صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بدون ایجاد محیط کار ایمن و سالم توسعه اقتصادی و رونق تولید تجلی نمی‌یابد

۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۶:۱۱
کد خبر: ۵۱۳۲۹۰
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت کار گفت: بدون ایجاد محیط کار ایمن و سالم توسعه اقتصادی و رونق تولید تجلی نمی‌یابد.

به گزارش گروه جامعه متن پیام محمد شریعتمداری به شرح زیر است:

«وَ مَنْ اَحْیا‌ها فَکَانما اَحْیاالناس جَمیعاً»

هر کس نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آنست که همه مردم را حیات بخشیده است
«سوره مائده آیه ۳۲»

منابع انسانی اصلی‌ترین سرمایه ملت‌ها و مهمترین رکن توسعه محسوب می‌شود؛ از همین رو تعالی و شکوفایی هر کشوری بدون داشتن نیروی کار سالم امکان پذیر نخواهد بود.

در این راستا سازمان بین المللی کار (ILO) با گذشت یک قرن از تاسیس اش، همواره بر حق کارگر در داشتن شرایط ایمن و سالم کار در چارچوب اصول کار شایسته تاکید داشته و اهمیت این موضوع موجب گردید.

تا ۲۸ آوریل برابر با هشتم اردیبهشت ماه را روز جهانی ایمنی و بهداشت کار نامگذاری کند. شعار امسال این سازمان "آینده‌ای ایمن و سلامت کار" انتخاب شده که بیانگر مفهوم توسعه ایمنی و سلامت محیط کار، به عنوان تعهدی بین المللی در راه رسیدن به پیشرفت اقتصادی و توسعه پایدار کشورهاست. تبیین این موضوع همسو با راهبرد‌های ملی مبتنی بر نامگذارى سال جاری توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که به "رونق تولید" مسمى شد بر این امر تاکید دارد که بدون ایجاد محیط کار ایمن و سالم توسعه اقتصادیو رونق تولید تجلی نمی‌یابد.

آخرین آمار سازمان بین المللی کار نشان می‌دهد هر ساله بیش از ۳۶۰ میلیون حادثه شغلی و ۱۶۰ میلیون مورد بیماری ناشی از کار در جهان رخ می‌دهد که با مرگ بیش از ۳/۲ میلیون نفر و هدر رفت ۴ درصد تولید ناخالص داخلی کشور‌های جهان همراه است؛ این آمار بیانگر نقش اجتماعی و اقتصادی ایمنی و سلامت نیروی انسانی است.

لذاست که فارغ از ضرورت ایجاد ساختار‌های نظام‌مند مبتنی بر مقررات ایمنی و سلامت کار که وظیفه دولت هاست، بی شک یکی از مولفه‌های اثرگذار در ارتقای ایمنی واحد‌های صنعتی، ورود فناوری‌های نوین، ماشین آلات و تجهیزات استانداردی است که از دیدگاه ایمنی عملیاتی از جایگاه بسیار با اهمیتی برخوردار است. اما متاسفانه تحریم‌های اقتصادی غیرانسانی و ظالمانه علیه کشورمان نه تنها اقتدار اقتصادی بلکه سلامت و ایمنی نیروی کار کشورمان را نیز هدف قرار داده و این موضوع از مصادیق بارز جنایت علیه بشریت و نوعی از تروریسم در لباس تحریم است که جا دارد سازمان بین المللی کار (ILO) به عنوان متولی جهانی سیاست گذاری کلان در حوزه ایمنی و سلامت نیروی کار بر علیه این امر مذموم وارد و اقدام نماید.

معتقدم با توجه به شرایط فعلی باید با تمرکز بر دیگر مولفه‌های اثرگذار، از جمله آموزش ایمنی کار، زمینه توسعه شرایط ایمنی و سلامت کار در کشور و روند کاهش حوادث شغلی کنونی را استمرار بخشیم. نتایج تحقیقات ملی و بین المللی مبنی بر بازگشت پنج برابری سرمایه‌گذاری در زمینه آموزش ایمنی و بهداشت کار، همه بر این مهم دلالت دارد که بسترسازی به منظور ارائه آموزش‌های ایمنی به نیروی کار باید به جدیت دنبال گردد.

این روز فرصت مغتنمی است تا توجه سیاستگذاران و دست اندرکاران جامعه کار و تولید و همه آحاد جامعه به ضرورت ارتقای ایمنی و بهداشت کار معطوف گردد؛ در این زمینه این وزارتخانه با تدوین راهبرد‌های مدیریتی پیشگیرانه و ساختارمند در حوزه ایمنی و حفاظت فنی تلاش کرده است تا با بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت درون دستگاهی و توان شرکای اجتماعی در این مسیر گام بردارد و جای خرسندی است که اعلام دارم طی سال‌های اخیر ضمن ارتقای مناسب شاخص‌های ایمنی و بهبود شرایط محیط کار در کارگاه‌های مشمول قانون کار، کاهش چشمگیر ضریب شیوع حوادث کاری در کشور را شاهد هستیم.

با این نگاه مطابق با آموزه‌های دین مبین اسلام در حفظ جان و کرامت انسان ها، این وزارتخانه بر آن است تا با توجه به اصل سه جانبه گرایی و بسترسازی به منظور نوسازی صنایع کشور با الگوگیری از تجربیات کشور‌های پیشرفته و بهره مندی از فن آوری‌های نوین، ضمن تلاش در تحقق بخشیدن به شعار "انسان سالم، محور توسعه پایدار "، زمینه‌ی ترویج فرهنگ ایمنی و بهداشت کار را تقویت نماید.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت کار به همه کارگران، کارفرمایان و فعالان این عرصه، بر فراهم آوردن زمینه‌های پژوهش کاربردی جهت شناسایی مخاطرت شغلی و اجرای روش‌های صحیح کنترل و ارتقای سلامت نیروی انسانی تاکید داشته و امیدوارم ازطریق پیاده سازی الزامات و مقررات ایمنی و بهداشت کار، تقویت سیستم‌های بازرسی و نظارتی، در کنار تأمین خدمات تخصصی مشاوره‌ای و آموزشی در حوزه ایمنی و سلامت شغلی موجبات استمرار ارتقای شرایط ایمن محیط کار در کارگاه‌های کشور بیش از پیش فراهم گردد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *