستند به خاطرات یک دیپلمات ربوده شده ایرانی می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، کتاب «سیاه چال مستر» اثر محبوبه عزیزی تازه‌ترین کتاب انتشارات سوره مهر است که بر اساس اتفاقی مستند به خاطرات یک دیپلمات ربوده شده ایرانی می‌پردازد.

«سیاه چال مستر» که از آثار ادبیات بازداشتگاهی یا اسارت به شمار می‌رود درباره ربوده شدن جلال شرفی در پانزدهم بهمن ۱۳۸۵ است. وی حین انجام خدمت دیپلماتیک در خیابان عرصات هندیة بغداد، به دست عده‌ای تروریست ربوده می‌شود و در فروردین ۱۳۸۶ از سیاه چال آن‌ها فرار می‌کند و موفق می‌شود خود را به سفارت ایران برساند.


در این کتاب به زندگی سخت بازداشتگاهی یک اسیر و نقشه فرار وی پرداخته شده است. سنگ بنای اولیه کتاب «سیاه چال مستر» گزارشی رسمی است که آقای شرفی از این حادثه برای وزارت امور خارجه نوشته است.

در مقدمه این کتاب از زبان نویسنده آمده: بعدازظهر یکی از روز‌های آبان ۱۳۹۶ آقای سرهنگی این گزارش را به من دادند و مرا ترغیب کردند خاطرات آقای شرفی را کار کنم. با مطالعه متن و دیدن جذابیت‌های روایی آن، علاقه‌مند شدم این کار را بپذیرم. برایم حادثه جالب و تازه‌ای بود.

در جایگاه کتابداری که بیش از ده سال است در کتابخانه تخصصی جنگ کار می‌کنم و خاطرات متنوعی را دیده و برخی را خوانده‌ام، قدم در مسیری می‌گذاشتم که هر چه پیش می‌رفتم بیشتر به آن علاقه‌مند می‌شدم به ویژه آنکه معلمی را در کنار خود داشتم که لذت بردن از تجربه گویاسازی متن را لحظه به لحظه به من می‌آموخت.

آن گزارش دربرگیرنده خاطرات چهل و هفت روز اسارت آقای شرفی از سیاهچالی در اطراف نخلستان‌های بغداد بود که تروریست‌ها وی را در آن زندانی کرده بودند. با آقای سرهنگی طرحی برای بسط آن گزارش ریختیم و تصمیم گرفتیم آن چهل و هفت روز را مبنای شروع کار قرار دهیم، همین کار را کردیم و هر فصل کتاب را به خاطرات یک روز ایشان در سیاه چال اختصاص دادیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *