صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرح انتقال گاز ایران برای غلبه بربحران انرژی "پاکستان" تکمیل شود

۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۸:۰۱
کد خبر: ۵۱۳۱۸۴
شماری از تحلیلگران و کارشناسان پاکستانی با استقبال از پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای کمک به غلبه بر بحران انرژی در پاکستان، از دولت «عمران خان» خواستند تا اقدامات موثر و فوری را برای تکمیل طرح انتقال گاز از ایران انجام دهند.

به گزارش گروه بین الملل ، محمد آصف نور» در یادداشتی که در روزنامه انگلیسی زبان «دیلی تایمز» پاکستان منتشر شد، افزود: سفر اخیر نخست وزیر پاکستان به ایران باعث تقویت فضای اعتماد میان دو کشور در زمینه پیشبرد طرح مشترک گازی (موسوم به طرح گاز آی پی) شد.

وی با تاریخی دانستن سفر عمران خان به مشهد و تهران، افزود: دولت اسلام آباد مانند دیگر کشورهای مستقل جهان گزینه های مهمی را برای احیای دوستی های قدیمی و اتحاد دارد و از همه مهم تر، عمران خان پس از انتخاب به عنوان نخست وزیر در پاکستان، فرآیند تقویت روابط پایدار و مسالمت آمیز با کشورهای همسایه، منطقه و دیگر نقاط جهان را آغاز کرد.

این تحلیلگر پاکستانی اظهار داشت: یکی از اقداماتی که با سفر عمران خان باعث تقویت اعتماد دوجانبه شد توافق ایران و پاکستان برای پیشبرد طرح انتقال گاز از ایران است.

وی تاکید کرد: ایران و پاکستان نه تنها کشورهای دوست و همسایه یکدیگر هستند بلکه آنان دو کشور اصلی جهان اسلام هستند که همکاری مشترک باعث رفاه و توسعه امت اسلامی می شود.

«ملک محمد آصف» یکی دیگر از کارشناسان امور سیاسی پاکستان در مقاله ای که در روزنامه انگلیسی زبان «نیشن» منتشر شد، گفت: ما نه تنها برای پایداری صلح و ثبات در منطقه نیازمند ایران هستیم بله باید از پیشنهاد رئیس جمهوری ایران برای کمک به غلبه بر بحران انرژی در پاکستان، استفاده کنیم.

وی افزود: پاکستان باید با استفاده از ظرفیت بالقوه انرژی ایران به ویژه تکمیل طرح خط لوله آی پی (خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان) در مسیر غلبه بر بحران انرژی در این کشور گام بردارد.

این کارشناس پاکستانی تاکید کرد: ایران قادر است نیازهای پاکستان در بخش گاز، نفت و برق را تامین کند.
«علی احمد دهلون» یکی دیگر از تحلیلگران پاکستانی امروز در یادداشتی با عنوان روابط ایران و پاکستان- امید و سفر جدید، که در روزنامه اردو زبان «اکسپرس» منتشر شد، نوشت: متاسفانه غربی ها به دنبال تخریب روابط برادرانه و دیرینه ایران و پاکستان است.

وی اظهار داشت: متاسفانه فشارهای برخی که هزاران کیلومتر آن طرف اقیانوس اطلس هستند باعث شده که هیچ پیشرفتی در خصوص طرح انتقال گاز از ایران به پاکستان انجام نشود.

این تحلیلگر پاکستانی با اشاره به روابط نزدیک ایران با کشورهای آسیای میانه و هند و همکاری های آنان در بخش های مختلف اقتصادی، تجاری و دریایی، گفت: پیشنهاد دکتر روحانی مبنی بر آمادگی برای تامین نیازهای انرژی پاکستان مایه خُرسندی است بنابراین ما معتقدیم که تقویت بیش از پیش روابط ایران و پاکستان روح تازه ای در کالبد منطقه می دمد.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روز گذشته بار دیگر تعهد این کشور را برای همکاری نزدیک با جمهوری اسلامی ایران در مورد اجرای طرح خط لوله انتقال گاز از ایران موسوم به پروژه «آی پی» اعلام کرد.

«محمد فیصل» در نشست خبری هفتگی خود در اسلام آباد گفت: در جریان سفر اخیر «عمران خان» نخست وزیر این کشور به ایران، دو طرف درخصوص طرح خط لوله آی پی نیز رایزنی کردند.
نخست وزیر پاکستان یکشنبه گذشته سفر رسمی خود را از مشهد مقدس آغاز کرد و سپس روز دوشنبه در تهران با

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.

عمران خان در نشست هیات های عالیرتبه ایران و پاکستان با حضور روحانی گفت: پاکستان به دنبال یافتن مکانیسمی برای ارتقاء مناسبات اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف بویژه نفت و گاز است.

روحانی نیز در این نشست با تأکید بر ضرورت ارتقاء و تقویت سطح همکاری‌های تجاری و اقتصادی بین تهران و اسلام‌آباد، اظهار کرد: مرزهای دو کشور باید مرزهای تجارت، ثبات و توسعه باشد و تهران آمادگی دارد همکاری‌های خود را با پاکستان در زمینه‌های مختلف اقتصادی از جمله نفت و گاز، برق، پتروشیمی، گردشگری، علمی، دانشگاهی و بهداشت و درمان بیش از پیش گسترش دهد.

وی همچنین طی نشست مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر پاکستان گفت: ایران آماده است نیازهای نفتی پاکستان را تامین کرده و اقدامات لازم را در مورد تکمیل خط لوله گاز- که البته قبلا از سوی طرف ایرانی انجام شده است – را انجام دهد.
نتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *