صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سانسور جنایات رژیم سعودی

۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۱:۰۸
کد خبر: ۵۱۳۳۱۵
دسته بندی‌: سیاست
رژیم آل سعود همواره در پی سرکوب و از بین بردن مخالفان خود با روش‌های مختلف است؛ حال چه در بازداشت‌های طولانی مدت، تهدید و اعدام و یا سرکوب‌های منطقه‌ای که همه این اقدامات را با سانسور‌های شدید رسانه‌ای انجام می‌دهد.
گروه سیاسی ؛ «عماد نجار» کارشناس مسائل غرب آسیا در یادداشتی با عنوان «سانسور جنایات رژیم سعودی»، نوشت: جنایت اعدام ۳۷ تن از شهروندان عربستانی که چندی پیش توسط حاکمان آل سعود رخ داد، یکی از وحشیانه‌ترین جنایات، علیه مردم این کشور محسوب می‌شود.

حکام آل سعود در جنایت اخیر خود، این ۳۷ نفر را به جرم یک اتهام واهی، مبنی بر فعالیت داشتن در اقدامات تروریستی، با هدف ضربه زدن به امنیت اجتماعی عربستان، در روز روشن گردن زدند.

آنچه واضح است، اینکه رژیم آل سعود همواره در پی سرکوب و از بین بردن مخالفان خود با روش‌های مختلف است؛ حال چه در سرکوب‌های منطقه‌ای یا در بازداشت‌های طولانی مدت، تهدید و اعدام که همه این اقدامات را با سانسور‌های شدید رسانه‌ای انجام می‌دهد.

طبق آمار‌های بین المللی، عربستان جزو کشور‌هایی است که بیشتری میزان اعدام را دارد. چندی پیش، در د‌ی‌ماه ۱۳۹۷ شاهد بودیم تعداد پنج نفر در منطقه قطیف، به‌ جرم مخالفت و اعتراض به رژیم آل سعود در حمله‌ای که نظامیان سعودی داشتند، به شهادت رسیدند.

متاسفانه شاهدیم، جنایت‌ها و اقدامات شنیعی که توسط آل سعود صورت می‌گیرد از سوی مجامع غربی با سکوت مواجه شده و آنها هیچ واکنشی نسبت به این اقدامات ضدحقوق بشری ازخود نشان نمی‌دهند. چنانچه در همین فروردین ماه سال جاری این رژیم کودک کش، تعداد چهار نفر که یک زوج هم در بین‌شان بودند را به جرم حمل مواد مخدر اعدام کردند.

در این میان، یکی از مواردی که بیشتر کشور‌ها و مجامع بین المللی نسبت به آن اعتراض دارند، اینکه عربستان تنها کشور دنیاست که تمام اعدام‌هایش را با گردن زدن، صورت می‌دهد.

طبق یک آمار منتشر شده در سطح جهان، عربستان در سال گذشته ۱۲۰ نفر را اعدام کرده است و آمار دیگری که به گزارش مراکز حقوق بشری و سازمان عفو بین الملل منتشر شده است، تعداد افرادی که در  عربستان گردن زده شده‌اند را ۱۴۹ نفر اعلام کرده است.

از سوی دیگر این نکته را نباید از نظر دور داشت که دادگاه‌های رسیدگی به موارد و اتهامات این ۳۷ نفر، اعلام کردند که این افراد زیر شکنجه، این اقرار‌ها را کردند و در دادگاه به احکام صادره معترض بودند. حتی در یک مورد اعلام شده که فرد اعدامی در دادگاه به قاضی گفته، اقرار‌های من را خود شکنجه‌گر نوشته و مرا وادار به امضای این اقرار‌ها کرده‌اند.

در این شرایط، مجامع بین المللی هیچ گونه اعتراضی ندارند و در یک سکوت وحشتناک نسبت به اقدامات جنایتکارانه آل سعود به‌ سر می‌برند. ابعاد جنایات حکام  آل سعود چه در بعد کوچک مثل ترور خاشقچی، یا اعدام ۳۷ نفره اخیر و جنایات آنها در یمن که طی این چهار سال ۱۰۰ هزار شهید زن و کودک به بار آورده است، برای سازمان‌ها و مجامع بین المللی حقوق بشری اهمیتی ندارد.
 
اقدامات آنها تنها محدود به اعلام محکومیت ویا  صدور بیانیه شده است. چرا فردی مانند ترامپ، صهیونیست‌ها، سازمان ملل و شورای امنیت هیچ اقدام اساسی برای جلوگیری از چنین جنایاتی انجام نمی‌دهند؟

چرا سازمان‌های به اصطلاح حقوق بشری هیچ اقدامی برای ممانعت از تداوم چنین اقدامات فجیع و ضد انسان دوستانه در عربستان انجام نمی‌دهند؟ به‌قول آقای ظریف در تیم B؛ که شامل «جان بولتون، بنیامین نتانیاهو، بن زاید و بن سلمان» است یک نوع مصونیت در جنایت وجود دارد.
 
 مثلث شوم عبری، عربی و غربی هر نوع جنایتی را در جهان انجام دهند، از یک نوع مصونیت برخوردارند. در این شرایط، با توجه به اعترافات و اقرار‌هایی که با فشار شکنجه گرفته شده است، باید نوعی محکومیت پیشگیرانه و تنبیهی برای حکام آل سعود در نظر گرفته شود و یک تیم حقیقت‌یاب بین المللی از مجامع حقوق بشری این مسائل را به دقت بررسی و اعلام نظر کند.

چند روز قبل انجام جنایت اخیر رژیم آل سعود نسبت به شهروندان خود، رسانه‌ها اعلام کردند دو روز بعد از عید پاک، آنها یک فردی را مصلوب کردند. رسانه‌های جهان با هماهنگی و جیره خواری مثلث شوم منطقه،  مانع از انتشار واقعی این اخبار شده و باعث فرافکنی و فراموشی چنین اقداماتی در اذهان عمومی می‌شوند.از این ۳۷ نفر اعدامی اخیر، ۳۲ نفرشان شیعه و ۵ نفر اهل تسنن و برادران دینی ما بودند، لذا نباید مرگ‌شان آرام آرام به فراموشی سپرده شود.

در سال ۹۳ نیز، روحانی گرانقدر آقای شیخ باقرنمر به اتهام انتقاد از رژیم آل سعود اعدام شد و واکنش‌های علما، روحانیون، ملت‌های منطقه و بسیاری از آزاد اندیشان جهان را در پی داشت، اما هیچ نیروی بازدارنده‌ای جلوی این گونه اقدامات وحشتناک رژیم آل سعود را نمی‌گیرد.

طبق آماری که موجود است از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ فقط ۶۳ تبعه پاکستانی در عربستان اعدام شدند و این تداوم اعدام‌ها تنها با یک اقدام قاطع از سوی مجامع بین المللی که بازدارنده باشد و با قطع حمایت‌های کشور‌های غربی و رژیم صهیونیستی از حکام عربستانی و اجرای دموکراسی واقعی و حقوق بشر، میسر است. جهانیان باید مانع اقدامات جنایت کارانه آل سعود در بعد داخلی، منطقه‌ای و بین المللی شوند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *